Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Риболов на лефери
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов на лефери
Колеги,след тази провеза дали ще е останал някой лефер,или да го чакаме догодина? Ние мислим да проверим при първи удобен случай.Може би тази седмица в неделя.
При мен такъма е около 1,5-1.8м с 5-6 куки 2 карабинки в 2та края едната са воблера другата на плетеняка, никакви допълнителни влакна не слагам, (простия такъм е най оправдан)понеже борбата за храна в пасажа сваля задръжките на леферите, защото или взимат храната или им я взимат конкурентите в пасажа. Удължения такъм ни принуждава свързващия възел флуро/брейд неминуемо да влиза във водачите което го отслабва протрива значително, шанса за плетки в тъмното нараства, направете нещата така -просто лесно бързо
-
- вече хвърля и на тежко
Днес влачих от Галата до Фичоза и обратно без удър.
Жирка,спри съъъъъъъ.........!!!!!!!!!!!!!

Valio как беше морето днес?valio_suzumar написа:Днес влачих от Галата до Фичоза и обратно без удър.
Вълна?Посока?Вятър?
С каква лодка си???
Жиро не го слушай, ти си пиши, аз попивам, пък някой ден ще те черпя бира на Мускетарите.anonimen написа:Жирка,спри съъъъъъъ.........!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Пашата обича смелите.
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко

Последно промяна от stanevJR на Чет Окт 30, 2014 11:24 pm, променено общо 1 път.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- smel1968
- ще става разбирач
Тук всичко е правилно-похвално за описанието,но това е две трети от майсторлъка.Остана да добавиш,че е много важно да не пречиш на другите лодки,да не им влизаш в линията,да не ги пресичаши да не се качваш от горе им-понеже си видял,че са хванали 2 риби.JIRO написа:Радвам се, че съм помогнал с нещо, дано да надградите и да споделяте на свой ред!
Има още един резултатен метод за лефери на изкуствени примамки и той се нарича Джиг(риболов с пилкери) стана поулярен тази година на нашата лодка и още нямам увереност в този риболов затова ще пиша когато натрупам опит.
Ао има нещо неясно не се притесняваите питайте, ако съм пропуснал нещо напишете го,ако нещо ви е направило впечатление при риболова също, така ще обменим опит и ще бъдем по резултатни през краткия леферски сезон.
Виждам по 40 60 лодки средно дневно по местата хващат си и тука никой не пише (пример качвам снимка с риби и получавам лични -колега сподели на къв цвят воблер или на кое място бла бла-отговарям им питайте в темата само там ще отговоря-краЙ глас пустиня от тяхна страна...) "викам си що така егати егоистите сме въдичарите ,това трябва да се промени"
Ако си трайкаме и си лофкаме южните ни съседи ще си го ловят традиционно здраво а ние ще се правим на велики в очите на слепите, така че пичове НЯМА СМИСЪЛ ОТ НЕСПОДЕЛЯНЕ рибата минава за кратко и ЗАМИНАВА особенно при морския риболов...
Повечето майстори заради това си мълчат кога и къде хващат-защото дали от незнание или от наглост някой лодкари ти се качват направо на главата и ти провалят удоволсвието от риболова.
И много е важен Фишфайндера+GPS-защото лефера си обитава точно определени места/когато е на малки пасажи/-винаги едни и същи места.Когато е много лефера тогава го има-но в повеето случай пак около същите места.Така,че си бележете точките където сте хванали и винаги проверявайте тези места.А и на джиг се лови когато рибата е на дъното/лежи/-но трябва много добре да си четете фишфайндера-кое е лефер,кога се качва на-горе или кога лежи на дъното,за да прецените правилната дълбочина на воблера или джиг.
Дано и аз да съм бил малко полезен-още се уча.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- вече хвърля и на тежко
И днес влачене от Галата до Фичоза без успех. Имаше още 3 лодки, от едната хванаха 2 чернокопа и това беше.Другите 2 лодки се връщаха от Родни балкани влачили но не взели нищо. Сузумар 3.20 -Ямаха 8 коня с това движа.
Това е много важно ,не бива да пречим на околните...
Аз написах по назад че избягвам масовата сеч в селото държа периферията на струпването от лодки проверявам си местата ,почти винаги съм първи на джурумите, сонара ми е смотан няма GPS но показваше рибите, познавам местата много добре от подводния риболов...
P.S. Спирам ,чи ши ма бият и дано нещата се променят някой ден успех на всички в риболова оставям последните 1/3 да се доразвие от самосебеси,поне при мен
Аз написах по назад че избягвам масовата сеч в селото държа периферията на струпването от лодки проверявам си местата ,почти винаги съм първи на джурумите, сонара ми е смотан няма GPS но показваше рибите, познавам местата много добре от подводния риболов...
P.S. Спирам ,чи ши ма бият и дано нещата се променят някой ден успех на всички в риболова оставям последните 1/3 да се доразвие от самосебеси,поне при мен
Аз ползвам пилкер от около 4-5год връзвам го под чипарето имал съм почти всичко на пилкера попче сафрид чернокоп дракон миджит но най интересното е че понякога пилкера плаши рибата на лодката сме трима само аз съм с пилкер и клатя като луд другите хващат аз клатя
Здравейте,вярно е че,простия такъм е най-оправдан ,но преди да сложа флоуро м/у брейда и вирбела дълго време вързвах директно.Докато един ден не замина всичко с поне 4 риби.Брейд Дуел вързан директно на вирбела се къса няколко пъти на 3.5 кг. опън и то със какви ли не възли е изпробван и това е .
-
- научил се да хвърля
nigerieca написа:Здравейте,вярно е че,простия такъм е най-оправдан ,но преди да сложа флоуро м/у брейда и вирбела дълго време вързвах директно.Докато един ден не замина всичко с поне 4 риби.Брейд Дуел вързан директно на вирбела се къса няколко пъти на 3.5 кг. опън и то със какви ли не възли е изпробван и това е .
Пробвайте с knotless connector
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Само с конектор не съм пробвал.но за сега със нов конец на друга фирма значителна разлика.Това е Момой отговаря на 0.16 .Смятам да го пробвам и на паламудите,разбира се ако ги има в оставащите дни от сезона.
Плетеното влакно има почти нулева разтегливост ,почти твърда връзка и възлите много често се претоварват от динамичен опън.Слагай парченце силиконово ластиче(амортисьор) в самозатягащия се възел (м/у карабинката и възела,то предотвратява пределното затягане на възела) и от там издръжливоста на възела нараства значително.