Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Риболов на резинка
Модератор: sapuna
Риболов на резинка
Здравейте колеги,
Тия дни попаднах случайно на руски сайт на който беше описан неизвестен за
мен вид риболов - резинка. Сайта е http://rybalku.ru/snasti_rezinka.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Позаинтересувах се и се оказа че този метод се прилага там много широка и
има много преимущества. Затова моля по опитните колеги да кажат прилага ли се този
метод у нас и каква е тази резинка и дали може да се купи в България.
Метода приложен по руски е бракониерски - повече от 5 куки , но ми се струва
че не би имало проблем метода да работи добре и с 2 куки.
Друг сайт http://club-fish.ru/content/view/4545/223/" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия дни попаднах случайно на руски сайт на който беше описан неизвестен за
мен вид риболов - резинка. Сайта е http://rybalku.ru/snasti_rezinka.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Позаинтересувах се и се оказа че този метод се прилага там много широка и
има много преимущества. Затова моля по опитните колеги да кажат прилага ли се този
метод у нас и каква е тази резинка и дали може да се купи в България.
Метода приложен по руски е бракониерски - повече от 5 куки , но ми се струва
че не би имало проблем метода да работи добре и с 2 куки.
Друг сайт http://club-fish.ru/content/view/4545/223/" onclick="window.open(this.href);return false;
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Риболов на резинка
Х
Последно промяна от кирил великий на Нед Ное 02, 2014 3:34 pm, променено общо 2 пъти.
От руските сайтове става ясно че монтажа може да се хвърли от ръка и също така
да се обслужва от един човек. Има десетки видеоклипове
http://dvahvosta.com/rybalka-video/film ... zinku.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Въпроса ми е - кое точно от артикулите продавани в риболовните магазини е точно
този ластик.Дали е ластик за щека или е нещо съвсем друго. Под какво име мога да
го поръчам и от къде
да се обслужва от един човек. Има десетки видеоклипове
http://dvahvosta.com/rybalka-video/film ... zinku.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Въпроса ми е - кое точно от артикулите продавани в риболовните магазини е точно
този ластик.Дали е ластик за щека или е нещо съвсем друго. Под какво име мога да
го поръчам и от къде
- кирил великий
- разбира нещата
- azareus
- ще става разбирач
Този метод, ако се приложи по начина, по който е описан си е направо бракониерски! Много наподобява това, което тук наричаме припони.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
-
- разбира нещата
Какъв риболов е това
това си е 100% бракониерство , все едно да пуснеш комбайн и да е законно .
Резинка е ластик . Така ловят бракониерите сом ,забиват един кол връзват ластика и......

Резинка е ластик . Така ловят бракониерите сом ,забиват един кол връзват ластика и......
Риболова в България с 5-6 куки е забранен. Ластика е "Пирели" и се използва от авиомоделистите в т.н. клас: планери - "гуменяци"
- lishev_64
- разбира нещата
Преди години този метод беше много популярен за нощен риболов на сафрид от вълноломи, кейове и други такива по морето. Аз самия съм ловил по този начин много пъти. Може би и сега се практикува, но аз нямам информация.
Монтажа е показан много добре и точно на снимките в руския сайт. На основното влакно на въдицата посредством вирбел се монтират последователно две сафридски чепарета, за тях се привързва 8-10 м. ластик, и накрая монтажа завършва с тежест, достатъчна да се противопостави на ластика, но и да може да се хвърли с ръка. Хвърлянето е доста деликатен момент и обикновено става от двама души - единия държи въдицата с отворен бигел на макарата, а другия хвърля. При закачане на риба навиваме линията до достигане на чепаретата, при това ластика се разпъва, но тежестта си остава на място. След отваряне на бигела след това линията заема първоначалната си позиция.
Ластик имаше по риболовните магазини - плосък ластик, състоящ се от три, слепени една за друга, нишки. При желание може едната да се отдели от другите, за да стане ластика по-мек и да се ползва по-лека тежест.
По този начин преди години се ловеше доста сафрид от вълнолома във Варна, но вече мисля, че не се практикува.
Този метод обаче е морски, и приложен в сладководния риболов с толкова куки, си е чиста проба бракониерство, така че не съветвам никого да го практикува.
Ами това е от мен. Дано съм бил полезен.
Монтажа е показан много добре и точно на снимките в руския сайт. На основното влакно на въдицата посредством вирбел се монтират последователно две сафридски чепарета, за тях се привързва 8-10 м. ластик, и накрая монтажа завършва с тежест, достатъчна да се противопостави на ластика, но и да може да се хвърли с ръка. Хвърлянето е доста деликатен момент и обикновено става от двама души - единия държи въдицата с отворен бигел на макарата, а другия хвърля. При закачане на риба навиваме линията до достигане на чепаретата, при това ластика се разпъва, но тежестта си остава на място. След отваряне на бигела след това линията заема първоначалната си позиция.
Ластик имаше по риболовните магазини - плосък ластик, състоящ се от три, слепени една за друга, нишки. При желание може едната да се отдели от другите, за да стане ластика по-мек и да се ползва по-лека тежест.
По този начин преди години се ловеше доста сафрид от вълнолома във Варна, но вече мисля, че не се практикува.
Този метод обаче е морски, и приложен в сладководния риболов с толкова куки, си е чиста проба бракониерство, така че не съветвам никого да го практикува.
Ами това е от мен. Дано съм бил полезен.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!