Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от didooo »

Аве на Цонево взеха ли да вадят шарани и амури на дъно по поляните
sarmata69
новобранец
новобранец

Мнение от sarmata69 »

Здравейте колеги,
Да дам и аз малко инфо.Днес на язовира в горната му част се получи много добър риболов рибата беше основно таранка дребна и средна вземаше на бял червей хубавата новина е че се хващат шаранчета по 300 гр ние хванахме 3 бр. които пуснахме обратно много бих се радвал да имат шанс да живеят дълго и този красив но обезрибен язовир отново да върне преживявания от преди 10 години.Останах като гръмнат когато местен рибар извади сомче около 500гр. и го върна обратно във водата човека беше доста възрастен и направо ме втрещи когато го пусна имам чувството че нещата почват да се променят към по добро на водоема съм виждал какви ли не простотии от местните. Много съм доволен от риболова и от това което се случи. Пожелавам на всички колеги успешен улов.
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Хайде и аз да се отчета:Събота на боруна срещу Добромир доста платика но дребна колкото шамар 10-на таранки 3 от които по около 700 грама 2 шаранета по 100 грама и сомче около полувинка. Риболова беше на пружина.Хубавото е че май са зарибявали а лошото е че като тръгваме откъм селото влезе лодка и разпъна една мрежа а едни местни с мотор (инже) :lol: разпънаха герим с вътрешна гума моля ви се направо се фтрещих.Да се бяха удавили гадовете
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Пичове, събра ли се вече костура, че много ме сърбят ръцете? :roll:
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Шаранчетата които ловите по всяка вероятност са от ето тази самоинициатива http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... wrapheader" onclick="window.open(this.href);return false; Моля ви, пускайте ги, не ги сравнявайте с таранките и други дребни шаранови риби който ловите, те са още бебета дайте им шанс да пораснат.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

rado25 написа:Шаранчетата които ловите по всяка вероятност са от ето тази самоинициатива http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... wrapheader" onclick="window.open(this.href);return false; Моля ви, пускайте ги, не ги сравнявайте с таранките и други дребни шаранови риби който ловите, те са още бебета дайте им шанс да пораснат.
Браво на пичовете! :D Пропуснал съм да участвам, нищо, за следващия път по-голяма разгласа и .... Пазете ги ей! И :drinkers:
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

А бе пичове, никой ли не ходи за кустури бре? Ако не ми мине котка път в събота ще ходя и докладвам. Хайде и :drinkers:
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Ribolubitel написа:А бе пичове, никой ли не ходи за кустури бре? Ако не ми мине котка път в събота ще ходя и докладвам. Хайде и :drinkers:
Колега водата е още много топла според мен.В неделя бях там и със сигурност през деня нямаше хищник:Пробвах!Чух вечерта че излизали сомчета но уви нямах възможност да остана
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Днес бях там.Към единадесет часа отидохме, ловихме на рибка,за цял ден четири костура.Много зле.Един колега на дъно дърпаше доволно платики.На блесни и силикони йок.Миналата година по това време имаше костур и щука, сега къде е тази риба :roll:
Аватар
pop_stavri_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pop_stavri_ »

иванко написа:... Миналата година по това време имаше костур и щука, сега къде е тази риба :roll:
Повечето е изловена и изядена вероятно. Бракониерските набези нямат край. Едни ловят в големи количества с цел продажба, втори тъпчат по фризери, трети си хранят прасетата с риба - ловят дребосъка (предимно костур) с рачила и после на животните. За такива неща се чува, че се случват в района... И това е обществена тайна, но мерки не се вземат (няма интерес от страна на контролните органи вероятно). Аз примерно ходя само за хищник на изкуствени примамки, като ловя от брега. До миналата година наистина положението беше малко по-добро, излизаше по някоя бяла риба и щука, костурът се отчиташе добре, но сега е пълна скръб. Мои познати, които ходят по-често споделят, че дори не се вижда костур да гони, да разпръсква дребосъка, а за спинингов риболов не си заслужава загубата на време. По тази причина от падането на забраната до момента имам само един излет на Цонево и това ще си остане за сезона. Започнах да ходя по реките в района за кефал поне да не губя форма, а и да не ми ръждясат примамките в кутиите.
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Пичове, от събота няма какво да се докладва приятели. Кустур или друг хищник няма, или не е активен или аз не го намерих. Бях под Ченге и след това на чакълената отбивка. Няма и няма. Но пък уклея се отчете добре, дори повече от очакванията ми. Вече е "изпит" с много бира. Хайде със здраве и ... :drinkers:
Аватар
Georgi Duchev
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi Duchev »

Някой да е пробвал костура и сулката напоследък
Аватар
pop_stavri_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pop_stavri_ »

В понеделник за 3 часа от брега само 2 заблудени костура. От лодка предполагам в пъти по-добре. Това в района на Аспарухово.
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

И с лодка не е цветущо. Много са трудни рибите и много трудно се намират. Преди месец, когато времето беше по стабилно по добре вземаха и бяха по непретенциозни.
s.a.m.i
новобранец
новобранец

Мнение от s.a.m.i »

Колеги,някой да е ходил скоро към Цонево?Платиката дали ще яде още?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”