Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Баси и боклуците. После пак не гласувайте ! Трябва яки санкций и най- вече гражданско самосъзнание!
Послезните 7 месеца бях в Германия , и преди съм живял там , но сега бях в малък град с типична немска среда , която в големите градове не се долавя. Та немците като цяло са дисциплинирани както знаем . Но според мен реда и чистотата се дължи на големите санкций .
Като си вадих билет , дадоха ми само ваканционен / 2 пъти по 1 месец в годината/на базата на легализиран български.
Но таксите са 2 плаща се 28 евро за месец в общината и по 10 евро за 24 часа в местното ловно . Постояно обикалят проверяващи ., не знам колко са актовет, но аз не бих рискувал.
според мен трябва да наблегнем повече на пазенето на водоемите в бг от колкото на зарибяването от всички милеещи за водоемите . На държавата се видя 25 г ,че неможе да се разчита!!!
Послезните 7 месеца бях в Германия , и преди съм живял там , но сега бях в малък град с типична немска среда , която в големите градове не се долавя. Та немците като цяло са дисциплинирани както знаем . Но според мен реда и чистотата се дължи на големите санкций .
Като си вадих билет , дадоха ми само ваканционен / 2 пъти по 1 месец в годината/на базата на легализиран български.
Но таксите са 2 плаща се 28 евро за месец в общината и по 10 евро за 24 часа в местното ловно . Постояно обикалят проверяващи ., не знам колко са актовет, но аз не бих рискувал.
според мен трябва да наблегнем повече на пазенето на водоемите в бг от колкото на зарибяването от всички милеещи за водоемите . На държавата се видя 25 г ,че неможе да се разчита!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Дими, преди 25години децата от Желязна в яз.Сопот ловеха текета по 7-800гр. на хляб нанизан на изкривена топлийка. Но тогава имаше Държава, а сега има рой феодални имения и техните местни и партийни феодали мислят само за грабеж! Та затова сега си късаме нервите, като гледаме, че и минималните количества зарибителен материал, купуван с наши дарения се излавя от " колеги" с претенции и възможности.
Сега за ситуацията по северният бряг.
На дълбочина 6-8м. на чакъллив терен излизат добри костури. Миналата година хванах само 2 над 300гр., а тази есен за 2 часа си правиш нормата с педа и нагоре риби. Същата бригада, за която вече писах , че извади амур пред мен, пак хвана но около 14кг. и пак пред мен но през 3 дни. Колко са хванали общо нямам представа. Времето застудя, водата е под 17 градуса и рибата се активизира. Не е слязла към стената още и се държи в горният край.
Пътищата са кални от продължителният ръмеж.
Появиха се обилно припънките.
Дружинката се отчете с нови 5 прасета за двата последни излета. На аджамия му излязоха 2 и ги свали и двете.
Колко бързо изтекоха щастливите 7.5 месеца и колко дълго ще текат зимните 4.5 в София.
Сега за ситуацията по северният бряг.
На дълбочина 6-8м. на чакъллив терен излизат добри костури. Миналата година хванах само 2 над 300гр., а тази есен за 2 часа си правиш нормата с педа и нагоре риби. Същата бригада, за която вече писах , че извади амур пред мен, пак хвана но около 14кг. и пак пред мен но през 3 дни. Колко са хванали общо нямам представа. Времето застудя, водата е под 17 градуса и рибата се активизира. Не е слязла към стената още и се държи в горният край.
Пътищата са кални от продължителният ръмеж.
Появиха се обилно припънките.
Дружинката се отчете с нови 5 прасета за двата последни излета. На аджамия му излязоха 2 и ги свали и двете.
Колко бързо изтекоха щастливите 7.5 месеца и колко дълго ще текат зимните 4.5 в София.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Без да желая си дублирах поста.Съжалявам!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Бате Веско вземи ме и мен когато влизаш за костур ако има място деДиканаров написа:Без да желая си дублирах поста.Съжалявам!

П.С обещаха ми един шаран безплатно в един рибарник за Никуловден като не мога да си хвана

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Здравейте колеги,поради дълго отсъствие от 2012г не съм посещавал язовира.От 2 до8 мисля да направя един риболов целта ще бъде шаран и амур,до сега винаги съм ловил от към Леси Дрен но по това време на годината не съм ходил.Бихте ли дали съвет къде да застана с джип и каравана съм.Благодаря на всички.
ми от към Голяма Железна, на паткарника мисля, че няма да слезеш с караваната. Иначе съм виждал каравани преди него след къщата. Но нека кажат колегите дето са по запознати , ние от патичарника при дъжд не можахме да излезем със субара и джипове много е гадна калта !!!
Някъде под пътя за Троян нямали подходящи места ще нанасям с лодка.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега, от северната страна пътища много, но са кални и трудни, особено с каравана. На стената има преди затвореният ресторант насипен път до водата и има зелена площ за паркинг , палатки или каравани. Не смея да ти препоръчам друго място при сегашните условия. Там има възможност и за внасяне на тежко с лодка и за риболов от лодка и няма опасност от затъване или нежелано продължаване на престоя или търсене на трактор.
Ти да видиш,бат Вес,как като сваря сока и ще пусна гемията за костур.Бях ги барнал началото на месеца,за малко на плувка,педарки,кеф та кеф.Диканаров написа:Колега, от северната страна пътища много, но са кални и трудни, особено с каравана. На стената има преди затвореният ресторант насипен път до водата и има зелена площ за паркинг , палатки или каравани. Не смея да ти препоръчам друго място при сегашните условия. Там има възможност и за внасяне на тежко с лодка и за риболов от лодка и няма опасност от затъване или нежелано продължаване на престоя или търсене на трактор.
Та сега ще ги джигосвам.

Риба къща няма.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колеги, обажда ли се костур от лодка, от брега? Мисля да пробвам след 10- тина дни. Ако някой има информация за хищника ще съм много благодарен. Поздрави
- Диканаров
- кандидат преподавател
Боже, кога излетяха 7.5 месеца щастие, макар и дъждовно и дойде време да се прибирам в София.
Как ще ми минат следващите 4.5 месеца незнам!
Данчо, запази някой гългок от твоето лекарство за дълголетие, та да го пробваме догодина. И аз нещо направих, ама не е като твоето.
Приятели , костурът си е активен и се иска рибета. Излязоха ми и няколко дребни сулки, но за късмет все на горна устна, та си плуват поживо и здраво.
Ще се чуем вече от София, а може и да опитам да възстановя софийските срещи, но в "Лъчони", до "Фантастико" в "Хаджи Димитър" та да си лафим поне на воля! Колко му трябва на човек през зимата?

Данчо, запази някой гългок от твоето лекарство за дълголетие, та да го пробваме догодина. И аз нещо направих, ама не е като твоето.

Приятели , костурът си е активен и се иска рибета. Излязоха ми и няколко дребни сулки, но за късмет все на горна устна, та си плуват поживо и здраво.

Ще се чуем вече от София, а може и да опитам да възстановя софийските срещи, но в "Лъчони", до "Фантастико" в "Хаджи Димитър" та да си лафим поне на воля! Колко му трябва на човек през зимата?

- akoto13
- ще става разбирач
Бате Веско тая година имах възможността само два пъти да отскоча до Сопот. Иначе до края на месеца ще отдида до Рибарица и задължително ще хода да пробвам костура. Иначе пиша в темата, понеже изявявам желание да се включа в евентуална сбирка в София. Живея точно срещу пицата (69)
, чвно сме съседи. Живи и здави и ще пиша в темата като се прибера.

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аз ще ходя този уйкенд на палатка ако има навити да идват
Живот здраве май месец,бат Вес ще имам гости от Пловдив.Ще ти се обадя,ем за лекарството и да те запозная със страшни хораДиканаров написа:Боже, кога излетяха 7.5 месеца щастие, макар и дъждовно и дойде време да се прибирам в София.Как ще ми минат следващите 4.5 месеца незнам!
![]()
Данчо, запази някой гългок от твоето лекарство за дълголетие, та да го пробваме догодина. И аз нещо направих, ама не е като твоето.![]()
Приятели , костурът си е активен и се иска рибета. Излязоха ми и няколко дребни сулки, но за късмет все на горна устна, та си плуват поживо и здраво.![]()

Почивай сега,пък аз ще ги търся райраните бандити другата неделя че правя лекартвото.

Риба къща няма.