Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помогнете на неукия....
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- CERRUTI
- сериозен играч
Помогнете на неукия....
Колеги не съм на ти със спининга макар че имам няколко риби уловени на блесни,но с воблерите съм още по зле...
Вчера си взех 4броя колкото да има в кутията(не се знае знае ли се..)не са от скъпите,но прецених че по добре да мятам в водата двулевки от колкото 20-толевки и да ги изгубя...искам да ми кажете с кой каква риба мога да търся?Знам че нямат място за сравнение с повечето модели с който ловите но все пак ако меже помогнете!
коментари от рода:"Хвърли ги в кофата"няма да ми помогнат....

Вчера си взех 4броя колкото да има в кутията(не се знае знае ли се..)не са от скъпите,но прецених че по добре да мятам в водата двулевки от колкото 20-толевки и да ги изгубя...искам да ми кажете с кой каква риба мога да търся?Знам че нямат място за сравнение с повечето модели с който ловите но все пак ако меже помогнете!
коментари от рода:"Хвърли ги в кофата"няма да ми помогнат....

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз пък съм настроен оптимистично към ментетата,щото веднъж на едно язовирче като метках Мепс Аглия №2 за костур,нямах удар,случайно намерих две ръждясали стари блесни №3 на брега,закачих да видя кво ще стане и то взех,че издъних костурите и то само едри.Същото и с воблерите.Боята от воблерите няма да падне след второто изкъпване,нито халките ще раждясат толкова бързо,нито тройките им са толкова меки,но все пак е добре да се подменят.Важното при воблерите е да играят добре,пък ако ще криви да са,всичко останало зависи от времето и мястото,така че се настрой оптимистично и газ на ряката да ги къпеш! 
Първото тумбесто воблерче съм сигурен,че мори кефал.Второто,третото и четвъртото можеш да ги пробваш за костур,щука,распер и бяла риба.

Първото тумбесто воблерче съм сигурен,че мори кефал.Второто,третото и четвъртото можеш да ги пробваш за костур,щука,распер и бяла риба.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Камбата е прав.
Сигурен съм, че всеки от нас е имал такива моменти – с най-скапаната примамка е хващал по-добре от всяка друга. Подобно на неговия и аз имам такъв случай – месец ноеври преди години баща ми бърза в неделя около да си ходим от село, аз набарвам една сопа от къщата на село с една българска, почти изцяло ръждясала блесна и му викам отивам на едно микро-язовирче да хвърля за минути и идвам. Та отивам на язовирчето (цялото е около 10 дкр.) и там 5 коли и около 12-13 човека на тапи. Слизам от колата и за 10 хвърляния с тая мърлява блесна имам 2 щуки по кило. Друг на язовирчето риба не беше хванал, като видяха за кщво става въпрос и светнаха очита. Та нека пробва момчето, риболова не е само до примамка, а много често до късмет.
Пожелавам му такъв.
Сигурен съм, че всеки от нас е имал такива моменти – с най-скапаната примамка е хващал по-добре от всяка друга. Подобно на неговия и аз имам такъв случай – месец ноеври преди години баща ми бърза в неделя около да си ходим от село, аз набарвам една сопа от къщата на село с една българска, почти изцяло ръждясала блесна и му викам отивам на едно микро-язовирче да хвърля за минути и идвам. Та отивам на язовирчето (цялото е около 10 дкр.) и там 5 коли и около 12-13 човека на тапи. Слизам от колата и за 10 хвърляния с тая мърлява блесна имам 2 щуки по кило. Друг на язовирчето риба не беше хванал, като видяха за кщво става въпрос и светнаха очита. Та нека пробва момчето, риболова не е само до примамка, а много често до късмет.
Пожелавам му такъв.
НАСЛУКА
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, понеже майсторите явно няма да отговорят, ще се опитам аз (въпреки, че още не практикувам спининг).Stront написа:Извинете колеги за глупавия въпрос, но понеже съм на светлинни години от спининговия риболов, та да питам:
Какво значи един воблер да играе добре?
ПП И моля да не ми се смеете
Да играе добре, означава да се движи и/или да издава звуци, по начин, който дразни хищниците.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Казано просто - требе да върти гъзо като 18 годишна ученичка, кага знае че я гледат момчетата...
Сериозно: при движението си воблера трябва да поклаща опашката си вляво и вдясно. от честотата и амплитудата на играта се определя (от рибите, де) дали играе добре.

Сериозно: при движението си воблера трябва да поклаща опашката си вляво и вдясно. от честотата и амплитудата на играта се определя (от рибите, де) дали играе добре.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- CERRUTI
- сериозен играч
За боята и тройките и аз се замислих..затова реших да ги покрия с лак който да запечата боята,ще използвам лак с който се лакират ел.китари-тънко но сдраво покритие,а трйките като започнат да проявяват китайското(ръждата) в тях ще ги сменя....а интересното е че само бобчето плува над водата другите три като че ли имат неутрална плавателност.....а там кадето ще ги ползвам излизат костур и клен и мноого рядко бяла риба и пастърва така че мисля че горе долу съм уцелил моделите?!?!?

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да не се криви на едната страна,/да не обръща корема нагоре/докато извършва движенията наляво-надясно при обиране на влакното.Трябва да започва тези движения при най-малкото подръпване,а не да го влачиш по повърхността,или като олово под повърхността.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.