Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Един риболов на р. янтра
-
- новобранец
Един риболов на р. янтра
Здравейте, колеги. Пиша ви за поредния излет проведен на р. Янтра край велико търново. Вчера към 10 часа успешно натоварих колата както обичайно и тръгнахме с баща ми към едно от уж любимите ни места в село първомайци. Почти през целия риболов валя дъжд, и единствените риби които гонеха стръвта бяха уклейки.... Не ми е за първи път подобен излет и вече се отчайвам тотално. Тази година риболова при мен е толкова зле, че мога преспокойно да прибера въдиците вече. Иначе си мятам две хранилки за шаран с качамак и царевица с мед на куката и отивам настрани да си чеша крастата с фидер и или плувка. Ползвам монтаж патерностер на фидера, нямам уплитания храната пробвах да си я правя сам но понеже нямаше резултат минах на купешка - внд трапер дори андоел и пак същото дърво. Пробвах с плувка фин такъм болонеза кука номер 18 корда за основа 0,20 повод 0.14 или 0.10 пак пусти уклеи... В този момент удар на шаранската въдица , спринт до нея и заварвам клатеща се въдица и нищо повече. Пробвах с монтаж косъм инлайн олово с хранилка и без хранилка или без олово, неще пробвах силиконов косъм пак дърво, само единични удари. Фидера с купената храна за по дребни рибки някакви дребосъци го опоскват и ми показват среден пръст... но аз не се отказвам и продължавам да упорствам. Бих искал ако има колега от района с по добри резултати да пише и да направим нещо съвместно. За да си открия грешките.
Поздрави и наслука.
Поздрави и наслука.
Re: Един риболов на р. янтра
Продължавай да упорстваш и след всеки излет си прави изводи,това ще ти е най-добрият учител.
Сезонът на реките те първа настъпва (само да не те е страх от студ).
Сезонът на реките те първа настъпва (само да не те е страх от студ).
Продължавай да упорстваш,както те посъветва колегата!Аз мога да добавя,да се съсредоточиш само върху един вид риболов на излет.Две дъна плюс фидер или плувка-едно,че май не е редно и второ от два стола,че на земята.На речния риболов това му е чара- труден е!
-
- новобранец
Благодаря за съвета за упорстването. Това и правя последния път като ходих ползвах само фидер съобразно изискванията на иара и забележете имах кълване. Основа 22 повод 0.10 и кука 14. След кълването последва такова късане каквото немога още да разбера. Финния повод беше сложен след доста умуване как да накарам рибата да клъвне . И това беше едно кълване и късане... Във вторник пак атакувам реката на фидер.
За изводите - през повечето излети нямам дори и кълване и няма как да достигна до някакво виждане за тактика. Може би трябва да сменя водоема?
За изводите - през повечето излети нямам дори и кълване и няма как да достигна до някакво виждане за тактика. Може би трябва да сменя водоема?
- stankof
- ще става разбирач
Може би това не е твоя риболов,що не помислиш за малко спининг...........
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- новобранец
Допада ми плувкарството и фидерството
. Спининга не ме грабва. Пробвах с въдицата на приятел ама не ми е присърце. Друго да ти трепне връо или да ти скрие плувката. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Именно - аз също реших да я пробвам тая краста, наречена "спининг", заприходих лек такъм и муах като луд по реки и езера - еми НЕ МИ Е КЕФ това просто. Да, лови се, да, има си собствен чар, но е въпрос на вкус. Колегата добре го е казал - друго си е да ти избичи върха, да ти писне сигнализатора или да излъжеш митичния на лек, фин такъм с лека плувчица ... Ихааааа ...papaflepas написа:Допада ми плувкарството и фидерството. Спининга не ме грабва. Пробвах с въдицата на приятел ама не ми е присърце. Друго да ти трепне връо или да ти скрие плувката.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Ахххх тая тема ако е за митичния шаран изваден на плувка... Такива спомени имам от няколко серии на реката с шаранета на плувка. Както си къцам каракуди баби и кефали спонтанно изчезване на плувката няколко минутна борба и в кепа влиза дивак около двете кила. Бонусссссссс. Ама местните ги сразиха за нула време и скоро след слуката нямаше и помен от тези малки диваци. Може би и с другите видове е така и затова сега няма риболов...
Писането на кирилица е задължително !