Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от G.Petkov »

трапера написа:...Предварително знаех, че наистина трябва да ни ЧАКА бус или кола за Русе-зависи от броя на пътниците...

Свилене,
Като прочетох това изречение, се изненадах на доверчивостта ти.
В едни минали години, когато дъщерята учеше в Германия, съм изпратил и посрещнал много автобуси, та знам че при този транспорт няма час на пристигане.
Понякого и часът на тръгване от България беше неизвестен, защото се чакаше автобус да се върне от Европа-та !
Много малка е възможността да се осъществи прехвърляне в Букурещ, ако шофьорите на двата автобуса нямат връзка помежду си !
Явно нито членството в ЕС, нито отпадането на визи и граници не са спомогнали за излизането от "балканския синдром" :evil: !

vatus56 написа:
Don4o_62 написа: :roll: преяждането е вредно както и пренасищането със секс :D

...особено пренасищането със секс...

А тези постове на Дончо и Ватус-а ме подсетиха да доразкажа, че според някой гъбите действали като афродизиак :D !

Аз не съм усетил такова влияние,
Може би щото постоянно си имам мерак, ама ......... може и така да е :D !

И един гаден виц за еб...то и старостта :D ,
/Много обичам такива/:

"Осемдесет годишен старец почерпил щедро младо момиче и тя се съгласила да му "пусне"!
След пет дни старецът забелязал на края на пушката си подозрителна капка!
Веднага отишъл на лекар.
- Имал си полов контакт, нали? - попитал лекаря!
- Да.
- А знаеш ли къде живее момичето ?
- Да.
-Тогава бързо тичай при нея, всеки момент ще се изпразниш !

:lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Вчера валя много,обаче малките рекички-винаги са много бистри.

Това е сутринта от Витоша.

Изображение

Изображение

Ходих и там днес-голям екскурзиянт съм станал вече.

Видя ли свободно време-не може никой да ме задържи в къщи-затворен между 4 стени.

Гъби нямаше,но си говорих с един човек местен0около 65-годишен,
та ме светна че тука пъстърва била пусната още преди 50 години.

Той ги ловил по надолу,към Плажа-Драгалевци-като дете.
Нагоре е парк-забранено е.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:....според някой гъбите действали като афродизиак :D !

....
Абе има и халюциногенни гъбки де... :mrgreen:

Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Кире тури някоя усмивка де :D

Кви са тия постове,само с зелени човечета-неква нова мода ли е :?:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

G.Petkov написа:
Павел Иванов написа:Георге ... Я разкажи как се натрови с гъбета ...

Въпреки, че тази история съм я разказвал в "Има ли гъбари" ще се повторя защото е общожитейска !
А също така е типичен случай, когото човек изгуби бдителност !
И винаги идва лошото.
Жоре, напоследък чета много репортажи за умрели от гъби... Дори миналата вечер в "часът на Милен Цветков" имаше поканена известна личност- оцеляла.. Всички умрели са яли сърнела, де не може да се сбърка, уж де :roll: Повечето са с над 30 г. опит в събирането и яденето на гъби...
Днес в местния сайт чета пак http://www.haskovo.net/news/169597/Brem ... -v-Plovdiv" onclick="window.open(this.href);return false;
Тааа, искам да кажа- може и гъбите да са вече мутирали в този сбъркан свят.., едва ли са същите кВи бяха преди 30г..

Що не ям гъби? Щото, ако ще умирам, по добре да е след алкохолен делириум след вечер прекарана с любимите песни с любимата ми певица в пиано бара или след бурен секс със..., с моята или някоя... :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

G.Petkov написа:
трапера написа:...Предварително знаех, че наистина трябва да ни ЧАКА бус или кола за Русе-зависи от броя на пътниците...

Свилене,
Като прочетох това изречение, се изненадах на доверчивостта ти.
В едни минали години, когато дъщерята учеше в Германия, съм изпратил и посрещнал много автобуси, та знам че при този транспорт няма час на пристигане.
Понякого и часът на тръгване от България беше неизвестен, защото се чакаше автобус да се върне от Европа-та !
Много малка е възможността да се осъществи прехвърляне в Букурещ, ако шофьорите на двата автобуса нямат връзка помежду си !
Явно нито членството в ЕС, нито отпадането на визи и граници не са спомогнали за излизането от "балканския синдром" :evil: !
:lol:
Това ти мнение ме върна в 95г., кога бях млад и пътувах с автобуси.. :lol:
Та, стоим на автогарата в Цюрих и чакаме автобуса за Б-я. Швейцареца силно притиснен вика- закъснява вече 2 часа, нещо е станало, сигурно е катастрофирал... Аз му викам- това е нормално, ще дойде.. и наистина идва.. :lol: Опитваме се да си натоварим багажа, не става, все в багажния отсек е пълно с телевизори, перални, кафе машини и пр. - стара потреба.. :lol: Багажа си го тварим на пътеката в салона.. Митничарите по границите не могат да минат да ни съберат паспортите и се чудЪт кВо става? :lol: :lol: Да не споменавам, че спираме на места в Сръбско да продаваме дизел, а полицаите ги подкупваме със псевдо-натурални сокчета.... :lol: :lol: Беше много весело, че и много отегчително..., последното го казвам явно щото не съм участвал в далаверата.. :lol:
Много сме зле и не мислЪ, че някога ще се оправим :(
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Да отговоря на Жорката.
Билета си го купих от българско туристическо бюро в Мюнхен-служителката съответно и тя българка, та се разбрахме точно как "ще протече" пътуването.
Преди две години жената също пътува с тия малоумници (за Коледа е трудно да намериш изгоден самолетен билет), та тя каза, че в Букурещ ги е чакал български/русенски микробус......
На шофьорите постоянно им звъняха телефоните и ясно различих думите - "гараж" и "багаж", въпреки , че аз не прещи румънещи :mrgreen:

Както и да е с автобус-nie wieder!!!

........................................................................................................................................
Та да си допродължа разказа.
Или - защо се радвам, че съм делеч от тая система.

На 15и Септември бащата влиза в болницата в Русе. На другия ден му резват крака над коляното. Шевове, превръзки, лекарства..... Лежи в съдова хирургия точно две седмици.

(Аз между другото съм под пара, уговарям си внезапна отпуска, щото не знам кога ще го изписват. Поръчвам по интернет разни неща, с които да го улесня в къщи след изписването му, които намерих по-евтино отколкото са в БГ...)

Постоянно съм във връзка с майка ми-как е, що е... Старшата сестра не може?! да каже кой доктор е оперирал. Не може да се разбере от първа ръка- как е протекла операцията, как е състоянието на болния, как зараства раната, как ще бъде занапред... Въпроси без отговори.
На петия ден почват да махат конците :shock: :shock: :shock:
Слагат превръзка и това е.
В Петъка на втората седмица казват:
-"..ти си вече добре, не си за нас, днес махаме последните конци и в Понеделник те изписваме- отиваш в Рехабилитацията.."
Смъкват го два етажа надолу. Цялата рехабилитация се състои в това -показват му как да се изправя, да се придвижва с проходилка до тоалетната, как правилно да използва патерици. Но понеже е много слаб за патерици (няма нужните сили)-като се прибере и заякне, да се оправя сам.
За една седмица в долното отделение, са го носили в хирургията два пъти да му сменят превръзката:
-"...всичко е добре, раната зараства чисто и да знаеш, понеже вече не си при нас ние не сме длъжни да ти правим превръзки, приеми ги като подарък.."

Два-три дена след ампутацията е дошъл някакъв от "Протезиране" и му е казал, че му се полага безплатна протеза, като го изпишат да вземе направление за ортопед от личния лекар и с епикризата ще се задейства процедурата, която била доста бавна- няколко месеца. Таман да му зарастнела раната.

Та, в Неделя аз съм вече в Русе и се гласим в Понеделник за изписване.
Отиваме в болницата. Докато му оформят документите мина рехабилитатора да го види за последно. Питам няма ли да има превръзка!? Той въпреки, че не му е работа "уреди" последна превръзка. Дойде санитарката и с инв.количка го вдига пак в хирургията. Аз през това време търся такси- по-голяма кола. Качвам се пак в отделението и искам да се срещна с някой доктор и да разбера наистина какво е положението. НЯМА ДОКТОР, НЯМА СТАРША СЕСТРА, успях да се срещна с превързочната сестра. Раната била добре, чиста.... трябва да се прави превръзка през ден два.
-Кой трябва да прави превръзка?
-Търсете си някой да идва у вас.
-Вие не можете ли да идвате?
-Не, абсурд, Забранено ни е, плюс това трябва да е в стерилна обстановка със стерилни материали..
-Добре де, аз няма да бия тъпана, ще си остане между нас!?!!
-Не,не. Търсете личната лекарка, тя е длъжна да прави домашни посещения..

Отивам при личната. Така и така.....
-Кой,аз ли? Ами, че аз не знам каква превръзка трябва, с какво лекарство.... Ще ти дам направлението за ортопеда. Той да дойде у вас, да направи превръзка, да види какво е положението и като каже как и с какво, сестрата мооооже да идва у вас и да превръзва...

Айде на ортопед. Човека се хвана за главата- Вие не сте за мен, защо Ви пращат тук!? Ние правим операции, но не и ампутации........

Някакъв хирург бил дал на майка ми телефона си. -"Като го изпишат, ако ви трябва помощ за нещо ми се обадете.."

Звъним на тоя. ОК ще дойда утре. Изписва антибиотик, прави превръзка и казва, че раната не е добре- трябва да се шие. Взима 25 лева и казва, че ще дойде след два дена. Идва пак, тоя път с чантата с инструмента. Упойки, рязане, шиене, превръзки.....колегата, който е оперирал не си е свършил добре работата. Прибира 50лева.
Днес трябва да дойде за трети път.
...............................................................................

Това е положението в българските болници.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Свилене, абсолютно прав си да си бесен и за жалост нещата с които си се сблъскал са валидни за цялата ни държава и не само в транспорта и медицината, но и във всички останали сфери, които ни правят живота жалък.
Знам, че в момента ти е много тежко и не ти е до шеги, но аз ще си позволя да се пошегувам макар и с горчивина, за родната ни медицинска действителност:

В българско спешно отделение внеслe носилка с пострадал.
- Прехвърляме го на сто! Едно, две, три, четири, пет, ... , 98, 99, 100!
"Пиууууу"
- Нeма пулс!
- Дефибрилации!
- Нeма дефибрилатор.
- Час на смъртта?!
- Нeма часовник...
- А оня те таме на стената?
- Нема батерии.
- Немате ли телефоне?!
- Немаме желание да ги цапаме с кръвища!
- Я... иам... телефон... - изпъшкал пострадалият.
- Има пулс!
- Не е верно. Нема пулс! Продължавам да чувам "пиууууу"?!
- Оно нема кардиограф, откъде го чуеш?
- Немаше лекарство за кръвно у аптеката - пищат ми ушите...
- Нема ми... нищо...Омразе - пропъшкал пострадалият, фанал са за главата и избегал.
- Час на изписванье?
- Баце,...нема формуляр..
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Свилене, вярвам си даваш сметка защо не си в бГ, а?
Сори за баща ти!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Това отклонение на Прехода, също е общочовешко, макар и доста страшно!
И аз преди години пренасях баща си в 4 -ри болници,
Накрая си го прибрахме у дома, където и почина!

Та,
По-добре да си вървим по линията на лежерните неща!

Пък и д-р Тео щеше да ходи по доктори, а не пише какво стана :roll: !
Кой знае и той какви проблеми има ?

И напук на всички предупреждения за опасност от гъбите - днес си сготвих едни ливадни печурки, прекрасни на мирис и вкус, само дето бяха малко жълти по шапките :wink: ,
Ама за сега съм добре, да го ева :D !
А бях набрал и много сърнели и жената се въртя около мен, гледа, "опява", ама не можа да разбере точно кои гъби измих и нарязах в тигана и накрая миряса :lol: !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Свилка , сорри за случващото се , но ако мога да дам някой и друг съвет ? Не друго ами благодарение на прекараните точно 100 дни в болница миналата година , придобих опит тъй да се рече . Първото нещо което трябва да направиш е да вземеш една здрава тояга и да пребиеш доктора където ви е взел за "хранителница" и редовно си припечелва от вас по някой лев за сметка на страданието на баща ти . За съжаление такива "помагачи" има навсякъде и винаги услужливо "помагат" още от самото влизане в болница с перспектива . Сега , щом си взел документите по операция и пр. там пише кой е провел самата нея . Можеш да отидеш директно при него и да попиташ как стоят нещата . Друго , в рамките на описан срок в същата документация ти се полага безплатен контролен преглед , който ако си вземеш направление от ДжиПито можеш да извършиш където и да е . Препоръчвам да го проведеш тук - http://usbalortho.com/contacts.php" onclick="window.open(this.href);return false; , ако и да е проблем дългото транспортиране от Русе до София на баща ти . Относно протезата . Наистина срока е два месеца , при положение че си подал нужните документи , колкото повече ги бавиш , толкова по-дълъг е срока . Верно че мен ме "слухо протезираха" , но условията са еднакви . В случаят държавата ти покрива еди колко си пари за протеза при здравно осигурен и малко по-малко при не осигурен такъв . Паретата са изчислени на база що-годе читава протеза с опция за доплащане на каква ти душа иска . Най-важното в случаят е че щом са ти казали още в болницата че всичко върви чисто не трябва да се доверяваш на хрантутници които взимат някой дребен лев во имя че колегите са поосрали работата , така само и излишно усложняваш нещата . Ако проявиш интерес относно линкнатата хоспитал по-горе , мога да потърся подробности към кой евентуално да се насочиш , все пак ми е на един к.р разстояние . Относно протезирания разни , също мисля че мога да съм от помощ , ако не друго поне с насока на къде и какво трябва да направиш . Та тъй , ако си заинтересуван пиши едно ЛС да ти дам ГСМто ми и тъй .
G.Petkov написа:...само дето бяха малко жълти по шапките :wink: ...
Баси , баси , Георге , дрът човек стана а не се научи че жълт сняг и разстения с жълто или кафяво по шапките не са препоръчителни за консумация :wink: :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Аааааааааааа,
Много хубави си бяха :D ,
А и прочетох, че ливадната печурка може да жълтее !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

G.Petkov написа:...А и прочетох, че ливадната печурка може да жълтее !
Особено тази дето расте до по-гъсти храсти край пътя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Павел Иванов
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Само на мен ли ми излиза този надпис когато се опитам да проверя своите си мнения :?:
There has been an error accessing the search server. Please try again in a few minutes.
Така е от няколко часа :idea:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Явно не само на теб , на мен също .

Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”