Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- daanndo
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Евала 

-
- фен клуб-скобар
Ето от вчера кюстендилско хоро-поредното на двете щеки за това лято-скромните 46 броя вчера на хляб:) Браво на Миро много добър и близък мой приятел,от който винаги има какво да се научи! Риболов на щека,рибата се е влияела от храна!Рибите са хванати масово до 10:30 сутринта ,след това редки скобари и доста мрени! Ниво и цвят на реката добри!
- Прикачени файлове
-
- image.jpg (136.2 KiB) Преглеждано 2494 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

днеска по Благоевград яко народ.реката екстра . е тея са от днеска и 4-5 ми бегаха от които 2 бяха направо товарния влак само мога да си представям колко големи са били...както и да е де и тея си бяха достатачно борбени
всичките ги фанах на троха на бел неиска.

- Прикачени файлове
-
- DSC04129.JPG (930.47 KiB) Преглеждано 2335 пъти
Мисля, че днес е последния ден от сезона лято-есен 2014 по Струма, който ловил-ловил. Вече можете да пускате тайните снимки
Утре идва циклона, а след него реката ще е друга.
Наближава сезон "Тунело-Кафето"

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- калин кацаров
- сериозен играч
Дават по-хладно време от утре. Мрената ще става все по-мудна, скобара още е пръснат на обичайните места и така ще се запази поне още месец.
Ех. Дойде и моето време. Сега поне ще си имам оправдание защо не съм по реката.
Който разчита Насе на днешния ден е безвъзвратно закъснял. В този ред на мисли ще споделя наблюденията си от вчера за района на Благоевград. Там, където до миналата седмица се получаваше емоционален и резултатен риболов, вече няма и следа от рибите. Визирам местата малко преди Благоевград. Реката беше бистра, водата много студена, а нивото бавно покачваше през целия ден. От 09 до 13 ч. врътнах едно красиво капо. Промяната беше задължителна и потеглих за ТОП мястото под Благоевград. Там ме посрещна истински панаир, но за моя радост кривото ми място беше свободно. Десет човека под мен от сутринта имаха общо една риба. Реката беше леко мътна и от време на време подскачаше по някоя риба, само за да ни подскаже, че не сме на голо място. За два часа на болото ми увиснаха три мрени, един морунаж и една трофейна майка. Съжалих, че не я снимах, но бях нагазил със стола в реката, а и трябваше веднага да я освободя. Скобарката беше пъпчасала по главата, както през размножителния период. Към 16 ч. задуха силен вятър срещу течението и сложи край на риболова. Рибите изобщо не реагираха на подаваната храна и бяха апатични към всякакъв вид стръв. Такива бяха моите наблюдения от вчера. Дългосрочната прогноза е за температури от -2 до 10 градуса максимална, което може би ще накара рибите да се групират малко по-рано. Ще ги проверя и пак ще споделя. Със здраве и наслука.naskobo написа:Мисля, че днес е последния ден от сезона лято-есен 2014 по Струма, който ловил-ловил. Вече можете да пускате тайните снимкиУтре идва циклона, а след него реката ще е друга.
П.П. За мое най-голямо удовлетворение вчера ме провериха служители на ИАРА-Благоевград.
Последно промяна от Veleka на Сря Окт 22, 2014 10:45 pm, променено общо 2 пъти.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Въй въй въй, оди пусни тото, и да направиме догодина курбан на мястото в този денVeleka написа: П.П. За мое най-голямо удовлетворение вчера ме провериха служители на ИАРА-Благоевград.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Д.Граховски написа:Въй въй въй, оди пусни тото, и да направиме догодина курбан на мястото в този денVeleka написа: П.П. За мое най-голямо удовлетворение вчера ме провериха служители на ИАРА-Благоевград.
И пак не са в час

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
С една дума ще ти отговоря Насе, ЦЪ.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- фен клуб-скобар
Не съм много сигурен за това,че поне още месец скобарите ще са по летните места!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

нещо се бъркате време е вече за зимните места, та даже от предната седмица. В неделя се гласих за един спокоен риболов на морунаж но мястото се бе напълнило със скобари и естествено ловиш каквото има а не каквото искаш.
скобара е риба проклета

носите си термометър за вода и ако температурата на водата през деня е под 9 градуса значи се е групирал , не e шега има клипове в you tube
За съжаление, скобара сега е трудно предвидим- няма го нито по летните нито по зимите места, просто много то бърка -обърканото време. Споко скоро ще влезе в релси таака да кеже!!!
-
- фен клуб-скобар
Пак топ изказване:D
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите