Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп 2014
Всъщност, shturetc, с монтажа на олово се работи през деня. На развиделяване и здрачаване на блесна, а вечер иде реда на светулките.
Основно се работи с 20 гр. олово, което се води нормално, като потъваща бомбарда. Ако сложиш 30 гр. трябва да водиш доста по-бързо, за да не се влачи през цялото време по дъното. А за монтажа, повечето практикуват: кука №6 с дълго рамо (хита е Gamakatsu LS-5013F), бидем 1.50-1.70 м. флуорокарбон 0.18-0.20, около 2.5-3.0 см. шлаух покриващ възела на куката и началото на бидема, вирбел, оловото нанизано на 20-25 см. плетено или здрав конец със силиконови стопери, пак вирбел и всичкото се закача на карабинка вързана на основното. Гледам много народ ползваше плетено за основно. Проблема е че мен много ме мързи да хвърлям, а и като се съберат 10-15 човека гъз до гъз, макар и повечето да внимават, знае ли човек!...
Като гледах майсторите, редовно се нанизват по 2-3 червея... Голяма разсипия е за мен!
П.П. Макар че в петък, чернокопа бе тотално размазан през целия ден на блесна на Кабакум, след първите два гризнати такъма на олово.

П.П. Макар че в петък, чернокопа бе тотално размазан през целия ден на блесна на Кабакум, след първите два гризнати такъма на олово.

- 1000n
- разбира нещата
И за мен е голяма разсипия.idivarna написа:... Като гледах майсторите, редовно се нанизват по 2-3 червея... Голяма разсипия е за мен!![]()
![]()
![]()
П.П. Макар че в петък, чернокопа бе тотално размазан през целия ден на блесна на Кабакум, след първите два гризнати такъма на олово.![]()
![]()

Искам само да попитам през деня (например по обяд)
блесната не трябва ли да се води малко по-бързо
отколкото в сумрака сутрин и вечер?

Наслука!

1000n примерно около час, че и по-малко след изгрева, гледам майсторите прибират блесните и слагат оловото. А иначе блесната се води бързо, не съм забелязал някой да променя скоростта, па и не му разбирам много. Кастмастърите ги водят малко по-бързо от клатушките. Върхът близо до водата, след засичането пак ниско долу и бързо обиране, накрая рязко мяташ рибата на брега и се надяваш наблизо да няма котки, както е на Морска гара - Варна!
Иначе я се откачи, я гризне влакното. Гледам и на блесните слагат флуорокарбонов повод около 1.5 м., 0.18-0.20. Аз не съм специалист, просто споделям какво виждам, какво ми казват майсторите. Отдавна не бях ходил за риба, тая година наваксах яко. Малко офтопик се получи, но тя рибата може и да е активна някъде, но ние няма как в това време. Да се надяваме, че лошото време няма да я прогони. Много познати казват, че чернокопа ще се задържи и след това влошаване на времето. А дано. 
П.П. Ако визираш петъка, не съм променял скоростта.

П.П. Ако визираш петъка, не съм променял скоростта.
- stoned
- научил се да хвърля
накрая рязко мяташ рибата на брега и се надяваш наблизо да няма котки, както е на Морска гара - Варна!

То там какъв цирк е не е истина хаха, един път на еди чичо котката му открадна кило и половина кефал, рибата по- голяма от котката братче
Сега в студовете може да се пробва спокойно на дъно, с прясна стръв/ем да не е замразявано.

То там какъв цирк е не е истина хаха, един път на еди чичо котката му открадна кило и половина кефал, рибата по- голяма от котката братче

Сега в студовете може да се пробва спокойно на дъно, с прясна стръв/ем да не е замразявано.

ЗАРИБЕН
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Падна салатията, привечер смятам да завъртя желязото макар че гледам по уеб камерите мъртвак има
Сутринта беше голяма мътилка и много водорасли, не вярвам да се е избистрило много.Trol написа:Падна салатията, привечер смятам да завъртя желязото макар че гледам по уеб камерите мъртвак има
Ммм дам и аз си мисля че завтра ще е работата 

- dvdimitrov
- новобранец
някой да е ходил тия дни около Варна за чернокоп, дали е още тук или хвана влака за босфора?
На вълнолома колеги от 18.00 до 20.00 с по 2 риби снощи, а ние(2ма човека) на Рубин с една, в същия часови диапазон.Май май ще приключваме сезона вечеdvdimitrov написа:някой да е ходил тия дни около Варна за чернокоп, дали е още тук или хвана влака за босфора?

- dvdimitrov
- новобранец
Мдааа, ясно. Може довечера да отскоча до Зеления фар да пробвам желязото, ама не ми се мръзне за нощен на плувка, пък и ем трябва да купувам...На вълнолома колеги от 18.00 до 20.00 с по 2 риби снощи, а ние(2ма човека) на Рубин с една, в същия часови диапазон.Май май ще приключваме сезона вече![]()
![]()
то последните два пъти ми остава сафрида и като се прибера, хлапето вика "олее колко много рибки си хванал" аз викам, "нее, това е стръвта, не улова"

Над вечер на кабакум 1чернокоп на блесна
-
- научил се да хвърля
Сутринта всичко беше ок- морето спокойно, имаше ува, нооооо рибата се беше покрила някъде- без удар. Около 07, 30 ч. изду и северняка......дали през другата топла седмица/ дават го южен вятъра/ ще избие пак или вече е хванал пътя на юг?
И аз бях на зеления фар от 6:30 до към 8 имах 2 удара на блесна. Чух колега изкарал в 5 сутринта 1 чернокоп от външната страна.
Вчера от 16,00 до 18,00 на Кабакум на блесна нито удар, после от 18,30 до 22,00 на ем(супер пресен по между другото) на Рубин една риба с три удара общо.Минахме и през вълнолома и там скръб,Ще чакаме по добри времена явно 

-
- вече хвърля и на тежко
Снощи проба на Поморие , морето все още е боза + много трева....без удар