Чернокоп 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Чернокоп 2014

Мнение от vanboxer »

lefer.jpg
Вчера на вълнолома от 17:00 до 19:00 на зарганджийския такъм, излязоха ето тези :-)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Вчера на вълнолома две рибки, а завчера 4, това на блесна. Прави ми впечатление, че имах доста гелета, но не мога да приема че само медузите са виновни за това, предвид факта, че блесната имаше сериозни следи от зъбки по нея. Май ще приложа номера на Лео следващия път :rolleyes:
вълко
новобранец
новобранец

Мнение от вълко »

milen_kirov написа:Колега Вълко ,каде в Бургас хвана чернокопа и от брега ли го лови?
Първо корабно място на плувка стръв таина маина.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vanboxer написа:Вчера на вълнолома от 17:00 до 19:00 на зарганджийския такъм, излязоха ето тези :-)
Я раздуй,ножа как е захапал куката ве ? :smt017
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

lefera1 написа:Те там в ЕК чакат само твоето писмо. А пък че не те пускали да си ловиш риба им е последния дерт на тези заплатаджии.
Няма много българи еврокомисари и на това разчитам. :wink:

Ще пиша първо до Еврокомисията, защото министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и изпълнителният директор на пристанище Варна ЕАД твърдят, че забраната за риболов от кея на Морска гара Варна била продиктувана от факта, че инспектори от Европейската комисия правели проверки дали се били спазвали разни нормативни актове на Европейския съюз.

Така, че искам да получа в писмен вид отговор от ЕК, че според тях въдичарите са "опасни терористи",
които застрашават сигурността на корабите, 'дето ги няма никакви на кея.

Вече ми е писнало от управляващи-малоумници,
спазващи буквата на закона, а не неговия смисъл и основна идея. :?

В завиимост от отговора на ЕК ще пиша и до съда на европейския съюз, ако трябва.

Наслука! :D
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Снощи на Рубин....мъкааа... :(
stelab
новобранец
новобранец

Мнение от stelab »

Снощи на панорама-капооо.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

КИРО написа:
vanboxer написа:Вчера на вълнолома от 17:00 до 19:00 на зарганджийския такъм, излязоха ето тези :-)
Я раздуй,ножа как е захапал куката ве ? :smt017
Монтажът ми бе следния: повод от монофилно влакно 0,18 мм с две куки номер 12. Куките ги бях вързал една след друга, така че да се застъпват- като една кука.По голямата част от рибите удариха след забързване на бомбардата от моя страна и всички бяха закачени на устните или под устата ( нямаше нито една налапала навътре)
И аз не мога да си го обясня, но е факт. Като се почна от събота, неделя, понеделник, вторник на един такъм без загуба. Вчера обаче късметлийската серия приключи- хванах 4 и 6 пъти ми отнесе такъма.Може би рибите бяха малко по едри или аз съм въртял по бавно, не знам. Днес пак ще ги пробвам, че да видим :D
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Здравейте :)
Днес и аз открих сезона най накрая с 1 риба и още 2 изтървани, опитите бяха на блесна Alba 2 и Кастмастер от 06ч. до към 09ч. Та въпроса ми е дали някой е пробвал или поне е виждал и знае дали ако навържа 4-5-6бр. силиконови примамки една след друга като чепаре дали ще имам успех с чернокопа!? Идеята ми е когато рибата не е много да увелича броя примамки в водата а и са достатъчно гъвкави за да правят добра игра. Друг е въпроса че ако работят зъбатия ще ги нареже но важен е крайния резултат. :)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ванко,има и едри риби,мен вчера един ми отнесе оловото само.
Докато пусках,ми олекна линията,веднага засякох,ама нищо.
Илезе ми чепарето без оловото.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
goro21
новобранец
новобранец

Мнение от goro21 »

Има си едри риби, онзи ден закачих нещо на зарганджийския такъм бая тежеше(щом макарата затягаше)- ама отхапа на 10м от буната и неможах да го видя какво е.
Сега нанизвам силиконов шлаух един зеленикав уж фосфорисциращ ама ме самнява и него че ще пригризе. Верно и при мен чернокопите не бяха много налапали а й не бяха кой знае колко големи по около 100тина гр.
Незнам заргана дали не се плаши от шлауха-макарче хванах един(то на тва нямане тези дни) и все чернокопи
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Зарган и на монтаж със шлаух се хваща също. Сигурно по-малко, но аз хвърляйки си за зарган с такъв монтаж,евентуално ако ми удари чернокоп да не ми скъса. Хващах повече заргани отколкото чернокоп де.
rommel
новобранец
новобранец

Мнение от rommel »

ето моя улов на маслен нос -много много слабо направо ме е яд
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

balyk написа:Снощи на Рубин....мъкааа... :(
Мъката до колко продължи и само мъка ли беше или имаше и риби някакви :)
dim-dim написа:Здравейте :)... Та въпроса ми е дали някой е пробвал или поне е виждал и знае дали ако навържа 4-5-6бр. силиконови примамки една след друга като чепаре дали ще имам успех с чернокопа!? ...
Естествено че ще имаш късмет, ако можеш да го мяташ това чепаре на необходимото растояние. Това е монтажа за леферите - чепаре с 4-6 силиконови октопода 4.5 - 6.0 см. с воблер или джиг накрая. Аз днес имам и едно попче на октопода, докато се мъчех да откача воблера от дъното.
Аватар
modimitrov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от modimitrov »

Здравейте колеги,

малко инфо и за Синеморец-Резово 13-16.10.14

Сутрин чепарих 8:30-13:00. Мнооооого чернокоп, всеки ден поне 10-15кг на човек във всяка лодка. Рибата е много навъте 39-45м, но е едра 9-12бр за 1кг. Изяжда всичко куки, олова а натовариш ли 8-10 риби чепарето не издържа. Най-много взима на тиква и розово, кука 2. Под 35м към брега няма живот.

Следобедите тролих - 15:00-19:00. Нищо!!! Няма ги леферите. На леферски такъми между 8ми и 12м дълбочина взимах различните дни от 4 до 8 циганета около 250 -300гр.

Наслука на всички
Лодката е най-бавното и най-скъпото превозно средство с което пътуваш от точка А до точка Б, без да имаш работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”