Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kdpav
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от kdpav »

Тази събота пак ще се ходи на Струма, но мислим този път да пробваме местата около Благоевград, така че ако не застрашаваме улова на някого споделете инфо :lol:[/quote]

Наблюденията ми са от сряда.От захранка не се влияе, дали заради дребните риби които са доста активни и изяждат всичко!В района на Благоевград водата е топла за този сезон и скобара е в бързея през деня.Привечер влиза в тихите места ,не съм пробвал на бял, трохата не я иска нещо тези дни!От Благоевград до Симитли навсякъде има "матриал"- скобар ,важно е тактиката която ще изберете.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

fishingman написа:Отдавна не съм ходил за риба, но ми се налагаше 2 пъти да минавам през Невестино и учудващо нямаше никой нито под моста нито над него. Някой да даде инфо защо е така, невярвам да няма риби. Реката беше поспаднала и добра като цвят. Напоследък се заучавам на щукарски риболов с воблери и съвети от колеги ще са ми полезни, и снимки също. Приемам всичко, като инфо и за варянта с жива рибка. Благодаря предварително!
Наслука !!! :smt023
Колега искам да ти кажа,че Струма в района на Невестино,Пресевна чак до Пастух и още под него цяло лято си е една кафява утайка-бистра не е виждана! Копа се злато,копа се и баластра! Над пресевната има една вада която вкарва мътилка 20 часа в денонощието-риболова е много слаб -говоря за качествен риболов! Чак при Вуков мост се пооправя като цвят..... Но има и добра страна рибата си остана непокътната в района:)А да ме извиняват благоевградчани,но в дефилето красотата и обстановката е неописуема-едно време там вреше от риба-да не разказвам Параклиса и района какъв риболовен елексир бяха! Може и пак да станат-тая година съм доеолен от пълноводието ,забрсните от тройките и от това,че много от вад са със много мъжко отношение към рибите!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Джони във вторник учудващо реката не беше мътна, а зеленикава, това бе към 13.00ч. Незнам дали се е поизбистрила или пак е мътна, ако някой е минавал през Невестино да сподели.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги. Вчера пътувах до град Петрич в служебна командировка и направих няколко снимки в движение на река Струма след Благоевград. Реката е видимо висока и мътна. Надявам се следващите кадри да са от полза на тези, които са планирали риболовен излет в края на седмицата.
Между Благоевград и с. Железница
20141009_144350.jpg
20141009_144350.jpg (68.19 KiB) Преглеждано 2088 пъти
20141009_144425.jpg
20141009_144425.jpg (81.06 KiB) Преглеждано 2088 пъти
Преди Симитли
20141009_145103.jpg
20141009_145103.jpg (49.29 KiB) Преглеждано 2088 пъти
20141009_145111.jpg
20141009_145111.jpg (51.61 KiB) Преглеждано 2088 пъти
Мостът преди Рупите
20141009_153932.jpg
20141009_153932.jpg (33.99 KiB) Преглеждано 2088 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

fishingman написа:Джони във вторник учудващо реката не беше мътна, а зеленикава, това бе към 13.00ч. Незнам дали се е поизбистрила или пак е мътна, ако някой е минавал през Невестино да сподели.
Да не е била кафява-била е на границата повече зеленикава-рядко срещано явление през по голяма част от седмицата:)

indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Не си губете времето и около Пастух.Излизат само някакви дребосъци.Реката голяма и мътна.От яд и снимки не правихме.
akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

Аз още и се сърдя на Струма
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

akira написа:Аз още и се сърдя на Струма
Аз мисля,че Струма ти се сърди на теб

Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

напротив реката спадна и риболова намаля, от онези дни беше много по-голяма и се ловяха в пъти повече
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

е тва е от днеска Благоевградско.тегав риболов.рибата не се влияеше от храната въпреки че си метнахме доволно.рибите са хванати на троха на бял не искаше.въпереки всичко съм доволен от риболова всички риби са едни и изключително борбени.колко фанахме толко и бегаха. 1 2 пред кепа неколко поведени,една скъсана кука..та така иначе реката си беше приятно мътна :) рибите са си в реката няма снимка или клип който иска да вярва който иска да мисли че праим буркани :D аз за себе си съм си чист :)
Прикачени файлове
DSC04124.JPG
DSC04124.JPG (910.15 KiB) Преглеждано 1842 пъти
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

bounce написа:е тва е от днеска Благоевградско.тегав риболов.рибата не се влияеше от храната въпреки че си метнахме доволно.рибите са хванати на троха на бял не искаше.въпереки всичко съм доволен от риболова всички риби са едни и изключително борбени.колко фанахме толко и бегаха. 1 2 пред кепа неколко поведени,една скъсана кука..та така иначе реката си беше приятно мътна :) рибите са си в реката няма снимка или клип който иска да вярва който иска да мисли че праим буркани :D аз за себе си съм си чист :)
Това не е библейско :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

В събота към 16.00 ч . акустирах на Невестино реката сура към бистра, нивото високо, риби не играят. Но все пак опитах да ловя. Над мен имаше едно момче и дойде по едно време при мен и сподели, че през седмицата са се ловили добре риби, но реката вдигнала нивото и рибата , по скоро кълванетата са значително намаляли, ловил е на троха, опитвал е и на бели но само малки кленчета и някоя уклейка. Аз скъсих такъма на седмицата и сложих плувка 2.5г. и я утежних като за щека и така лових с яко задържане около час и половина но без особен резултат. Лових изключително на бели червеи и с прашката ръсех по 10-на през 10 мин. Извадих фидера и с кошничка за бели пълня я с подхранка и по средата бели и замятам в близост до брега на около 1 м. Тогава се видях в резултатен риболов за 1 ч. съм хванал 15 мрени около педя, 3-4 по-големи и един клен над 700г. Отдавна не се бях така кефил на риболова с фидер. Върнах рибите в реката и направо не е за вярване сякаш за минути се стъмни и едва си прибрах нещата в колата, направо не усетих последния половин час как се изниза.
Това от мен и наслука!!! :smt023
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Изображение

В неделята хванахме по някоя рибка, не много като бройка , но път само Йедро :)

п.п. Между другото, продавам си едното боло - Тика Арес 6м, ако някой има интерес може да ми звънне - има я в обявите.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

topsoft написа:Изображение

В неделята хванахме по някоя рибка, не много като бройка , но пък само Йедро :)
Браво Ивчо. Открил си леговището на звяра :)
45324
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги. Тази седмица имах възможността да направя два риболовни излета на река Струма. Първият беше във вторник на ТОП мястото за тази година в района на Благоевград. Рибите бяха много капризни и не се влияеха от подаваната захранка. Относно реката не можех да имам никакви претенции. За цял ден успях да хвана няколко трофейни риби, но далеч от хранителното петно. Колегите, които заложиха на фидер-риболова се похвалиха с добър улов на мряна.
Гонен от чисто любопитство какво се случва на реката, днес реших да отида на поправителен :)
Заложих на друга дестинация, но отново в района на Благоевград. Реката отново ме посрещна перфектна за риболов. Стартирах риболова към 10.00 ч. с 6м болонезе. За разлика от вторник, днес рибите много добре реагираха на подаваната захранка и предпочитаха хляба пред червея.
Рапорт даден. Наздраве и наслука!!!
IMG_20141016_183952.jpg
IMG_20141016_183952.jpg (146.61 KiB) Преглеждано 1242 пъти
45324
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”