300-та Костура на Спининг!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Re: 300-та Костура на Спининг!

Мнение от shtilio »

Тази риба е толкова гадна и бързоразмножаващата се и вредна, че мога само да кажа на колегата едно голямо БРАВО, защото трябва да се отвъжда с пълна сила.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
nylon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nylon »

Valio_ribata написа:Троли кажи на колегата stevato каде пускаш рибата,че той си мисли,че я изяждаш.
Да съм казал, че колегата е виновен или я е изял или тем подобни работи, просто споделих, че ще е жалко хубав рибок да отиде в тигана. Нито го познавам колегата та да го съдя. Пък и въобще не ме интересува какво е направил с улова. Може да ги е хванал и после пуснал, знае ли човек. Всеки има глава на раменете и разсъждава с нея. Доста пъти съм се нагледал, как се прибират всякакви риби и маломерни и трофейни. За жалост само малка част плуват обратно.
Поздрави и мислете какво ще оставите на вашите деца като пораснат.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

На кво ги хвана :?: :shock:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

valtaxi написа:Могъл човека хванал,защо се заяждате,не разбирам пък костура за какво го жалите като яде малки рибки и се размножава бързо,да пускаме тогава и слънчевите рибки,а???
Ама расте бавно :) Няма удоволствие в лова на дребни костури, а понякога така налапват, че не може и да го върнеш обратно. :/
emdi
новобранец
новобранец

Мнение от emdi »

Колега къде е примамката,че нещо не се вижда.Май си ги перкал на жив спининг........
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Пичове , това какъв бил кустура в случаят си е единствено ваше мнение . Точно по тази причина си има ЗРА за да не стават излишни спорове кое колко било ценно и дали трябва да се унищожи . Ето аз примерно съм на мнение че шарана , освен че е "пришълец" е и една от най-гнусните твари - яде хайвер и малки рибки доволно , не е годна за консумация щото смърди и е кокаляк , за разлика от кустура , с една дума става единствено за наторяване , това шарана де . На същото мнение са американци , австралийци , испанци , англичани и още куп народ та ... Значи ли че след като съм на това мнение трябва целенасочено да тръгна да унищожавам де що мога шаран ? Примерно американците са решили проблема по следният начин . В река с прекомерно развитие на шаранови риби в нея изтравят всичко живо в определен периметър и след това зарибяват с наистина ценни , според тях риби . Та тъй , според ЗРА имаме еди колко си кг. разрешен улов на разрешени по размер риби . От там на там всякакви неща от сорта ама аз тъй мисля и пр. са си просто безмислени коментари . Още по-безмислени са от типа на "ама тя рибата нагълтала и умрела" , защото изрично е упоменато че маломерна , респективно такава която ни прави улова наднормен , риба се връща обратно независимо от състоянието и :idea: Друг е въпроса че на Сашко си му прави кеф да се прави на ТРОЛ , ама това сметам е лечимо , лично аз почвам да го лекувам на форумно ниво :mrgreen:

пп - пропуснал съм да видя вече изтритите снимки , ама понеже си познавам стоката , предполагам че е било купчина мърцина накуп . Иначе в хубав риболов с 300 бр. качествен кустур , като са прибрани няколко екземпляра а останалите пуснати , лошо няма , даже напротив .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Troli Rapala написа:Здрасти! 8) За 2 дена на Жребеца,хванах около 300 костура на Спининг!Най-големия беше 34санта=кило!Прилагам едно клипче:

Очаквайте подробности! :idea: :wink: :drinkers:
Дай малко подробности за начина - влачене, джиг, блесни, работещи примамки, питам от чисто любопитство , не че ще се юрна към Жребеца :rolleyes:
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

Павел Иванов написа:Пичове , това какъв бил кустура в случаят си е единствено ваше мнение . Точно по тази причина си има ЗРА за да не стават излишни спорове кое колко било ценно и дали трябва да се унищожи . Ето аз примерно съм на мнение че шарана , освен че е "пришълец" е и една от най-гнусните твари - яде хайвер и малки рибки доволно , не е годна за консумация щото смърди и е кокаляк , за разлика от кустура , с една дума става единствено за наторяване , това шарана де . На същото мнение са американци , австралийци , испанци , англичани и още куп народ та ... Значи ли че след като съм на това мнение трябва целенасочено да тръгна да унищожавам де що мога шаран ? Примерно американците са решили проблема по следният начин . В река с прекомерно развитие на шаранови риби в нея изтравят всичко живо в определен периметър и след това зарибяват с наистина ценни , според тях риби . Та тъй , според ЗРА имаме еди колко си кг. разрешен улов на разрешени по размер риби . От там на там всякакви неща от сорта ама аз тъй мисля и пр. са си просто безмислени коментари . Още по-безмислени са от типа на "ама тя рибата нагълтала и умрела" , защото изрично е упоменато че маломерна , респективно такава която ни прави улова наднормен , риба се връща обратно независимо от състоянието и :idea: Друг е въпроса че на Сашко си му прави кеф да се прави на ТРОЛ , ама това сметам е лечимо , лично аз почвам да го лекувам на форумно ниво :mrgreen:

пп - пропуснал съм да видя вече изтритите снимки , ама понеже си познавам стоката , предполагам че е било купчина мърцина накуп . Иначе в хубав риболов с 300 бр. качествен кустур , като са прибрани няколко екземпляра а останалите пуснати , лошо няма , даже напротив .
Абсолютно подкрепям!!!
Закона си е закон и трябва да се спазва! Който и да е!
Който има мотиви да си наляга парцалите и да си ги отстоява и променя закона и след това да коментира!
Когато не ни отърва, кофти закон или плевел, като сме на зор ама защо не се спазват законите ...
не може така
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Райчин
новобранец
новобранец

Мнение от Райчин »

Що за простотия е това?Хвани-пусни.Ами тогава защо го хващаш?Тук сме да си говорим за водоеми,риби и тн.Няма място за магазинни риболовци.Ходил съм много пъти на Жребеца и точно сега му е времето на костура,щуката и изобщо хищника.Браво на колегата,че правилно си е направил монтажа и е уловил прекрасни рибки.Колкото до маломерните,задължително се пускат,ако е възможно,защото костура гълта стръвта с куката и понякога,даже и при добро желание не може да се спаси.Наслука.
Последно промяна от Райчин на Пет Окт 17, 2014 8:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Райчин написа:...Ами тогава защо го хващаш?...
За да го пуснеш когато идва в повече :idea:
Никой не може да задължи друг да върне риба когато е в нормата отредена от ЗРА , но пък да хващаш и да прибираш че днеска ти било ден , да нахраниш собственото си его колко много си ги "натръшкал у фризеро" , да избиеш бендзиньо и пр. .... айде няма нужда .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Райчин написа:?Хвани-пусни.Ами тогава защо го хващаш?
Господин модернизатора ти го каза, но в случай че не ти е станало ясно :mrgreen:

1. Риболова е хоби, не прехрана, ако искаш да си избиваш парите за бензин и да печелиш от него стани рибар (промишлен риболов), а не риболовец!
2. Има закон, един е закона и според него имаш право на до 3 кг риба или една трофейна за еднодневен излет!
3. Докато има хора мислещи като теб, няма да има риби по водоемите!!!

Надявам се да не си го разбрал като заяждане, защото не беше това целта :drinkers:
Райчин
новобранец
новобранец

Мнение от Райчин »

ILEGAL благодаря че ме светна,щото предположих,че предното мнение ще подразни някой като теб и затова го допълних.Трите неща,които си написал така си противоречат,че нямам думи.Ами първо мисли,пък после пиши.Отиваш за риба,ловиш и пускаш,ама си оставяш 3кг и после,.......Не искам да те подразни това,което казвам,а просто да помислиш.Аз обаче не разбрах този колега всичката тая риба ли е взел или...Наверно Павката ще каже.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

За да се изкаже мнение за полезността или вредността на костура ,първо трябва да се отговори какво е било неговото разпространение в естествената му среда преди ерата на язовирите. Има и по-компетентни колеги, аз не съм много наясно. Но определено не е бил често срещан особенно под Стара планина.
А изкуствените водоизточници са изкуствени. Балансът на видовете там се прави от хората. Ловците му викат - подборен отстрел. За да има баланс някой трябва да умре.
Съотношението хишник-жертва при рибите трябва да е 1:9 единици биомаса. Когато това не е така се намесват хората. В нашия хубав закон това го няма. Освен закон трябва да има и структури които да го прилагат.
Пак се почва спор за законите :rolleyes:
В казармата не са ли ви казавали, че уставът е нещо препоръчително. И нещата се правят не както трябва - а както обикновенно...
Колко време трябваше на горското да сметне пределната бройка на кормораните и да коригира нещата със нова наредба. Такова нещо въобще случили се. И се наложи ловците да ги гърмят за суджуци , а горските да се правят , че не виждат.
А да се замярваме със закони, е най-лесното, но от това гражданско общество няма да се получи..
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Troli Rapala написа:... За 2 дена на Жребеца,хванах около 300 костура на Спининг!Най-големия беше 34санта=кило!Прилагам едно клипче...
Хубав костур, Троли !

Ама два пъти изгледах клипа, пък не видях бесна, или воблер, нито силикон !
Една гола кука излезе от устата на рибата !!!!!!

Да не лови на жива стръв, бре :D !
А ни премяташ, че е на спининг ?
lusienn

Мнение от lusienn »

Много хубав Костур,рядко чета какво Пише Сашето,но там сега е Меката на Костура-на змиьорчици-щипоци.

Даже ми казаха на кое място излиза.
Но не планувам скоро да ходя натам.

Тоя язовир-държи много едър костур,но е далече от столицата-270 км по магистралата в едната посока.

Лошото е че и мрежарите,го знаят това.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”