Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

проблем с влакното и върха на боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
проблем с влакното и върха на боло
Та искам да обясня подробно ама ме мързи.
Ловя с боло на 6 м. Използвам влакно 0.14. при събиране на влакното имам следния проблем.
То се оплита на горния водач в 20 процента от случаите.
Нещо бъркам и не знам какво.
Влакното ли е боклук. Аз ли не мога да го събирам или нещо във водачите не е както трябва.
Ловя с боло на 6 м. Използвам влакно 0.14. при събиране на влакното имам следния проблем.
Влакното ли е боклук. Аз ли не мога да го събирам или нещо във водачите не е както трябва.
скобара е риба проклета

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: проблем с влакното и върха на боло
Нито е влакното нито болото.
Проблема ти идва от макарата която насуква влакното.
Проблема ти идва от макарата която насуква влакното.

-
- фен клуб-скобар
Макарата имах същия проблем с фидера.
Понякога проблемът идва още от самото навиване на влакното на макарата,ако не се направи прави правилно влакното се усуква още тогава и после.......................
Другият момент е ако не е използва вирбел (лично за мен нещо задължително при риболов с макара).
Другият момент е ако не е използва вирбел (лично за мен нещо задължително при риболов с макара).
Проблемът идва от пресукано влакно,а дали е от макарата или влакното е калпаво,ще трябва сам да установиш.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сменяш влакното с 0.16 на сенсас и макарата да ти е 2000-2500 размер, като ловиш държиш линията изпъната.Успехpojara28 написа:Та искам да обясня подробно ама ме мързи.
- StaAnt
- ще става разбирач
Мисля,че и самото навиване на влакното върху шпулата на макарата е много важно.Ето едно клипче.Дано да е полезно за някой.
според мен е в навиването на макарата защото в началото с новото влакно нямах проблем
сега смених и макарата и влакното и утре ще кажа
сега смених и макарата и влакното и утре ще кажа
скобара е риба проклета

Брато,най-лесно ще разбереш дали навиваш влакното правилно на макарата по следния начин.
Започваш да навиваш и след около 10-15 оборота на макарата спираш и издърпваш малко влакно само отдалечаване от ролката на която е навито влакното и макарата ама без да навиваш само дърпаш след около 2м. спираш и връщаш назад влакното като при самото връщане гледаш какво се случва с него ако се усуква значи не е добре (влакното при издърпването и при връщането към ролката трябва да е във въздуха.)
А дано някой от всички нас ти е помогнал с нещо.
Започваш да навиваш и след около 10-15 оборота на макарата спираш и издърпваш малко влакно само отдалечаване от ролката на която е навито влакното и макарата ама без да навиваш само дърпаш след около 2м. спираш и връщаш назад влакното като при самото връщане гледаш какво се случва с него ако се усуква значи не е добре (влакното при издърпването и при връщането към ролката трябва да е във въздуха.)
А дано някой от всички нас ти е помогнал с нещо.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Виж дали ролката на бигела не е зацепила. После като навиваш влакното го слагай в леген или кофа с вода. Аз от както почнах да правя така нямям проблеми. Но в случай че го навиваш докато ролката седи неподвижна на земята ще имаш проблеми 100% , получава се едно отвратително усукване и влакното хем прави проблеми, хем става и по-слабо. А може и влакното да не е хубаво.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]