Чернокоп 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Чернокоп 2014

Мнение от dim-dim »

rap66 написа:
balyk написа:Снощи на Рубин....мъкааа... :(
Мъката до колко продължи и само мъка ли беше или имаше и риби някакви :)
dim-dim написа:Здравейте :)... Та въпроса ми е дали някой е пробвал или поне е виждал и знае дали ако навържа 4-5-6бр. силиконови примамки една след друга като чепаре дали ще имам успех с чернокопа!? ...
Естествено че ще имаш късмет, ако можеш да го мяташ това чепаре на необходимото растояние. Това е монтажа за леферите - чепаре с 4-6 силиконови октопода 4.5 - 6.0 см. с воблер или джиг накрая. Аз днес имам и едно попче на октопода, докато се мъчех да откача воблера от дъното.
Мисълта ми беше да използвам силиконови рибки но мога да пробвам и с октоподи(аз имам но са малки - за сафрид ги ползвам но ще си купя но големички) ;)
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

rap66 написа:
balyk написа:Снощи на Рубин....мъкааа... :(
Мъката до колко продължи и само мъка ли беше или имаше и риби някакви :)
dim-dim написа:Здравейте :)... Та въпроса ми е дали някой е пробвал или поне е виждал и знае дали ако навържа 4-5-6бр. силиконови примамки една след друга като чепаре дали ще имам успех с чернокопа!? ...
Естествено че ще имаш късмет, ако можеш да го мяташ това чепаре на необходимото растояние. Това е монтажа за леферите - чепаре с 4-6 силиконови октопода 4.5 - 6.0 см. с воблер или джиг накрая. Аз днес имам и едно попче на октопода, докато се мъчех да откача воблера от дъното.
Мъка до 3.00 с паузи на 30 мин :lol: .В общи линии, като се появеше вятър се завърташе и някаква риба
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Вчера на вълнолома от 17:00 до 19:00 пълна "греда" с бомбардата, дори нямах удар :(
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

май ще трябва да си починем малко докато се смени вятъра,а иначе днес на рубин до 21.00ч. 2ма рибари 8риби .
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Някой с успех на блесната на вълнолома тия дни? :)
Харпунджия
новобранец
новобранец

Мнение от Харпунджия »

На вълнолома след 20.00 вчера се беше събрал целия град...морето светеше в червено и зелено :D ,но за съжаление не мисля,че имаха голям успех колегите, на 7-8 мин. някой вадеше риба, но слабичко като цяло :?
На каква стръв я ловите златната рибка бре?!
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

На палеца преди камчия вчера 17.10..след обяд излезе.. основно чернокоп на леферски такъм с влачене на 7-9м. Няколко лефера.
2 циганки пак на същия такъм. Воблер зелен резида 6м. И други от няколко дни споделиха че имат циганки. Пробвах и на по-плитък и по-дълбок...нищо.
Видях на сонара голям пасаж лефери вечерта, където ме насочи колега с друга лодка. Преди това 3 звяра му отхапали такъма..
Щастлив, че започнах да различавам какви или поне колко големи риби виждам на сонара и главно по това се ориентирах къде да хвърлям.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

krp написа:На палеца преди камчия вчера 17.10..след обяд излезе.. основно чернокоп на леферски такъм с влачене на 7-9м. Няколко лефера.
2 циганки пак на същия такъм. Воблер зелен резида 6м. И други от няколко дни споделиха че имат циганки. Пробвах и на по-плитък и по-дълбок...нищо.
Видях на сонара голям пасаж лефери вечерта, където ме насочи колега с друга лодка. Преди това 3 звяра му отхапали такъма..
Щастлив, че започнах да различавам какви или поне колко големи риби виждам на сонара и главно по това се ориентирах къде да хвърлям.
Това е за риболов от лодка бре
Аватар
Гошко
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Гошко »

Малко от петъчния ден - 17, в района на Балчик
Изображение
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Вчера на малкия фар (Варна) от 10 до 18:30 - 4бр, но много късно копирах от колегите схемата "олово вместо бомбарда"...на бомбардата 1 и то мноого малък, не го броим, 4те излязоха след 15ч. На блесна, докато бях там, един колега извади 2бр и то в края на моя престой, вече беше почти тъмно. Аз също пробвах, но без резултат.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Гошко написа:Малко от петъчния ден - 17, в района на Балчик
Изображение
Това на бомбарда ли?
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Като гледам никой не пише явно или никой не е ходил за риба или просто я няма! :axe:
Днес отново опити на вълнолома Варна от 6ч. до 9ч.За около 3ч риболов резултата е 2 риби на Алба №2 и 1 на силиконов туистер(червен цвят) + една откачена при ваденето. На Силиконова рибка и воблер нямам пипане въпреки усилията и разнообразието. Тази сутрин си беше наистина студено но хора си имаше както обикновено, и само чувах за добрите улови от по 5-10бр. та дори и 15бр. чернокоп :lol: но това което видях е докато си тръгна е две изкарани риби и от двама рибаря (на човек по една) и то на тайнствени монтажи - олово маслинка и от долу куката (на принципа на бомчардата) стръв морски червей.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Много се говореше и за под моста (стеснението) че там давало на чепаре и т.н. също и за железния мост и как я ловели в Бургас на таранка (каракуда) но истината си е опити и проверки. Успех на всички в риболова и дано да се хващат и по големи бройки на въдиците ни. :drinkers:
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

dim-dim написа:Като гледам никой не пише явно или никой не е ходил за риба или просто я няма! :axe:
Днес отново опити на вълнолома Варна от 6ч. до 9ч.За около 3ч риболов резултата е 2 риби на Алба №2 и 1 на силиконов туистер(червен цвят) + една откачена при ваденето. На Силиконова рибка и воблер нямам пипане въпреки усилията и разнообразието. Тази сутрин си беше наистина студено но хора си имаше както обикновено, и само чувах за добрите улови от по 5-10бр. та дори и 15бр. чернокоп :lol: но това което видях е докато си тръгна е две изкарани риби и от двама рибаря (на човек по една) и то на тайнствени монтажи - олово маслинка и от долу куката (на принципа на бомчардата) стръв морски червей.
Тази вечер на вълнолома, въпреки идеалното време, рибата се активизира отново само за 30 мин- между 18, 30 ч. и 19, 00 ч. Успях да изкарам една, две се откачиха докато ги вадех, сториха ми се малко по- едрички. Печелившата блесна отново беше бялата Тоби. Вече по- тъмно ,като спряха ударите на блесната, пробвах на воблери, обаче не ще. Минах и от вътрешната страна с идеята, че име повече светлина там, но същата работа. Май ще трябва да си намеря по- бели, отразяващи светлината или фосфоресциращи воблерчета :D
ko_kaz
новобранец
новобранец

Мнение от ko_kaz »

dim-dim написа:Много се говореше и за под моста (стеснението) че там давало на чепаре и т.н. също и за железния мост и как я ловели в Бургас на таранка (каракуда) но истината си е опити и проверки. Успех на всички в риболова и дано да се хващат и по големи бройки на въдиците ни. :drinkers:
Всъщност никой в Бургас не я лови на таранка,или поне няма никакъв успех,иначе дава някоя риба на пристанище "изток"(10-15-20риби). Открих "балтийската цаца"перфектен ем(стръв)
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”