Риболов на ситония
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов на ситония
Здравейте колеги! Поздрави от Ситония ! На Сарти, пристанището / и 10 км южно от него, освен дребосък /по-малък от длан / не съм уловил за 8 дни нищо друго .Не видях и други да хващат .Пълно е с дебни рибки ,които ядат стръвта веднага. Оглозгат сардела за 10 минути.За 2-3 часа с бомбардата се ловят 3-4 маломерни заргана. Водата е много топла и е великолепно за плаж ,за съжаление......!
Снощи хванах първия паламуд за сезона.За съжаление докато го откачах ми се заби кука в пръста и риболова се провали.Все пак важното е че тази година го има.Проблем е с местата-през 2 метра има човек и трудно се работи даже и с една пръчка.
Колега pepericos на полиангистро ли ги ловите?Само вечер ли са там?Октопода появи ли се?
Паламуда на тапа тежест и сардела обвита с полиангисто и светеща ампула на тапата.Октопод няма. Тази вечер хванах два паламуда-малки единия 0,6 кг другия 0,9 кг но само до 8 часа.Предполагам ,че ще тръгне по сериозно.
-
- новобранец
Привет колега Паламуда на вашето пристанище ли го ловите на понтоните.
Благодаря предварително

да,но много народ се събира оплитаме се,тази вечер излезе по едър и на мен ми скъса 6 пъти.само 2 хванах
-
- новобранец
Благодаря пак да питам от колко часа започва да влиза паламуда във пристанището, и какво влакно да си сложа да на ми къса.на каква дълбочина пускаш.Благодарско предварително
Излиза ли още зарган през деня на бомбарда

Паламуда влиза около 8 часа.Снощи слабо, двама човека-три малки паламуда,а какъв дъжд ни пра не е истина.Влакното трябва да е минимум 0.35 или плетено поне 0.15.Снощи пробвах с метален повод .По трудно се монтира сарделата,но пък е сигурно.Два удара 2 риби ,предната вечер 6 пъти скъса.
Колега сигурен ли си, че е паламуд, да не е тон?
НЕ е тон.Днес хванахме една малка туна,а паламуд нямяше.Туната няма зъби.Вечерта когато ми късаше вреше от паламуд.
-
- новобранец
Здравей колега колко време стои паламуда във пристанището/дни да кажа/ 

Така като гледам, вчера му е било за последноvasko_keramoti написа:Здравей колега колко време стои паламуда във пристанището/дни да кажа/

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Днес пак се появи-3 броя.Може би ще се навърта до края на месеца.Ако се застуди е по добре.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Привет,колеги.В началото на май ще прекарам 10-тина дни в Порто Карас.Има ли смисъл да нося спининг по това време,подчертавам че нямам никакъв опит в морския спининг,но мерак има
Ще съм благодарен за информация относно време на риболов и евентуално място в района.
Поздрави!

Ще съм благодарен за информация относно време на риболов и евентуално място в района.
Поздрави!
По принцип в марината е забранен риболова.Аз съм хвърлял и никой не ми е правил забележка,но не съм и хващал.Иначе съм виждал големи лавраци да гонят.