Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
- sardina
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2014
От три дена ходя на Кранево. Първия ден 19 броя и все над 40 см. На втория за кратко - 11 броя. Днес за по-дълго - 35 броя , но половината около 35 см. Браво на колегите Киро и на Марго 90 - 100 броя са си достойни за уважение. Дай боже всекиму.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
-
- научил се да хвърля
във варна червея е абсолютно различен от бургас. няколко години съм живял във варна и знам... тука са остатъците, а сега колегата pechat е абсолютно прав - скъсани, огризки по 10-15 в доза.... направо ти трябват 10 за да събереш като за две нормални дозиpechat написа:ти ако видиш Бургаските колко са по 15 червейчета,някои скъсани на половинки
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
-
- вече хвърля и на тежко
затова с лопата в ръка иииии два часа копаене и имате червеи за цяла седмица . Поне аз започнах да правя такаhunte написа:във варна червея е абсолютно различен от бургас. няколко години съм живял във варна и знам... тука са остатъците, а сега колегата pechat е абсолютно прав - скъсани, огризки по 10-15 в доза.... направо ти трябват 10 за да събереш като за две нормални дозиpechat написа:ти ако видиш Бургаските колко са по 15 червейчета,някои скъсани на половинки

Наслука колеги !!!
-
- научил се да хвърля
Здравейте
Днес пред двореца в Балчик от 11 до 15 часа четири заргана,четири чернокопа и четири изтървани риби.Колегите който бяха там имаха двама общо около 10 заргана и два три чернокопа.
Днес пред двореца в Балчик от 11 до 15 часа четири заргана,четири чернокопа и четири изтървани риби.Колегите който бяха там имаха двама общо около 10 заргана и два три чернокопа.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Колеги не си мислете че зизи върви само на морски чръв,пуквал съм го на обикновен...
На това ако му казваш "ловене"Pushy написа:Колега Чечо, къде ги ловите в момента в Балчик, в петък рано сутринта акостирам.. ако е хубаво времето през целия уикенд мисля да ловя риба..
Благодаря предварително!

Иначе, проби се правят на дамбата, на циганската буна, на панела до циганската буна, може да се пробва и на буната на СБА-то (тя е малко след Балчик, на север).
Е ми, дано улучиш времето, аз имам други ангажименти.
Наслука!!

Вчера на Мириус , риболов от 7,30 до 9 ч , след това до към 13 ч нищо. Сутринта след два-три зверски удара и скъсани куки, вързахме блесните и направихме по 5-6 бързи кандидат лефера и това беше . В крайна сметка 3-ма човека общо, 16 мазни чернокопа и 15 заргана. Този югозапад и днес ще е греда ,ама ще се пробва няма как. Маслен нос го забравям тази година, от дъждовете пътя вече е много тежък и не ми се троши колата. Отвратен съм от мръсотията която видях вчера по скалите , три кофи с боклук(като няма риба) събрахме след риболова. Срамота колеги !
На 15.10, на Дружба, сутринта по 5-6 чернокопа на воблер и блесна (колегата ми имаше късмета и изкара един едър чернокоп - около 300-350 гр ( за някой лефер)) и след това до 14 ч. - към 28-30 заргани, навряна на между 3 и 6 м пред плочите....това без много зор. Браво на колегите за слуката около Тюленово......и ние мислихме да ходим там, но дяволчето на рамото ни прецака. Вечерта , по един чернокоп - голяма мъка. Сряда пак там, сутринта по 2 чернокопа и след това по около 35-40 зизита , без много зор. Рибата малко се поотпусна и взе да взима и по-навътре. Вечерта - голям шлем. За по-предни дни ми е неудобно да пиша, защото се губи давноста на информацията. Успех на всички следващите дни.
0885022272 / 0885897615
-
- разбира нещата
Колега,Krosskin,
Шкорпиловци не е зарганджийско място!Тази риба като хишник се завърта покрай рифове и подводни скали, където се крият ува и други малки рибки.Там можеш да имаш епизодичен успех когато случиш предвижване на пасаж, но шансът за това е малък и едва ли си струва загубата на време.От друга страна това е място, където много, много по-вероятно е да имаш успех на кефалови риби на дъно.
Поразрови се из форума и ще разбереш къде са зарганските и кефалови "градинки".
Пожелавам ти успех и на слука!
Шкорпиловци не е зарганджийско място!Тази риба като хишник се завърта покрай рифове и подводни скали, където се крият ува и други малки рибки.Там можеш да имаш епизодичен успех когато случиш предвижване на пасаж, но шансът за това е малък и едва ли си струва загубата на време.От друга страна това е място, където много, много по-вероятно е да имаш успех на кефалови риби на дъно.
Поразрови се из форума и ще разбереш къде са зарганските и кефалови "градинки".
Пожелавам ти успех и на слука!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- ще става разбирач
На 14.10 бях на Шкорпиловци от плажа до обяд 14 заргани ,на дъно нито удар
.Че не е зарганджийско място не е ама се обажда по някоя риба

Глупости-малките риби се придържат към кейовете и брега,зизи е излизал съвсем на плитко,но като види стена пази дистанция.
starcho написа:Глупости-малките риби се придържат към кейовете и брега,зизи е излизал съвсем на плитко,но като види стена пази дистанция.

- vesofr
- научил се да хвърля
Вчера след проби на Райския,Германката,Чайка,Агалина и лайнярката на Созопол без удар,като изключим четирите иларии на говнярката,оттам на Форос от 12.30 до 16.30-с колегата по 13 заргана.Днес отново на Крайморие от 7 до 11ч.-5бр. и още толкова изтървани.Явно е много топло,ще чакаме първата слана и дано най -накрая се появят.
Не кълве,не кълве,че спре.
-
- вече хвърля и на тежко
някой тея дни около варна ??? вчера и днес я няма нещо
- shturetc
- ще става разбирач
И аз отдавам пасивността в храненето на зарганите на топлата вода (18,2*С в Бургас).По-онзи ден хванах три заргана на чепаре(закачени,а не налапали куките) на Моста--играят си покрай чепарето,вдигат се/завъртат се по 4-5--абе игривички едни такива и току някой се оплете/закачи и...разплете/откачи,най-често.Затова и при десетките видени от мен риби изтърмъчих(практически това сторихvesofr написа:Явно е много топло,ще чакаме първата слана и дано най -накрая се появят.

Апропо,да се вмъкна в спора на колегите за това къде може да срещнем заргани........Ами,навсякъде в близост до брега.Да,плоските скали са им любими(там се събира много скарида,любима на зарганите),но и на песъчливия плаж в Бургас,понякога,се хващат десетки риби...когато има дребна атеринка--друг от любимите деликатеси на заргана!