Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

Бяла риба на дъно
Модератор: sapuna
Re: Бяла риба на дъно
Рибките/уклей и 4ервеноперка/поставям на куката през устата-
куката минава през долната устна,след това внимателно я
изваждаш през ноздрата на горната и си готов,рибето стои
живо и ли4но на мен никога не ми е падало при замятане...

куката минава през долната устна,след това внимателно я
изваждаш през ноздрата на горната и си готов,рибето стои
живо и ли4но на мен никога не ми е падало при замятане...
Идете на риба , колеги - във рибарлъка е Голямото надлъгване! 
Идете - разходете се! Пред компа ще хванете само настинка!
Белата - на плувка е Голямо шоу - няма да спомена гьол и т.н. -
- пробвайте разни неща - за да намерите успешния вариант!!
Айде - нема да съм жив - цял живот да ви уча!
Аз отивам За риба!
И ВЕСЕЛО насроение на всички !!! И Ч.Б.М. !!!

Идете - разходете се! Пред компа ще хванете само настинка!
Белата - на плувка е Голямо шоу - няма да спомена гьол и т.н. -
- пробвайте разни неща - за да намерите успешния вариант!!
Айде - нема да съм жив - цял живот да ви уча!
Аз отивам За риба!
И ВЕСЕЛО насроение на всички !!! И Ч.Б.М. !!!
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р

Някъде имаше тема за бяла на  скумрия  , но не мога да я  намеря  . а  и някой ако има  опит с уклей  пълнен със  стиропор или  на парчета риба  на косъм да каже ?

Привет и от мене, да зема и аз да споделя как ме споходи бялата риба Октомври миналата година. Бях на любимата река Тунджа и реших да търся плевелна риба на плувка и фидер. За жалост на плувката само уклейки, а на фидерите (единия на бял, другия на торен) нищо. Реших, че така и така дремя, да взема да сложа по една уклейка на фидерите - езултата бяла, приличен кефал и 1 изпускане.  , ползвах монтажа в дясно на картинката, повода 0.15 40-50 см. Дано инфото е полезно.Поздрави
, ползвах монтажа в дясно на картинката, повода 0.15 40-50 см. Дано инфото е полезно.Поздрави

, ползвах монтажа в дясно на картинката, повода 0.15 40-50 см. Дано инфото е полезно.Поздрави
, ползвах монтажа в дясно на картинката, повода 0.15 40-50 см. Дано инфото е полезно.ПоздравиПо-голям шаран от рибаря няма...

Dimy написа:Някъде имаше тема за бяла на скумрия , но не мога да я намеря . а и някой ако има опит с уклей пълнен със стиропор или на парчета риба на косъм да каже ?

Абе, не е скумрия - а е Цаца и е пържена и е със мнооого бира
 Абе, не е скумрия - а е Цаца и е пържена и е със мнооого бира   

и е истина - това е на Алдомировското - ама за Баба Щука - има резултати

Май много съм смешен
 Питайте за Бай Иван - той е свидетел на трите Баби - защото беше на помощ.
 Питайте за Бай Иван - той е свидетел на трите Баби - защото беше на помощ.  
И да си кажа направо - две бяха малки цигулки и ги върнах..
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р

Заповядай:Dimy написа:Някъде имаше тема за бяла на скумрия , но не мога да я намеря
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... %25D0%25B2" onclick="window.open(this.href);return false;
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Благодаря, изпуснах момента за бялата , ма септември като се  прибера ще  пробвам  

- tonio.totev
- научил се да хвърля 
Здравейте. Аз ползвам следният монтаж : 10-8 номер бяла отворена кука със средно дълго рамо , 70 см. повод 0.20 , микро вирбелче , една съчма (нещо като дропер) , 30 см. по-нагоре основно утежнение , 2 силиконови стопера 40 см. по-нагоре, ваглер 10+4 грама. Естествено стоп възел най-горе. Основното влакно ми е 0.25мм. Винаги ползвам змиорки от 5 до 10 см. Дълбочини сменям постоянно защото бялата риба в зависимост от водоема може да е на 2 , 4 , 6 , 8 дори и повече метра. Онзи ден кепнах 3 в деня на земетресението (учудващо за мен) , демек природни бедствия не я вълнуват   .Когато потопи плувката изчаквам около 4-5 секунди и тогава УДРИИИИ !!! Може и да бъркам темата понеже била за дъно , но късно видях . Извинявам се
 .Когато потопи плувката изчаквам около 4-5 секунди и тогава УДРИИИИ !!! Може и да бъркам темата понеже била за дъно , но късно видях . Извинявам се   

.Когато потопи плувката изчаквам около 4-5 секунди и тогава УДРИИИИ !!! Може и да бъркам темата понеже била за дъно , но късно видях . Извинявам се
- 
				borenceto86
- научил се да хвърля 
Колега, куката над оловото ли слагаш или под оловото?bigfish133 написа:Аз лично съм имал най - големи успехи (пролет и есен) на щукарски монтаж на тапа с патерностер. Но това става когато бялата риба е близо до брега. Иначе - стандартен монтаж на дъно с 30 гр. плоско олово , плетен повод и единична кука закачена за устата на стръвта (уклей , червеноперка). Тук не говорим вече за изкуствени примамки защото там вече е цял раздел.
...10-8 номер бяла отворена кука със средно дълго рамо...
Това за Бяла риба, колега не е ли малко? То каракудите пролетта на глист ги ловихме с такива.

Това за Бяла риба, колега не е ли малко? То каракудите пролетта на глист ги ловихме с такива.
- tonio.totev
- научил се да хвърля 
Ами не е малко да ти кажа . Говоря за бели до 3 кг.stas написа:...10-8 номер бяла отворена кука със средно дълго рамо...
А този монтаж удачен ли е за риболов, като корковата тапа ще повдига повода .

- Прикачени файлове
- 

- хищнариба.PNG (55.88 KiB) Преглеждано 2525 пъти

- bogno
- вече хвърля и на тежко 
Пак дойде време за бялата та да питам аз ,кой какви успехи е имал на мъртво рибе и кога(пролет,есен,зима).

Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!

Колеги,повдигам стара тема,но може ли да ми препоръчате монофилни поводи , за риболов на бяла риба,на дъно ( по възможност по - издръжливи,защото принципно там където ловя има и изненади ) . Също така  и куки - за предпочитане бели - марки и модели.Благодаря предварително,ако някой се отзове.

- Bigmarlin
- сериозен играч 
Гледах наскоро филмче с Владимир Струев ,клипа  не можах да го намеря,но намерих статията.
Става въпрос за риболов на смадок в река,в случая Волга, от лодка.
Струва ми се интересно.
http://www.rsn.ru/pubs/spinning/19104/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Става въпрос за риболов на смадок в река,в случая Волга, от лодка.
Струва ми се интересно.
http://www.rsn.ru/pubs/spinning/19104/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow