Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Е щом го познаващ-ти разправяй.

Риболовци.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Dimy, хубаво че го познаваш язовира, но там където си бил още от края на септември рибата си е била камшика. Единствено на Перчемлия /от бункера до сухото дере/ края на октомври можеш да чакаш некоя хубава бела и то само вечер след мръкване или сутрин на разсъмване, поне на 150-200м от брега. Друго всичко е бошлаф работа.
Люси хубаво ти е писал че плевела вече търси дълбочина.....
Колкото до костура......вече е почнал да се групира в Пазарджишкия залив и по-точно пред тополите, и пред окото.
На боришкия даваше хубава каракуда до миналата седмица....
Люси хубаво ти е писал че плевела вече търси дълбочина.....
Колкото до костура......вече е почнал да се групира в Пазарджишкия залив и по-точно пред тополите, и пред окото.
На боришкия даваше хубава каракуда до миналата седмица....
Благодаря.. Но съм без лодка зо Боришки . Бяла не съм търсил просто ми е проблемно / здравословно/да седя за цяла нощ . На Щъркела знам ,че е слабо. А срещу нас имаше каравана и вкарваха навътре а по надолу още 2 лагера в далечината . Но ние минахме през Злокучене и нямаше как да говоря с тях , моста е залян .
Иначе времето не ме плаши .
Иначе времето не ме плаши .

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
След като си стигнал дерето през Злокучене......значи возилото е читаво. За боришкия спокойно ще стигнеш по пътя за горското, като преди портала спускаш на ляво към водата и караш по брега до залива.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Няма как да стигне с колата до Боришкия,той си е в границата на резервата като брегове.По пътя в ляво от портала ще стигне да оградата на резервата,края на караваните.Аз съм ходил само с лодка.
Всичко може,но не всеки го можe.

Точно това щях да питам и аз , там съм ходил само с лодка!
А за дерето и бункера се стига с нормална кола , там съм ходил и със сивик купе преди години , виждал съм колеги с голфове и рена на бункера . Сега като са окосили нивите и се кара през тях пътя е доста по равен от черните. има 2-3 лоши места , веднага след Злокучене и отбивката за бункера дрто се минава на магия с нормална кола.
Това е от днес в БИГФИШ на мен ми прилича на мястото зад киноцентъра в тясната част
А за дерето и бункера се стига с нормална кола , там съм ходил и със сивик купе преди години , виждал съм колеги с голфове и рена на бункера . Сега като са окосили нивите и се кара през тях пътя е доста по равен от черните. има 2-3 лоши места , веднага след Злокучене и отбивката за бункера дрто се минава на магия с нормална кола.
Това е от днес в БИГФИШ на мен ми прилича на мястото зад киноцентъра в тясната част

- Прикачени файлове
-
- 10440633_774735459229616_8896175550780371024_n.jpg (51.76 KiB) Преглеждано 1691 пъти
-
- 10355745_774740182562477_3295494737053314428_n.jpg (29.25 KiB) Преглеждано 1691 пъти
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Така де.....след караваните, през оградата където е тука има тука нема, по брега се стига до залива. За това съм писал с читаво возило.....минава се през бордюра на оградата и покрай водата.....та до носа на залива.MITKO70 написа:Няма как да стигне с колата до Боришкия,той си е в границата на резервата като брегове.По пътя в ляво от портала ще стигне да оградата на резервата,края на караваните.Аз съм ходил само с лодка.
Точно там е.Там лови мой приятел.Dimy написа:Точно това щях да питам и аз , там съм ходил само с лодка!

Риболовци.
Браво имал е слука . Заслужен улов за седенето в това лошо време
- MITKO70
- кандидат преподавател
Така де...ама какво правим като дойдат тези на конете или с джипката ,охраната на резерватаBethoven написа:Така де.....след караваните, през оградата където е тука има тука нема, по брега се стига до залива. За това съм писал с читаво возило.....минава се през бордюра на оградата и покрай водата.....та до носа на залива.MITKO70 написа:Няма как да стигне с колата до Боришкия,той си е в границата на резервата като брегове.По пътя в ляво от портала ще стигне да оградата на резервата,края на караваните.Аз съм ходил само с лодка.

Виждал съм пешаци на брега,без коли и съответно ги изгониха.Е,някой може и да минат метър

Всичко може,но не всеки го можe.

В язовира,в тоя район-може да ловиш-от лодка,но не и от брега,
след мрежата-затова е сложена-да маркира къде е резервата.
Там в тоя залив,дивеча пие вода-и съответно горските го пазят.
А при тия каравани-от няколко години е обрасло с шавар-и не става за риболов от брега.
В тоя сезон успешно се лови от лодка-костур и Сом на Кльонк-от 15-до 30 метра дълбочина,държи рибата-зависи от местото.
От брега скоро ще се групира в залива на щъркела до месец,най много 2 и уклея ще се събере ,
як пасаж.
след мрежата-затова е сложена-да маркира къде е резервата.
Там в тоя залив,дивеча пие вода-и съответно горските го пазят.
А при тия каравани-от няколко години е обрасло с шавар-и не става за риболов от брега.
В тоя сезон успешно се лови от лодка-костур и Сом на Кльонк-от 15-до 30 метра дълбочина,държи рибата-зависи от местото.
От брега скоро ще се групира в залива на щъркела до месец,най много 2 и уклея ще се събере ,
як пасаж.

Риболовци.
Колеги знаете ли как е на щъркела ,оня ден имаше 2 ма рибари и казаха за слабо уклей ? Като се прибирах от сф.
Еми то колегите,които пишеме темата от началото на годината-не са много,та като процент аз пиша най много за Сега-та в тоя ред на мисли,аз не съм ходил-щото,ходих за гъби последните седмици-и риболова остана на заден план.
От мойте приятели никой не е ходил-та те така, да ти отговаря-честно Незнам-дали кълве уклея,
ако се обадя на охраната на щъркела-може и да кажат нещо-но те са пишман рибари.
От мойте приятели никой не е ходил-та те така, да ти отговаря-честно Незнам-дали кълве уклея,
ако се обадя на охраната на щъркела-може и да кажат нещо-но те са пишман рибари.

Риболовци.
Колега аз бях днес за час от 16:30 до тъмно ,просто се разходихме с малко бял . На дирекните нищо уклея играеше но не пипаше на булдо . След това на силикони имаше 10-тина удара 2 хванати костура и един клен на блесна.
Но утре ще ходим сериозно и ще дам инфо.
Но утре ще ходим сериозно и ще дам инфо.
Вчера бях цял ден на Щъркела с един приятел . Излиза слабо костур 7-8 бр общо и доста дребен уклей / под 10 см/който ти къса нервите, но кълве постояно