Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Но за още малко отгоре (5-6$) може да се вземе мнооооого по добро или за същите пари това. Иначе брейда си е много хубав като здравина и дълголетие, но е малко шумен в сравнение с други японски евтини брейдове.eladjia написа:kitaen написа:Попаднах на този Варивас в Ибей:http://www.ebay.com/itm/Varivas-P-E-Lin ... 20e4d81c65
Не е ли съмнително евтин за тази марка?Някой ползвал ли е такъв?
Влакното е най-доброто от всички останали на тази цена.
- Vid
- кандидат преподавател
Първото да, ама второто не става, поне според моя опит с двете влакна.rap66 написа:Но за още малко отгоре (5-6$) може да се вземе мнооооого по добро или за същите пари това. Иначе брейда си е много хубав като здравина и дълголетие, но е малко шумен в сравнение с други японски евтини брейдове.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
И аз съм съгласен, че Seabass- а не е по- добро от Varivas High grade PE4. Ползвам и двете, като зеленото за морски риболов съм си го нарекъл. Но имах проблеми с това влакно..Vid написа:Първото да, ама второто не става, поне според моя опит с двете влакна.rap66 написа:Но за още малко отгоре (5-6$) може да се вземе мнооооого по добро или за същите пари това. Иначе брейда си е много хубав като здравина и дълголетие, но е малко шумен в сравнение с други японски евтини брейдове.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз ползвам вече от около десетина излета Varivas High grade PE4 в размер 0.8 само с воблери, клатушки и силикони, не шуми чак толкова много, но не е и тихо, но не ми прави впечатление. Все още и метър не е скъсан от него, а не е като да не закачам. Приятно е на пипане, добър кастинг с глава 3 грама правя между 25 и 35 метра с лекота. Имам и две изправени куки с него вече, тъй че за мен влакното е чудно.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- научил се да хвърля
Били споделил в какво се изевяваха приблемите. Влакното от БГ ли бе закупено?svetlio80tm написа:И аз съм съгласен, че Seabass- а не е по- добро от Varivas High grade PE4. Ползвам и двете, като зеленото за морски риболов съм си го нарекъл. Но имах проблеми с това влакно..Vid написа:Първото да, ама второто не става, поне според моя опит с двете влакна.rap66 написа:Но за още малко отгоре (5-6$) може да се вземе мнооооого по добро или за същите пари това. Иначе брейда си е много хубав като здравина и дълголетие, но е малко шумен в сравнение с други японски евтини брейдове.
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
-
- научил се да хвърля
Значи Seabass- а си го взех от Пуфина, в размер 1. Може би проблема е в това, че трябваше малко по- дебело да взема. Много лесно се заплита, аз основно за спининг го ползвам, и вероятно усукването и тънкостта на влакното в комбинация правят тези магарии. Сигурно и макарата участва донякъде, но не напълно.
Но ме разбираш какво значи да си губиш времето да разплиташ влакно точно в момента, в който чернокопът се е активизирал и кълве като луд
Просто трябва почти всеки път, когато заметна, да внимавам когато затворя бигела и след това при първите обороти влакното да е опънато, щото става уникална каша
С другото на Варивас/ синьото/ не съм имал подобни проблеми.
Но ме разбираш какво значи да си губиш времето да разплиташ влакно точно в момента, в който чернокопът се е активизирал и кълве като луд

498% макарата е виновна за брадите (реденето и), и 2% задвъдичното устройствоsvetlio80tm написа:Значи Seabass- а си го взех от Пуфина, в размер 1. Може би проблема е в това, че трябваше малко по- дебело да взема. Много лесно се заплита, аз основно за спининг го ползвам, и вероятно усукването и тънкостта на влакното в комбинация правят тези магарии. Сигурно и макарата участва донякъде, но не напълно.
Но ме разбираш какво значи да си губиш времето да разплиташ влакно точно в момента, в който чернокопът се е активизирал и кълве като лудПросто трябва почти всеки път, когато заметна, да внимавам когато затворя бигела и след това при първите обороти влакното да е опънато, щото става уникална каша

п.п. Прибирането на ръка на бигела, поглеждането дали няма проблем (дали е в ролката, дали не е върху капачната, евентуално наместване, проверката преди риболов дали и как ролката на бигела се върти ) са едни много полезни навици, и с времето ако ги придобиеш, брадите клонят към 0

-
- научил се да хвърля
rap66 написа:498% макарата е виновна за брадите (реденето и), и 2% задвъдичното устройствоsvetlio80tm написа:Значи Seabass- а си го взех от Пуфина, в размер 1. Може би проблема е в това, че трябваше малко по- дебело да взема. Много лесно се заплита, аз основно за спининг го ползвам, и вероятно усукването и тънкостта на влакното в комбинация правят тези магарии. Сигурно и макарата участва донякъде, но не напълно.
Но ме разбираш какво значи да си губиш времето да разплиташ влакно точно в момента, в който чернокопът се е активизирал и кълве като лудПросто трябва почти всеки път, когато заметна, да внимавам когато затворя бигела и след това при първите обороти влакното да е опънато, щото става уникална каша
. За от брега аз и тия около мен слагат макс 0.8 ( основно 0.6), така че 1 е далече от "тънко". Вярно синьото е по-твърдо и грубо и може би затова с него нямаш бради, но тия му свойства са по-скоро недостатък (ако всичко останало е наред) щото в нашия риболов дистанцията е решаваща.
п.п. Прибирането на ръка на бигела, поглеждането дали няма проблем (дали е в ролката, дали не е върху капачната, евентуално наместване, проверката преди риболов дали и как ролката на бигела се върти ) са едни много полезни навици, и с времето ако ги придобиеш, брадите клонят към 0
Това, което си описал накрая, отдавна го правя, и не става въпрос за навици, а за качеството на коментираното влакно. Тя че макарата не е стока, не е, но и влакното се отдалечи от очакванията ми. Мислех, че ще бъде поне толкова качествено, колкото синьото, но съм сбъркал. За пореден път ще го повторя в този форум, ако ще да ме обвинят в реклама- синия Варивас си остава най- качественото бюджетно влакно в БГ. Мисля, че и други тук споделяха това мнение.
Seabass- а като го купиш,отначало е едно такова мазно, чак остава жълта боя в най- ниската част на ролката. После като падне мазняка обаче, като че ли започва да пие вода повече, щото като въртя и гледам надолу върховия водач, виждам как капят капките. А след риболов като изсъхне, на следващия риболов първите две мятания са кошмарни, докато се намокри както трябва. Общо взето става с консистенцията на конец за шиене на дрехи

Подобни неща със синия не ми са се случвали, като имаш предвид, че в началото го ползвах и за морски, и за сладководен риболов, после като си купих Seabass- а, синия го оставих само за сладководен.
здравеи те колеги ако може и аз да попитам за това влакно http://www.fish-tecsolutions.com/sea-bass-pe.html" onclick="window.open(this.href);return false; някои ползвал ли го е 

става въпрос за 0.8 и дали е добре за щуки
или това е по доброhttp://www.ebay.com/itm/Varivas-P-E-Line-Seaba ... 1e93ec68d8
http://www.ebay.com/itm/Varivas-P-E-Lin ... 1e93ec68d8" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Трябва да се има предвид , че разликата в 0.8 японски брейд и "обявен" за 0.08мм но нейм такъв е огромна . Първият е с реални показатели около 0.16 - 0.18мм средно , докато вторият обикновено е 0.25 - 0.30мм средно . Иначе Торая е много добър брейд но ако нямаш читава макара по-добре го пропусни в този размер . Размер 1.5 е екстра за щуки при това с по-непретенциозни макари .qnis80 написа:става въпрос за 0.8 и дали е добре за щуки
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз до тая пролет ползвах ИГК размер 2.0 и редуцирах загубите от 10-20 примамки годишно до 2-3, също така подобрих и кастинга и чувствителността и кефа, но също според мен 1,5 е по-удачния вариант.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

а можете ли да ми препоръчате нещо до към 40 лв дето да го бива