Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг по р.Искър
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг по р.Искър
Важното е, че си опитал и да продължаваш да го търсиш. В средата на лятото имах уловени две хубави пъстърви в два поредни излета. Същите тези две риби ми се бяха вдигали и удряли, но без да се закачат, преди горе-долу година. Предполагам са едни и същи рибите, щото познавайки реката не вярвам на тези места да има повече от една такава риба. Та през последната година редовно си ги преслушвах тези места и ето че най-после късмета ми се усмихна. Та мисълта ми е, че ако си достатъчно упорит и разбира се дискретен по отношение на мястото, рано или късно ще се видите със сомето. 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- mblagoev
- научил се да хвърля
Разбира се, ще продължавам. Интересна и поучителна история имаш, наистина 
Може да се каже същото и за мястото със сомчето - това място го нацелихме и съм сигурен, че там има още, с оглед на изпуснатите след това. Интересно е, че може би другите колеги не го знаят, или поне не го знаят много от тях. Винаги като мина от там, няма никой
Рано или късно там ще имам хубав удар и голям изваден екземпляр - сигурен съм
Няма да се предам. Същото се отнася и за едно друго място, където имах 2 пъти изпуснато нещо голямо - 3ти път се закачи и точно преди да влезе в кепа, поне го видях - приятна щука (около 3-4 кг.) Всеки път след това опитвам и рано или късно ще я хвана и нея 
Поздрави!

Може да се каже същото и за мястото със сомчето - това място го нацелихме и съм сигурен, че там има още, с оглед на изпуснатите след това. Интересно е, че може би другите колеги не го знаят, или поне не го знаят много от тях. Винаги като мина от там, няма никой

Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Нещо застудя, и темата опустя
Аде да се престрашим идващия уикенд!?

Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Спининга по реката май няма да е толкова актуален в следващите няколко месеца 
Аз май ще сменя такъмите за зимния сезон...
Ти какво мислиш?

Ти какво мислиш?
Колега, според мен не би трябвало да има проблем да си ловиш на спининг в дефилето поне до средата на ноември, че и след това. Проблемът за този период на годината е, че кефалите се групират на определени места, искат повече търсене и кълват предимно на воблер. Но пък излизат по.-редки, но по-едри риби.mblagoev написа:Спининга по реката май няма да е толкова актуален в следващите няколко месеца
- mblagoev
- научил се да хвърля
Най-вероятно е така.Но пък от края на септември до преди 1 седмица, преди да стане студено, ходих няколко пъти..Търсих и обикалях доста, редувах доста воблери, които лятото ми донесоха доста успехи...Ходих на места, където мисля, че се събират кефали, но...Резултата е доста слаб..Както и да е, няма да зазимявам спининг комплекта, може и да се пусна уикенда ако ми остане време, пък...каквото сабя покаже!Бат Стан написа:Колега, според мен не би трябвало да има проблем да си ловиш на спининг в дефилето поне до средата на ноември, че и след това. Проблемът за този период на годината е, че кефалите се групират на определени места, искат повече търсене и кълват предимно на воблер. Но пък излизат по.-редки, но по-едри риби.mblagoev написа:Спининга по реката май няма да е толкова актуален в следващите няколко месеца

-
- вече хвърля и на тежко
Аз от опита който имам (не е голям ) смятам , че в нашия район зимата е трудно на спининг. Няма да се откажа да я търся, даже още тази неделя ще повъртя.mblagoev написа:Спининга по реката май няма да е толкова актуален в следващите няколко месеца
Ти какво мислиш?
- mblagoev
- научил се да хвърля
Колега, има ли някакъв резултат?d.n.mihaylov написа:Аз от опита който имам (не е голям ) смятам , че в нашия район зимата е трудно на спининг. Няма да се откажа да я търся, даже още тази неделя ще повъртя.mblagoev написа:Спининга по реката май няма да е толкова актуален в следващите няколко месеца
Ти какво мислиш?
-
- вече хвърля и на тежко
На спининг не!!! Реката беше мътна и дори не го сглобих, пробвах на стръв и хванах четири кленчета само.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги какво става??? Някакви разходки правите ли ? Аз днес направих една отсечка от 5-6 км. ама нищо не пипна! Май ще спирам зимата в тоя район да ходя!?
- mblagoev
- научил се да хвърля
Мдаа, и аз май ще зазимявам поне спининг комплекта. Мисля тези дни да отскоча, да пробвам и на стръв какво е положениетоd.n.mihaylov написа:Колеги какво става??? Някакви разходки правите ли ? Аз днес направих една отсечка от 5-6 км. ама нищо не пипна! Май ще спирам зимата в тоя район да ходя!?

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да мине зимата и на пролет се присъединявам и аз към групата 

- mblagoev
- научил се да хвърля
Нямам търпение вече да свършва зиматаСтонин МаХенд написа:Да мине зимата и на пролет се присъединявам и аз към групата

-
- вече хвърля и на тежко
И аз, и за това в неделя на 13.01., ходих да помятам беше слънчево, топло и много приятно, ама не си е като лятото....
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хвана ли ?
Опитвайте много бавни проводки, почти в покой да е воблера, но да има игра.. с дълги паузи..
Опитвайте много бавни проводки, почти в покой да е воблера, но да има игра.. с дълги паузи..