Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Янтра- всичко за и по реката
Kолеги в неделя съм на гости в Търново кажете места близо или в града за риболов на плувка.Мерси
Опитай под моста на Марвиков там е хубав вира или от табелата на ВТ в посока тунелите също съм чувал, че ловят на плувка добре.Sevich написа:Kолеги в неделя съм на гости в Търново кажете места близо или в града за риболов на плувка.Мерси
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Аз не съм ходил да я видя,казаха ми,че качила....утре мисля да прескоча.Незнам каква риба ще търся,но при тея дъждове най-удачно,като че ли ще е стръв бял червей .....скобара и мряната може да се обадят.
Реката голяма,мътна,бърза.Пробвах да пориболовам на неприятното ми леко дъно и резултатът бе 10-на мренчета.Този дъжд ми провали всичко,дано се оправи до другата седмица.
Инфо от днес-до с. Каранци реката мътна,вдигнала нивото,влачи треви и клони.Много дъжд и може би изпускат язовирите.
Късмет.Всичко е до късмет. 

Покрай Бяла, Ботров - същата работа.Павел Три написа:Инфо от днес-до с. Каранци реката мътна,вдигнала нивото,влачи треви и клони.Много дъжд и може би изпускат язовирите.

Здравейте,някой може ли даде актуална информация за риболова около с.Първомайци.Знам че конкретни отговори не очаквам да получа,но поне да знам дали си заслужава дестинацията или да се ориентирам в друга посока .Благодаря предварително!
За Първомайци незнам,но около Търново тегав риболов морунаж и мренки,ама бебета и много белевица.Колегите спингисти може би ще се похвалят с нищо по-добро,аз на стръв скоро читав кефал не съм хващал.
- eroucma
- разбира нещата
Нищо съществено и на този фронт, редки риби с малки размери изчоплени с много клечане из храстите и честа смяна на примамки. В общи линии на места където лятото съм вадил по 7-8 риби сега или вадя една или имам само чукване. За мен кефаловият риболов на спининг ще приключва за тази година.IVP. написа:Колегите спингисти може би ще се похвалят с нищо по-добро,аз на стръв скоро читав кефал не съм хващал.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- eroucma
- разбира нещата
Вчера отново реших, че трябва да практикувах хобито си и слязох до реката. Лових на любимите си места под детската градина в кв. Чолаковци ( ходя там защото спирам колата на асфалт и на сянка под едни дръвчета и да ме завали съм близичко, а риба си има за който знае да си я хване) Та отивам значи аз там и гледам реката на цвят като планински ручей, а отсреща другия бряг като Кербала- то се оказа, че чистели коритото и околните храсти. Мислех, че рибата ще е наплашено, но не беше. Отначало тръгнах ударно с кефалче на първото хвърляне колкото показалец, но постепенно работите се стабилизираха с безкрай празни почуквания. Реших да сменя тактиката и поведох примамката по самото течение, а не както досега срещу него. Първата мерна риба не закъсня на Салмо Тини черен със златисти ивици. Той и се оказа най резултатната примамка за деня ( то какъв ден де аз лових 2 часа и нещо). Успях и с много зор да хвана риба на един експериментален воблер на Формакс, който не беше много ясно воблер ли е или блесна така се превърташе в течението. Чак към края на излета реших да опитам на блесни и не съжалих за това си решение тъй като успях да отсея празните удари на дребни кефалчета и се излъгаха няколко с по достойно тегло. Риболова протече интензивно имаше и извадени риби. Скоро пак.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Някой има ли прясна информация за хавата по ряката?
Инфо от преди един час-реката при мостта до с. Каранци вдигнала много нивото,влачи всякакви боклуци,които може да си представите- от найлонови торбички до цели дървета.Продължава да вдига,събира водите на В.Търновска и Габровска област и чисти боклуците ,които ние,хората,
оставяме покрай нея
.

Късмет.Всичко е до късмет. 

-
- вече хвърля и на тежко
И мътна и голяма.