Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
В никакъв случай не одобрявам квалификациите на колегата "big",но явно той е провокиран от определението "неандерталци",което е също така нелицеприятно.Не адвокатствам на никого и мисля,че едно взаимно извинение би било добре.
-
- фен клуб-скобар
Колега на кой да се извинявам аз-лично на него ли съм му го казал? Друг е въпроса ако се е припознал,като го гледам от къде е Струма му е далече! Нищо лошо не съм казал за неандерталците-който лови по невестино знае за шубите и хората дето ловят с плувки по десет грама ,влакно 0.35,куки за прасета и прочие -НА КОЙ ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ? Който не познава реката и не живее с нея тука ще се учи и ще си записва!!!!! DНека кажат колегите дето ловят по Невестино каквоindzaghi написа:В никакъв случай не одобрявам квалификациите на колегата "big",но явно той е провокиран от определението "неандерталци",което е също така нелицеприятно.Не адвокатствам на никого и мисля,че едно взаимно извинение би било добре.
започва да се случва по това време там и има ли НЕАНДЕРТАЛЦИ?освен сега и аз да запсувам тука и да говоря цинизми и определения-е няма да стане -не мога да си позволя да падна толкова ниско! Само ще отговоря за фризера -пуснал съм тонове риба и не я взимам! Работя и изкарвам достатъчно пари ,за да ми бъде фризера пълен с храна от магазина включително и риба със страхотни вкусови качества
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Мартин дава някакво неперсонализирано определение на "онези" по реката- орки, неандерталци, шуби, цървули и т.н . Този никому неизвестен "big" се тропва в темата и обижда лично Марто, за когото пък точно тези определения са абсурдни:?:indzaghi написа:В никакъв случай не одобрявам квалификациите на колегата "big",но явно той е провокиран от определението "неандерталци",което е също така нелицеприятно.Не адвокатствам на никого и мисля,че едно взаимно извинение би било добре.

Най-добре Голям-малък да си изтрие глупотевината или да помоли модератора ако вече е късно.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Чоко кое му е БРАВОСА за това ,че ме обижда като хамалин или ,за това че се е престрашил да надигне глас против мен?
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Мисля, че тази тема е създадена с цел да получаваме инфо какво става по реката, а не да се обиждаме и да казваме кой е цървул и т.н.
Неандерталците ДОЙДОХА !
http://www.youtube.com/watch?v=XzdkFIzRuc4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=XzdkFIzRuc4" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Извинявам се, че ходя за риба от 2-3 години и нямам вашия опит, и че нямам вашия бюджет за такъми и захранки. Също се извинявам, че ви заемем ХУБАВИТЕ места (ако сте майстори навсякъде ще хванете). Но не се приемем за "НЕАНДЕРТАЛЕЦ"
-
- ще става разбирач
По-нагоре някой коментира за фризерите - та да се доискажа..
На нашия пазар единствено скумрията, хернигата и дребният паламуд(циганка) си салужава да се купят замръзени. Попчетата въпреки , че са морски риби се разпадат при размръзяване, поради ниските мазнини в месото.
Замръзяването на речни риби и признак за яка депресия и беднотия, или за ниска кулинарна кутура.Затова всичко замръзено става основно за задушавена със сосове и подправки, защото няма вкус и мирис.
Основно трябва да имаме предвид, че по ред прични у нас имаме сериозна популация от индивиди които ядът почти всичко и еб*т почти всичко. Накрая преди да умрът се оказва , че не знаят кой ги е гледал в огледалото през целият този път..
Така, че няма кво да им се подиграваме - те са живи вкаменелости от един изчезнал свят.
Изяли няколко торби със скобари - голяма работа.
След време ако се оправи живота , големите кефали и мрени ще се завърнат и скобара ще го трепят като вредител както правят на много места в Европа. В Франция дори пускали на едно място сръбски таймени да го ядът , но те измрели по неизвестни причини..

На нашия пазар единствено скумрията, хернигата и дребният паламуд(циганка) си салужава да се купят замръзени. Попчетата въпреки , че са морски риби се разпадат при размръзяване, поради ниските мазнини в месото.
Замръзяването на речни риби и признак за яка депресия и беднотия, или за ниска кулинарна кутура.Затова всичко замръзено става основно за задушавена със сосове и подправки, защото няма вкус и мирис.
Основно трябва да имаме предвид, че по ред прични у нас имаме сериозна популация от индивиди които ядът почти всичко и еб*т почти всичко. Накрая преди да умрът се оказва , че не знаят кой ги е гледал в огледалото през целият този път..
Така, че няма кво да им се подиграваме - те са живи вкаменелости от един изчезнал свят.
Изяли няколко торби със скобари - голяма работа.
След време ако се оправи живота , големите кефали и мрени ще се завърнат и скобара ще го трепят като вредител както правят на много места в Европа. В Франция дори пускали на едно място сръбски таймени да го ядът , но те измрели по неизвестни причини..
Това ми харесАAlbinoTrout написа: Основно трябва да имаме предвид, че по ред прични у нас имаме сериозна популация от индивиди които ядът почти всичко и еб*т почти всичко. ..

Що се отнася до рибите, клена и белите мрени са не по-малко гадни от скобара на вкус, но и трите вида навсякъде в Европа са обичан обект за спортен риболов

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Е и аз да кажа нещо по темата.
Първо на тая река,ходих на риболов когато бях юноша-тоест по комунизма-1985 година.
Тогава бях 15 годишен.
Тогава ходех с влака с моя приятел Жоро.
Ставахме в събота в 4 часа и на влака.
Риби имаше достатъчно-можеше да се ловят дори с ръце.
Ходехме през лятото на вировете на Бобушево,есента на Копирловци.
Такъмите бяха руски-по примитивни-макара форел за плувка.
Важното е че Имаше Много Риба-нямаше значение толкова от такъмите.
На дъно се ловеше-нещо подобно като фидер-сега.
На плувка,Сутрин и вечер-на бял и кус кус.
Със същия успех се ловеше и на река Искър-над язовира-до 100 скобара на ден на човек.
Живи и здрави,и много положителни емоции по Струма.
Първо на тая река,ходих на риболов когато бях юноша-тоест по комунизма-1985 година.
Тогава бях 15 годишен.
Със същия успех се ловеше и на река Искър-над язовира-до 100 скобара на ден на човек.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
Скобара да го обичат по Европа..колко да го обичат
Пиша в ютюба nase fishing излизат малко неща основно май сръбски клипове.
Кефалът е доста по-харесван и е пълно с хубави филмчета:
http://www.youtube.com/watch?v=lPnM9BLkWqg" onclick="window.open(this.href);return false;
Белите мрени са сериозни риби и всеки иска да им се пробва.
А пъстървата с едни ми ти точки и зъби докарва рибарите до фанатизъм.
Външният вид е доста важен. Иначе жените се без грим щяха да ходят
Отделно многото черни мрени почистват хайвера на скобара, а кефалът яде малките, скобарът също им връща жеста. Но както се вижда след наводнения и шантави сезони, той най бързо се въстановява..

Пиша в ютюба nase fishing излизат малко неща основно май сръбски клипове.
Кефалът е доста по-харесван и е пълно с хубави филмчета:
http://www.youtube.com/watch?v=lPnM9BLkWqg" onclick="window.open(this.href);return false;
Белите мрени са сериозни риби и всеки иска да им се пробва.
А пъстървата с едни ми ти точки и зъби докарва рибарите до фанатизъм.
Външният вид е доста важен. Иначе жените се без грим щяха да ходят

Отделно многото черни мрени почистват хайвера на скобара, а кефалът яде малките, скобарът също им връща жеста. Но както се вижда след наводнения и шантави сезони, той най бързо се въстановява..
-
- фен клуб-скобар
Тука в Англия скобарите са по две кила и са с едни остри муцуни,пак сечени,но остри!има го из китни реки в раличните части на Англия! Хората хранят с каша и ловят на близка дистанция-не е обект на много търсене! Какво да лажа за голямата бяла-Barbell-има я на Север -има риби от порядъка на 7-8 килограма....
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- ще става разбирач
Там е друго колега, природата е по-различна и по-спокойна. Но трудно се стига до лесна работа за добри пари , за да може да се обикаля.
Не само рибите са големи. И жените са с по-големи цици.Че големи цици на нерви на никнат...както стана в нашата страна..
Не само рибите са големи. И жените са с по-големи цици.Че големи цици на нерви на никнат...както стана в нашата страна..
-
- ще става разбирач
Днес на Струма над Покровнишкия:
Един рибар беше хванал точно две костурчета по 11 см идвал от Бистрака там било доста зле. Само щукаджии и никаква активност. Преди дни са излизали уклейки и бабушки на бял , но днес нищо. Бил се завъдил и бибан, а напролет излизали костури по над килограм на воблер по чистите места. Ма на къв воблер и къде - не знаел. При атака на кормораните можело да се хващат добри каракуди във водораслите, но и корморани нямало.
Струма зелена и студена , риби не скачат, малкото рибари на вливането рано си тръгнаха..
Един рибар беше хванал точно две костурчета по 11 см идвал от Бистрака там било доста зле. Само щукаджии и никаква активност. Преди дни са излизали уклейки и бабушки на бял , но днес нищо. Бил се завъдил и бибан, а напролет излизали костури по над килограм на воблер по чистите места. Ма на къв воблер и къде - не знаел. При атака на кормораните можело да се хващат добри каракуди във водораслите, но и корморани нямало.
Струма зелена и студена , риби не скачат, малкото рибари на вливането рано си тръгнаха..
- skakalec75
- научил се да хвърля
Години на ред,летата ми минаваха на Пастух....1983до1996..7..8.lusienn написа:Е и аз да кажа нещо по темата.
Тогава бях 15 годишен.
Но онези години....80те.Тогава скобара се лова6е цяло лято....юли,август в жегите така както сега само в студа и то на 3-4места по цялата река....
Белия червей бе6е в 6и6енца....а телескопите бяха Мичел,Корморан,Риоби...с зор от корекомите.4метра,4и30 бе6е 6татслива дължина.......
Ама мноо скобар има6е.....о6те помня,кат нагази6 из разливите в 30-40см вода само правеха кръг около краката....сотици...
После почнаха кормораните.......и ред други идиотски фактори и за тва намале.........

Tubertini ги разбира!