Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от SuperMario45 »

Момчета, какво е положението по водоемите в района? Заслужава ли си ходенето или просто си е мазохизъм?
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Някаква информация за Динката или Бушуля,че довечера мисля да отскоча дотам или пък някое гьолче в околността където да начеша крастата.Сутринта бях на Въча и нищо само слънчаци.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Днес след обяд ходих до Тополница на моста при Фазанарията. Реката изглеждаше така:
Изображение
Изображение
Въпроса ми е - има ли шанс да се улови нещо в тези води или трябва да изчакам да се нормализира? (което не се знае кога ще се случи с оглед на времето)...
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Никой ли от района не ходи за риба?! Или просто се ходи, но се смята че не е редно останалите да получат информация?! Ако някой все пак реши да влезе, нека сподели малко информация.

Главно мен ме интересуват тези 3 места - Церово, Славовица, Виноградец.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Положението е зле с тези дъждове.Бих ти препоръчал Тополница обаче сега след валежите ще е боза и няма да може да се лови изобщо.За мен поне най-резултатния водоем в околноста си остава Звъничево и натам бих те насочил.Ориентирай се към костура няма да сгрешиш.Поздрави :)
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Колега, за 3 ходения на Звъничево имам точно 2 уникално дребни кустур-а и един който си беше много добре (размер шамар:D ) на бял, на торен, на земен, на силикон и резултата е плачевен ... На рибка ли да го търся и горе долу на каква дистанция че се пробвах от 5 до 20 метра и резултата е гореспоменатия ...
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Щом и там е такъв резултата,до преди няколко седмици се ловяха добри костури на рибка и на торен.Общо взето навсякъде си даваше добре,но явно тези промени във времето не се отразяват добре.Тези дни мисля да отскоча до някъде ще споделя ако има нещо ново.Поздрави :)
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Такова капо не ме е удряло на водоем за който се знае че има риба (различна и много)... На какво ли не беше днес - бял, торен, земен, рибки от самото място, царевица, жито (на плувка и на дъно) блесни, силикони, воблери. За 4-ти път ходя за последните 20-на дена и просто днес дори и гадните слънчаци не кълвяха... Ако някой каже къде бъркаме ще е много добре... Обмисляме да търсим и лодка за да пробваме и така...
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

Някои да е ходил на Огняново скоро да даде информация ? :)
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Здравейте колеги, като гледам темата май в Пазарджик никой не ходи за риба,но все пак ще попитам.Интересува ме реката под лозенския гьол и студения канал.Но и всяко друго вървежно място в момента в близост до Пазарджик ще свърши работа.Ще дам инфо след риболова какво съм свършил, айде със здраве :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Някой може ли да сподели защо искат да забраняват Бошуля през следващата година.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

6tukara написа:Някой може ли да сподели защо искат да забраняват Бошуля през следващата година.
Единствената причина за която се сещам, е за да може да го измрежат на спокойствие.Тъй като се позапази гьола не се мрежи държи доста и хубави риби.Или може да искат да си върнат избягалата риба от садките като я викат поименно не знам.Надявам се да не го забранят,ако все пак мислят доброто на водоема както и на другите в региона, е хубаво да минават по често на проверка,че от 10 години не са ме проверявали.А за реките да не говоря р. Луда Яна я унищожиха и както винаги виновни няма, специални поздрави за инспекцията по околната среда и водите.А какво се случи със студения канал миналата зима...Няма ли да спрат заводите да използват реките и каналите за отпадъчно кошче,и камионите да изсипват строителни отпадъци на същите тези места,естествено без никой нищо да вижда и да знае,камо ли да носи отговорност за това. Така е колеги керванът си върви кучетата си лаят.Това е една много дълга , гадна и мръсна приказка, в която главните герой не са от добрите, те никога не са виновни, и никога не поемат отговорност за делата си.Извинявам се че така се разпалих явно вземам твърде лично фактът че съсипаха България.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

geibriel написа:
6tukara написа:Някой може ли да сподели защо искат да забраняват Бошуля през следващата година.
Единствената причина за която се сещам, е за да може да го измрежат на спокойствие.Тъй като се позапази гьола не се мрежи държи доста и хубави риби.Или може да искат да си върнат избягалата риба от садките като я викат поименно не знам.Надявам се да не го забранят,ако все пак мислят доброто на водоема както и на другите в региона, е хубаво да минават по често на проверка,че от 10 години не са ме проверявали.А за реките да не говоря р. Луда Яна я унищожиха и както винаги виновни няма, специални поздрави за инспекцията по околната среда и водите.А какво се случи със студения канал миналата зима...Няма ли да спрат заводите да използват реките и каналите за отпадъчно кошче,и камионите да изсипват строителни отпадъци на същите тези места,естествено без никой нищо да вижда и да знае,камо ли да носи отговорност за това. Така е колеги керванът си върви кучетата си лаят.Това е една много дълга , гадна и мръсна приказка, в която главните герой не са от добрите, те никога не са виновни, и никога не поемат отговорност за делата си.Извинявам се че така се разпалих явно вземам твърде лично фактът че съсипаха България.
Грешиш колега, много грешиш! Бошуля е най - мрежареният гъол в областта.Само в с.Бошуля има най-малко 5 бригади с мрежи.А другото е вярно :wink:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Събота за 3-4 часа след обед на Капитана /язовирчето до поделението над с. Капитан Димитриево/ на бял и рибе никакво пипане. Имаше и няколко колеги.Не видях да хващат и те. Ма поне времето беше супер - тихо и топло.
П.п.Като ми докарат апарата /заправих го в Пазарджик/ ще пусна няколко снимки.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

КАЯ написа:Събота за 3-4 часа след обед на Капитана /язовирчето до поделението над с. Капитан Димитриево/ на бял и рибе никакво пипане. Имаше и няколко колеги.Не видях да хващат и те. Ма поне времето беше супер - тихо и топло.
П.п.Като ми докарат апарата /заправих го в Пазарджик/ ще пусна няколко снимки.

Къде се бяхте настанили, до стената или към втичалото? Нивото на водата как беше (миналата година по това време беше почти източен...)? Аз се готвех също да отида там в събота, но, пусто, работен ден!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”