Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

моля за идея
Модератор: emo vasilev
моля за идея
Здравейте колеги .Имам следния проблем .Болонезата която имам(фокус манта) и е много дълга дръжката ,или на мен са ми много къси ръцете. И не мога да я подпра на кракът ,а от там ми се схваща китката .Иска ми се да я скася малко или да преместя макародаржача и да отежня тапата(капачката).Какво да предприема според вас?
Пс: Пари за друга пяъчка в момента нямам.
Пс: Пари за друга пяъчка в момента нямам.
Re: моля за идея
Премести макародържача. Не виждам защо да я утежняваш.
След като преместя макародаржача нали ще се развали баланса пръчката ще тежи повече напред затова ро тежка тара отзад
- gotinbg
- научил се да хвърля
Сложи още един макародържач по-надолу и виж как ще ти стои, преди да демонтираш оригинала или да режеш 

-
- ще става разбирач
И затова не пипай нищо.nanko1234 написа:След като преместя макародаржача нали ще се развали баланса пръчката ще тежи повече напред затова ро тежка тара отзад

-
- вече хвърля и на тежко
Чисто математически погледнато ако преместиш макародържача назад ще прецакаш баланса повече от колкото ако само скъсиш дръжката.
Ще пробвам първо да сложа втори макародаржач ,намират ми се един два пък тогава ще си проличи.
- hshopov
- разбира нещата
не се налага и да слагаш втори! просто с тиксо си залепи макарата по надолу и ще имаш почти пълна представа за баланса на пръчката! ако ти допада действай след товаnanko1234 написа:Ще пробвам първо да сложа втори макародаржач ,намират ми се един два пък тогава ще си проличи.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Според мен за да не се променя баланса е най удачно да се скаси самата пръчка.
Махаш тапата и режеш колкото ти е удобно,после пак си монтираш някаква тапа.
Махаш тапата и режеш колкото ти е удобно,после пак си монтираш някаква тапа.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това е най-умното предложение,скъсиш ли я по-добре я хвърли,долните колена къде ще са при скъсяване.Стандартно долният край на макародържачО е на 33-35 см от тапата.hshopov написа: не се налага и да слагаш втори! просто с тиксо си залепи макарата по надолу и ще имаш почти пълна представа за баланса на пръчката! ако ти допада действай след това
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Наистина беше най умното. Залепих макарата с тиксо и стана горе долу добре ,омотах и макародържача така че да не се оплита кордата в него .Утре ще пробвам на реката