Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от N.Dimitrov »

Пак се извинявам !
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Почти сме градски,няма проблем.............жив и здрав.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Жив и здрав колега ;)
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Колеги Вита мътен ли е още ,че вчера си беше бозичка..
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Мътен е,но спада :)
До ден два трябва се пооправи
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Някои може ли да потвърди информацията която подочух ,че на гулянския мост се лови доста скобар и морунаж.
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Да,вярно е...................
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Мерси колега, но инфото е от около преди 2..3 дена, към днешна дата дали все още протича риболов.
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

Капо от "Дъбник" в неделя, последно по реката има ли риболов :?: :?:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Shampio0* написа:Капо от "Дъбник" в неделя, последно по реката има ли риболов :?: :?:
:shock: :shock: :shock: Как капо бе?Рибата беше много активна....?Скъсах бабушката на мач,а около мен и на фидер ловиха и добри платики ,бабушки ,че и шаранчета.На р.Искър и на р.Вит са пребивали скобара,екземплярите са били доста големи...и мнооого!Сега след тези дъждове незнам как ще бъде...
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Масовите скобари по р.Вит са 300-400гр,рядко има по някой по едър.................
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

По вита се ловяха до преди 3 дена много риба ама от 3 дена насам от гулянци до устието само попчета нищо друго..колегите казват ,че от пречиствателната били пуснали някви химикали и всичката риба......
Колега tihomir75 ако знаеш нещо повече би ли споделил.
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

panddov написа:
Shampio0* написа:Капо от "Дъбник" в неделя, последно по реката има ли риболов :?: :?:
:shock: :shock: :shock: Как капо бе?Рибата беше много активна....?Скъсах бабушката на мач,а около мен и на фидер ловиха и добри платики ,бабушки ,че и шаранчета.На р.Искър и на р.Вит са пребивали скобара,екземплярите са били доста големи...и мнооого!Сега след тези дъждове незнам как ще бъде...
В неделя на "малката дига" за три часа вкарах доста бял,жито и ~ 2кг. храна (поне я нахраних :) ) - лових с директна 7ца. На дъното определено нямаше живот (исках да пробвам останали ли са от някогашните тлъсти караконджули), в последствие опитах да "вдигна горе" рибоците и направих захранката глетава (да прави облак), както и честа стрелба на бели червейчета( тази проста комбинация,за който не знае дава резултат 90% от случаите с платика,бабушка и почти всичко мирно де що мърда в този язовир,особено през топлата част на годината) , като резултата пак го нямаше. Моите хора с болонезките - същата история. За да съм напълно честен, не бях пълно капо - имах сериозният улов от 3 попчета и 1 костур. :lol: :lol: ... Както и да е не ми се скучаеше и се разходих с блесната наляво надясно,иначе ми направи впечатление,че и хората с лодките излизаха разочаровани към обед.На залива от към бунгалата имаше 5-6 човека един до друг, за тях не знам какво са направили.
Мисля, че просто сбърках мястото като търсих мирната риба на едно сравнително дълбоко място като малката дига. Сякаш просто под мен нямаше живот (когато мирните риби се хранят,ако се гледа винаги се виждат знаци). Според мен,масово мирните риби са се дръпнали навътре във водоема ИЛИ държат определени райони (типично за по-студеният период от годината - по-плитки части на язовира,където водата е по-топла и се затопля по-бързо от малкото останало слънце(като залива на бунгалата,там целогодишно се въртят всякакви видове мирни рибки). Има и още един момент който ми мина през ума,който в последствие се потвърди. До нас имаше бивак от 3-4 дни с хранителна тапа - резултатът е (по техни думи :) ) шаранче 3кг. и платика 2кг. Чу се и за някакви каракуди..
Възможно е, по някое определено време на деня рибата да минава за няколко часа,храни се и после пак набива в дълбокото,а после Ние да си цапаме дъното със захранка :lol:
Риби... знаеш ли

Иначе за скобара, Аз тая риба всяка година я чакам,търся и накрая пак какво,защо,как :D :roll:
Уж тръгнал някъде, като отида след 2-3 дена супер подготвен уклейчета :D
Ама то, "Скобаро е риба проклета" са казали корифеите в този вид риболов :lol:

... А сега и да върви, скобар ли :?: :!: - лекции в СУ :wink: :D

Живи и здрави и ако някой закачи тоя проклетник с дебелата джука,да качи някоя снимка да плакнем очите докато не можем да упражняваме любимото хоби.

НАСЛУКА на всички :!: :drinkers:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Shampio0* написа:
panddov написа:
В неделя на "малката дига" за три часа вкарах доста бял,жито и ~ 2кг. храна (поне я нахраних :) ) - лових с директна 7ца. На дъното определено нямаше живот (исках да пробвам останали ли са от някогашните тлъсти караконджули), в последствие опитах да "вдигна горе" рибоците и направих захранката глетава (да прави облак), както и честа стрелба на бели червейчета( тази проста комбинация,за който не знае дава резултат 90% от случаите с платика,бабушка и почти всичко мирно де що мърда в този язовир,особено през топлата част на годината) , като резултата пак го нямаше. Моите хора с болонезките - същата история. За да съм напълно честен, не бях пълно капо - имах сериозният улов от 3 попчета и 1 костур. :lol: :lol: ... Както и да е не ми се скучаеше и се разходих с блесната наляво надясно,иначе ми направи впечатление,че и хората с лодките излизаха разочаровани към обед.На залива от към бунгалата имаше 5-6 човека един до друг, за тях не знам какво са направили.
Мисля, че просто сбърках мястото като търсих мирната риба на едно сравнително дълбоко място като малката дига. Сякаш просто под мен нямаше живот (когато мирните риби се хранят,ако се гледа винаги се виждат знаци). Според мен,масово мирните риби са се дръпнали навътре във водоема ИЛИ държат определени райони (типично за по-студеният период от годината - по-плитки части на язовира,където водата е по-топла и се затопля по-бързо от малкото останало слънце(като залива на бунгалата,там целогодишно се въртят всякакви видове мирни рибки). Има и още един момент който ми мина през ума,който в последствие се потвърди. До нас имаше бивак от 3-4 дни с хранителна тапа - резултатът е (по техни думи :) ) шаранче 3кг. и платика 2кг. Чу се и за някакви каракуди..
Възможно е, по някое определено време на деня рибата да минава за няколко часа,храни се и после пак набива в дълбокото,а после Ние да си цапаме дъното със захранка :lol:
Риби... знаеш ли

Иначе за скобара, Аз тая риба всяка година я чакам,търся и накрая пак какво,защо,как :D :roll:
Уж тръгнал някъде, като отида след 2-3 дена супер подготвен уклейчета :D
Ама то, "Скобаро е риба проклета" са казали корифеите в този вид риболов :lol:

... А сега и да върви, скобар ли :?: :!: - лекции в СУ :wink: :D

Живи и здрави и ако някой закачи тоя проклетник с дебелата джука,да качи някоя снимка да плакнем очите докато не можем да упражняваме любимото хоби.

НАСЛУКА на всички :!: :drinkers:
Там бях, където си ни видял,в групичката :D ...Бях решил риболова да бъде на мач този ден.На около 20 м ,дълбочина около 5,5м.Добре захранено в началото и ритмично дохранване.Стръв всичка позната ,но сякаш на царевица най добре беше.Тежък ваглер ,че подухваше на моменти :D .От 9 до 18,30ч. 6 кг риба, почти само бабушка,някоя платика и 2-3 шаранчета.Взех си малко от нея другото го пуснах..Рибките не бяха големи ,но стана приятен риболов.Колегите около мен ловиха на болонези ,директни и един с фидер.Фидериста също направи добър риболов,предимно платики ,като имаше 2-3 добри екземпляра.При мен рибите взимаха и на пропадане и на дъното.Общо взето активноста намалява,но още става за риболов.Излизат доста шаранчета,връщайте ги ,не си заслужава да се взимат 200-300 грамови рибки ,който след година -две ще ни създават приятни емоции..
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Днес бях под пристанището на село Сомовит, риба имаше(скобар и морунаж) но не за всеки..просто се беше завъртяла пред двама колеги които си хранеха мястото от сутринта, успях да скубня някое рибенце и аз но слабо, за около 3 часа 10/15 рибета, другите колеги просто си мереха рибата с кофи направо..
Та ако има желаещи риболов има, нека да опитат.

Ако някой колега има инфо за вита от Крета надолу да сподели.
Мерси.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”