Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fusion)

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fus

Мнение от kostakosta »

Браво Валка!!!
Дано добрия пример е заразителен. За 2 дена направо ме стигна по линия на зарибяването :D .
Напомни ми като се видим да ми кажеш какво е това приспособление за носене на чували. Сега съм се навил да си купувам АТВ и едно от предназначенията му ще е точно зарибяване.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

kostakosta написа:Сега съм се навил да си купувам АТВ и едно от предназначенията му ще е точно зарибяване.
По добри си купи един крос (тия които могат да се регистрират) или едно ендуро, не по малки от 350 кубика, атв то е супер ма не може минава от всякъде
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Да бе. Къвто съм кьопав - да са пребия с тва ендуро. На по-малко от 4 гуми не се качвам. Ако имаше 6 най-добре :lol:
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

04.10.2014 Жребчево, денят започна рано заранта така:
Изображение
Имаше удари, още с първото хвърляне докарах една бяла до брега и я изпуснах, след нея една маломерна ... 3-4 костуряги и в 8 часа край!
Рано сутринта рибите играеха много отгоре, гонеха яко и много ме е яд че нямах попер да пробвам, ма вече нося един задължителен из между силиконите.

Следва влизане с лодка, ма тя една лодка :) направо си беше ужас, интересното е че влезнах с живарника в които се търкаляха няколкото костура и като излезнах го нямаше :) Тоя същият живарник съм го изтървал в водата и съм го вадил ма тоя път .... отиде на баня
Изображение

Ей го вечна му памет
Изображение

Успях да хвана два костура с лодката леко по едри от тия на брега:
Изображение

Последва пълна тишина от към рибите и дрямка в колата от моя страна, събуждам се към 4 часа, кафенце ала бала и в 5 я лепвам.

Значи на много малък силикон понтон 21 (супер са между другото аварума мисля се водеха) започнах да си правя кефа от брега, хванах около 15 -20 костура от които около 10 ставаха за нещо и бяха от горе долу добра големина:
Изображение

На края ме изненада и една бяла, на малкият силикон, вижте главата на силикона и е колкото окото, по земята се виждат и част от костурягите направили след това компания на бирата :)
Изображение

Значи извода е както винаги е било, много рано сутрин и по залез слънце бута яко, искаше много малка примамка, на по голяма просто не иска и това е, напълно нормално за месеца с напредване на зимата започваме да качваме размера на примамките.

Пръчката авид на 3,20 се справи отлично като диапазона на примамките е много голям и винаги има усещане.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

17.10.2014 Малко след работа 1-2 часа на Шаново
Както се и очакваше, супер малък силикон 2 грама глава костури за двата часа бол повечето дребни един два по хубави, колегата с мен капо на по едър силикон изобщо нямаше пипване.
Абе разтоварване с къцане:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

18.10.2014 ден за костури, за язовира се носят легенди (верни) защото съм имал слуката да хвана костур над кило и половина тука.
Нахъсал съм се яко, обаче много закъснях отидох към 2 часа понеже бях възпрепятстван много неприятно, а вятъра лош.
Щопането на силикон започна около 30 минути нищо, викам събирам и ще ида до пловдив на тоя язовир Пясъчник да го видя поне, че не съм ходил. Тръгнах по друг път да спестя пътя и след 30 минути лутане из разни ниви стигнах до място което е явно че няма да мина с колата, ай пак на обратно стана пак до язовира, вече беше около 15,30 викам ясно ще да е тука, ще пробвам щуката на попер.
Още с първото подаване една така излетя към попера че направо ме уплаши :)
И ги лепнах, преди да ги пусна мисля около 18 имаше в живарника, като 5-6 изобщо не съм ги сложил в него защото все беше закотвен далече.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Селфи
Изображение

Живарника и е преди релийза.
Изображение

Тая най голямата дето отиде на масата на баба и дядо
Изображение

Такъв кеф не съм си правил много отдавна, големи подскачания дебнене на попера и предварителното виждане на насочването на рибата към примамката което е голямо удоволствие.

Още по хубавото е че след снимката живарника го изсипах и оставих само голямата и ся като ида ще ги знам къде са, макар че е платено.
Последно промяна от webfusion на Сря Окт 29, 2014 2:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

19.10.2014, същото място около 6 часа бяхме там, тоя път съм с компания.
Изображение

Викам си костура ся ще го потроша, да ама не :) 2 часа на силикон ей нищичко ма нищо.

Ко да прайм щуки на попер :)
Изображение
Изображение
Изображение

Машината, малко слабичка дойде за това място ма нали костури щях да хващам
Изображение

Изображение

Накрая на силиконче се довърших с 5-10 о тия разбойници, че щуките ми омръзнаха
Изображение
Ловиха се буквално на брега на 10 санта от брега, като силикона само го подавам се едно съм с телескоп в пасажа и го дрипваха, два пъти ги изхлузиха и изядоха гадовете.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

25-26.10.2014 КВО ВРЕМЕ САМО А САМО ЗА РИБА :)

25.10.2014 Ставане в 4 часа, една цигара на терасата и обратно в леглото.
26.10.2014 Ставане в 4 часа, ........... леглото. Обаче към 11 часа не издържах и ... скъсах синджира. Целта беше най вече да се пробват новите "топли" ботуши, новата "топла" шапка и новото влакно на варивас за джиг 1 размер. Едната пръчка отново авида на 3,20 с възможност за голям кастиг и голямо предимство в тежеста на силиконите.

Отивам първо на място дето си мисля че няма вятър и има някоя друга останала щука, попера почвам, вятър нямаше ма и щука нямаше.

Изображение
Изображение

Ми да се разкарам до Жребчево да видя само как е,
минавам първо до това съоражение, 30 мин нищо:
Изображение

Ай на дърданелите, първите два часа почивка, не му беше време.
Около 16 и нещо очакваните костуряги и две бели за съжаление маломерни и двете, ма в тва време направо си е бонус!

А ей и теста на пръчката с влакното от към кастинг:
Изображение
Това е без да е потънал силикона, хвърлям хващам влакното и меря, влакното е прясно навито. Хвърлям с як напън и 20 грамова глава. Бе 80-90 метра никак не е зле.

Изображение
Изображение
Изображение

Около мен имаше и други луди на палатки, смятай
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Поздравления за слуката :smt023 майстора си е майстор! :prayer: :prayer: :prayer:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Браво за хубавите излети и споделените емоции.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Яко си ги начесал и по затворените водоеми!
Супер излети :smt023
Браво!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Намерих малко време и викам да се похваля.
30.10.2014г, с бай Атанас мръднахме малко в края на денят към Жребчето, сутринта валеше, но по всичко личеше че времето ще се нормализира. Около 3 часа аз хвърлих компа в къщи, бай Атанас спря струга и потеглихме.

Отиваме хвърляме и удар ДЪРТ КОСТУР, пак хвърляме пак удар, пак и пак, пак и пак.
Колеги ТАКАВА СЛУКА И ТАКЪВ КЕФ НЕ ПОМНЯ ОТ КОГА НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛ, ма то направо нямах дето се вика празно вадене. Ма голям бой ей, никои не е броил рибите ма сигурно бяха над 100 и то за 3 часа от около 4 до мръкване, костурите бяха повече от белите два пъти, може би 2:1. Се едно е сутришното кълване или при вечер ма с много голяма продължителност.

Интересно е че имаше едни хора с лодка, които буквално се навряха до нас а мисля че хванаха 2 - 3 костура, предполагам заради размера на силикона, виждаше се че е големичък или незнам...

Нямаше време за снимки много ма пак направихме няколко, от по хубавите риби избрахме накрая част около нормата и другите ги знам сега къде са и пак ще ги посетя хахах.

Ай на снимките:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тая ме изненада точно преди тръгване, хубав голям парцал
Изображение

Ей голяма слука, голям кеф. И не скъсах нито един силикон, обаче 4 станаха на парцал от кълването направо се разпаднаха :)

01.11.2014
Копринка, отидохме на състезанието организирано от Старите Видри, да погледаме майсторите как ловят, да погледаме тъкъми хубави.
За съжаление рибата беше много ма много пасивна, бе направо си я нямаше, още с старта времето се влоши доста, водата мътна вятър .... не беше ден. Все пак майсторите са си майстори и въпреки условията и пасивността на рибата успяха да хванат няколко риби.
Аз успях да скъсам една камара силикони и да залича един конец амен амен целият, само ме е яд че не отидох да похвърлям на двете места на които ходя обикновено ма ми се видя далечко пеш :)
Така или иначе ... рибата просто каза НЯМА.
Изображение
Изображение

След края на състезанието се изтеглихме към Жребчево и успяхме да спасим капото с две малки бели за 20 минути:
Изображение

И така както всяка година, силиконите започват все повече да влизат в употреба, ще я видим как ще е, миналата и по миналата зима ми беше много силна на Копринка и насочена към бялата риба. Тая обаче май ще се ориентираме повече към жребчево.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Браво Вальо..
Я кажи на Жребеца на каква дълбочина те вземаха рибите и на каква големина силикони и глави.. :wink:
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Не си губиш времето :D Надявам се с нашата група да дойдем и направим поне един съвместен риболов до края на годината.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

maranzika написа:Браво Вальо..
Я кажи на Жребеца на каква дълбочина те вземаха рибите и на каква големина силикони и глави.. :wink:
Здравей, рибите са около и на дъното :), на това място е от 6 до 12 метра.
Силиконите са от 4 до 7 см. като и на по-дребни взима но на 30 метра не се усеща лесно, за това с този размер като главата е макс малка, тоест слагаш такава която до 7 см силикон усещаш. Аз бях с 10 и 13 грамови, даже на специално тоя силикон са му големи ма....

Силикона специално на които лових аз е понтон аварума 4 и 7 см като през по светлото е морков а по тъмното и дълбоко лилав (и друг цвят да е пак ще стане важното е през светлата чатс да са светли а през тъмната тъми, лилавото много се вижда когато е по тъмно). И на други пробвах и на тях бара но малко по малко, тия на понтон специално аварумата съм заприходил доволно количество МНОГО СА ДОБРИ ЧЕСНО! 7 сантиметровите на копринка амен амен свършиха.
Сега обаче с застудяването почват полека полека по големите, съветвам да са около 10 санта.

Главата ползваш такава която усещаш, да не осакатява силикона да става като пирон, и колкото по малка толкова по малко ще късаш еля ако има скали.

Рибата иска към момента по малък силикон но скоро ще иска все по голям!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”