Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Павел Иванов »

Люс , за чий требва нов комп при нужда от по-голям хард диск :roll: Ако е проблем дъното и ти е трудно с по-голям вътрешен хард , си взимаш един външен и си свиркаш :wink: Още на първо четене откривам чистак бърсак , без да се ровя за тънкана - http://www.technopavilion.bg/%D0%BF%D1% ... t-2-5-1107" onclick="window.open(this.href);return false; , завираш едно ЮеСби в ПСто и едно у диско и готова раутата :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

Е това и аз си го мислих-има и по 100лв ако не и по малко.

Ама сега нищо не купувам-свърших кинтите,и те така-фана ме кризата нещо,

то вече свикнах с нея-та не ми дреме много много-важното е да сме живи и здрави-

като има пари тогава се избира-кое да си купиш-ново.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:...Да бе , гарантирано че са без отровни двойници ...
Павле,
Ама това е на теория, бре !
На полето и в гората е друго !

А иначе, по книгите пише, че от СПИН се заразява човек и по полов път,
Ама да сме спрели с е..нето :D ?

Макар ,че при гъбите процента на "успеваемост" е значително по-голям :lol: !

А Вид не можахме да го приобщим към яденето на диворастящи гъби :D ,

Vid написа:... та Я ще си ям зарзавата де расте на кокал, а вие си яжте гъбите.. :)

Човека си иска мръвката, не ще нищо друго - особено с рисков фактор :wink: !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Люс , за чий требва нов комп при нужда от по-голям хард диск :roll:
Защото...., ти представяш ли си другите характеристики на комп с вграден 80 гб. диск? А, знаеш ли тийновете кВо правят с комповете? Да не са като нас- да си пишем някое мнение в някой форум.. :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Макар ,че при гъбите процента на "успеваемост" е значително по-голям :lol: !

"Консумиралите отровни гъби са на възраст от 45-50 години и от години берат гъби по полето."
:idea: :idea: :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Кире,
Тази вечер си направих едни прекрасни задушени горски печурки,
След което жена ми пусна на архив едно ТВ предаване от днес, където обясниха подробно твоята теза :mrgreen: !
След 50 години гъбарство, една дама на видима възраст 45 години се оплака от отравяне, Пирогов и прочие "екстри"!
Обаче потърпевшата спомена да спрем и яденето на култивирани печурки, щото били смъртоносно опасни :shock: !
Пък в твоите "Вкусотии в чинии" - сума ти гъбки има снимани, а ??????????

Въпреки, че и аз като се натрових преди години - спрях да ям диви гъби,
Ама после пак проядох :D !
А пък тази година - преядох :lol: !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Георге , може да се каже , че направо превъзбуди любопитството в мен :lol: Я разкажи как се натрови с гъбета , не друго , само да си имам едно предвид :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:Георге ... Я разкажи как се натрови с гъбета ...

Въпреки, че тази история съм я разказвал в "Има ли гъбари" ще се повторя защото е общожитейска !
А също така е типичен случай, когото човек изгуби бдителност !
И винаги идва лошото.

Та имам си едни ливадки около Чепинци и Негован, там есенно време бера любимите ми полски печурки. В случая гъбките бяха малко и за да спретна едно тиганче, прибрах и младите, неотворени още печурки. Когато гъбата е още неотворена - липсва един от елементите на разпознаването - миризмата! А иначе ги проверих - срязани на две си бяха печурки - ламелите розовки, шапката бяла и си ги пръжнах !!!!!!
С гъбките пийнах и 150 мл мастика, салата, бира и прочие си угодих,
Легнах си рано, че бях сам,
И ................. се събудих от мощен напън за повръщане !
Повръщах докато имаше какво ...................!
После последва фаза на видения с сини и червени кръгове в очите,
После силен световъртеж и сърцебиене и после ............
Се събудих на плочките до тоалетната чиния !!!!!!!!!!!
Явно съм загубил и съзнание.
С припълзяване, като в казармата :mrgreen: , се довлякох до леглото и там окончателно изтощен съм заспал !
На сутринта, за голямо мое облекчение, се събудих / за трети път :D / в прилично състояние, запалих колата и отидох но пазара "Г.Кирков" където познавах една възрастна жена, продавачка на диви гъби. Разказах и патилата си, и колежката ме успокои, че щом съм на крака - е на добре - ял съм кофти гъба, но не и от отровните !
А алкохола е бил катализатор на гъбата и е увеличил значително последиците!
Вече напълно успокоен и пречистен след повръщането се прибрах, взех си въдиците и отидох на Чепинци, където риболовната дружинка късаше есенния уклей :D !

По-късно на една от Софийските сбирки в бирарията на ул.Искър, колегата от форума Светльо Токсин, определи че съм изял карболова печурка и съм получил това натравяне.
За информация - карболова печурка,

Изображение

Изображение

Тези са от 04.10.2014 година на същите ливади !!!!!!!!!!!
Единствено се различават от ядливите по миризмата - НА БАКЕЛИТ !!!!!!!!!!!!!!!
И имаше несметни количества от тях.

Не мога да твърдя, че всички получават натравяне от карболовите печурки,
Но аз получих.
Възможно е да е била и друга гъба, но твърдо - печурка беше !!!!!!!!

В последствие две или три години не ядях диворастящи гъби, но като всяко зло го забравих и отново проядох.
Вече с огромна доза предпазливост, внимавам много, хвърлям гъби и при най-малкото съмнение !!!
Обаче много ги обичам, а още повече обичам да скитам по планини и полета и да откривам и събирам гъбите, които познавам.
Огромно удоволствие ми доставя гъбарството :D !
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Това е чудесно, че не си попаднал на отровна а на гъба омайница.
Все едно си се натарялянкал с мастичката.... Важното е , че изхода не е бил летален :D

........................................................................................................................................
Та да ви редя, какъв преход направих преди две седмици.

НЕ ПОЛЗВАЙТЕ РУМЪНСКИ ПРЕВОЗВАЧ И ПО ВЪЗМОЖНОСТ ИЗБЯГВАЙТЕ ДА ПЪТУВАТЕ ПРЕЗ РУМЪНИЯ!!!

В Сряда научавам, че ще изписват бащата от болницата в Понеделник. Трескаво търсене на билети /двупосочни/-спирам се на автобус. Повече от денонощие път, но пък цената е 170€-Гледам да спестявам всеки кинт, като мисля, че ще ми трябват много пари по болниците.

Дестинацията е Мюнхен-Букурещ-Русе и обратно по същия маршрут.
Купих си билет от EUROLINES-Germany а се оказа , ще пътувам с EUROLINES-Romania :evil:
Отивам половин час по-рано на автогарата в Мюнхен-да си намеря перона и да се напуша преди да се кача. Автобуса дойде със час закъснение. Двамата румънски шофьори не знаеха и дума на немски, въпреки, че автобуса се движи през половин Германия и през Австрия, като се предполага, че може да има и немски и австрийски пътници, които пък от своя страна не говорят румънски :cry: :evil: :evil:
От целия автобус, само аз и още четирима не бяхме цигани :evil:

В 20.20ч /Петък/ потеглихме от Мюнхен. В 23.15ч /Събота/ пристигам в Букурещ. На билета ми пише, че в 00.30ч /Неделя/ трябва да отпътувам за Русе.
Букурещ-автобуса спря пред някаква гумаджийница, всички слязаха, оказа се последна спирка. Отново тикам билета в мутрата на шофьра и казвам въпросително-"Булгария,Русе!?!"
Оня сочи земята с ръце и вика-"Kolega kom!"-което трябва да значи, че колегата ще дойде, да чакам там. :shock:
Предварително знаех, че наистина трябва да ни ЧАКА бус или кола за Русе-зависи от броя на пътниците.
Автобуса се изпразни и драсна, циганите от него също. Останах сам на улицата и почнах едновременно да чакам, да пуша и да мисля какво става по дяволите!?! :evil:
Гледам си часовника, пресмятам закъснението на автобуса+часовата разлика-нещо не ми се връзва..... От размишленията ми ме избави един таксиджия. На жестомимичен английски ми обясни, че автобуса за България отдавна е заминал. Любезно отхвърлих офертата му да ме закара до Русе за 80€ :butthead:
Наблизо /100тина метра/ имаше McDonald`s, реших да питам как да стигна до автогара, мислейки си вече, че не чакам на правилното място. На гореописания английски, разбрах-няма автогара :shock: , наблизо /още 100тина метра/ има фирма за международни превози но по това време...нъцки. Последен шанс-ЖПгара север, която не е далече-на около половин километър...
Реших все пак да проверя превозваческата фирма. Оказа се, че е EUROLINES-Romania :shock: :cry: :evil: Оказа се, че тъпите мамалигари са ме стоварили на грешното място и съм чакал два часа Михаля. От фирмата работеше само неоновата реклама....
Отправих се гъм ЖПгарата. Още на входа ме напъплиха кибичещите отпред таксиджии. Един беше много упорит. Докато крачех към информацията оня все ми обясняваше, че няма влакове-да ме закара за 80€. Не знам как така, каза същата цена. Питах на гишето-да, влак има, в 12.45-да чакам още 12часа в Румъния :| :cry: :evil: Не, няма начин! А таксиджията ликуваше-"нали ти казах :twisted: "
О`кей, русенските таксита вземат до летището в Букурещ 40€, но аз нямам телефоните им. Ако случайно намеря някъде наблизо WiFi интернет, мога да намеря телефонен номер. Ако успея да се свържа и да ми пратят кола, ще мине поне час и половина. Час и половина още чакане+40€+час и половина до в къщи... Ами ако се усъмнят нещо и откажат?!
Спазарих румънеца на 60€ до Дунав мост. От там с русенско такси до вкъщи.
В 3.30ч си бях удома :rolleyes:

За 33часа и половина се прибрах от Мюнхен в Русе.

Два дена по-късно направих разследване. Кола от България ме е чакала пред офиса на EUROLINES-Romania. Аз не съм се появил навреме (поради закъснението на автобуса и грешното ми стоварване), шофьорчето е изчакал още половин час, питал в офиса за пътник за България, от там му казали-няма пътници :shock: И човека се прибрал.
..................................................................................

На връщане не се "изгубих" никъде. На тръгване от Букурещ беше някакъв неописуем ХАОС. 7-8 автобуса спрели по улицата около офиса на превозвача, обикаляне да намериш кой е твоя, мамка му няма автобус за Мюнхен, опааа трябва да се кача на тоя и да се прехвърля на друг в Брашов...... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
15 часа в Румъния, два часа и половина на границата им с Унгария.
Шофьорите призоваваха пътниците да събират пари, за да не им ровят багажа и да минем по-бързо, аз не дадох нищо :finga: Нямам контрабандна и забранена "стока" , а и не разбирам румънски :mrgreen: ......

Следва продължение за БГ болниците и лекарския професионализъм.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

последните 2 изречения от колегата Петков са най добре написани,другото с консумацията е игра на руска рулетка,
още хора в Бг ще облечат дървена жилетка,че глада е голям а гъбите много
на Петков му се чудя как може да продължава да преяжда с гъби..... :roll: преяждането е вредно както и пренасищането със секс :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Свилене, да ка ну ворбещ пе руманеще - апринде аероплану! :wink: :mrgreen:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

GODzillata написа:Свилене, да ка ну ворбещ пе руманеще - апринде аероплану! :wink: :mrgreen:

Предполагам, че казваш-"кат не плещя румънски, да си фана самолета"?!? :mrgreen:

ТЦ- вече само с колата.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Don4o_62 написа: :roll: преяждането е вредно както и пренасищането със секс :D

...особено пренасищането със секс... :wink:

Ето например по времето на соца как ни съветваха и ръководеха и за това с колегата Г. Петков сме си съхранили сексуалноста и нервната система.. :D

Извлеченее от комунистически наръчник по полово общуване:

"Като норма за здрави съпружески двойки се считат 1-2 полови сношения в седмицата. Най-подходящото време е преди сън. Когато единият от съпрузите или и двамата са уморени, допустимо е полово сношение сутрин. Дневното полово общуване не е препоръчително. Физиологическа потребност у повечето хора е да се удовлетворяват напълно с един полов акт. Прекаляването в това отношение изтощава нервната система и в крайна сметка става причина за полово безсилие."
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

трапера написа:
GODzillata написа:Свилене, да ка ну ворбещ пе руманеще - апринде аероплану! :wink: :mrgreen:

Предполагам, че казваш-"кат не плещя румънски, да си фана самолета"?!? :mrgreen:
Аааа, можело значи, а?! :smt023 :mrgreen: :lol: :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Сега съм на гъби-3 вида.

Първо огромни печурки на фурна-с рендисан кашкавал,домат и бекон-запечени.

Вторите ги готвих пане с яйце и брашно-демек готвих сърнели.

И третия вид е задушени манатарки с котлет свински.

Утре ако пиша пак тука-значи съм добре-не съм ял неядливи видове.

Е нагледно ги щракнах-щото много ги обичам.
IMG_9414.JPG

И още една порцийка.
IMG_9415.JPG

преглъщам ги с каменица-тъмно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”