И аз да сефтосам подфорума.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

И аз да сефтосам подфорума.

Мнение от чуруликпенчо »

Здравейте , колеги!
Напоследък не ми остава много свободно време за "дялкане" ,но все пак успях да поскалъпя нещичко покрай идеята на Камбата за воблери от стиропор. Ето,тези двата воблера са направени от стиропор.Разбира се ,този е по-твърд от обикновения /дори и от балсовото дърво/,но важна е все пак идеята.
Изображение
Изображение

Така и така бях набрал скорост,та по инерция направих още 4 бройки от дураформ /любимия ми материал/. За двата не остана време да ги оцветя,но и това все някога ще стане.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Успех на всички мераклии - воблеростроители!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

моля ако може да помогнеш от къде може да се взаимства дураформ
напоследък дЕлкам всякъкви материали но подобно нещо не съм пробвал
каква е поносимостта на този маТРЕЯЛ към бои и лакове
Дураформът се продава в специализираните магазини за рекламни материали.В една от по-предните теми бях споменал къде в София мернах такъв магазин. Там продават и страхотни лепила.Може да си вземеш изрезки от някое рекламно ателие.Аз така правя.Те и без това ги изхвърлят.Има най-различни дебелини ,така че сам ще си прецениш какво ще ти е полезно.
Колкото до поносимостта към химикали,мога та потвърдя от опит,че няма да имаш никакви проблеми. Материалът държи на всичко, с изключение на горещ въздух /ако се нагрява прекалено дълго/. Успех!

П.П. Тези воблерчета не станаха много добри /в оцветяването/.Нещо съм загубил тренинг.Така е като не достига времето. :oops: :oops: :oops:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

чуруликпенчо написа:
моля ако може да помогнеш от къде може да се взаимства дураформ
напоследък дЕлкам всякъкви материали но подобно нещо не съм пробвал
каква е поносимостта на този маТРЕЯЛ към бои и лакове
Дураформът се продава в специализираните магазини за рекламни материали.В една от по-предните теми бях споменал къде в София мернах такъв магазин. Там продават и страхотни лепила.Може да си вземеш изрезки от някое рекламно ателие.Аз така правя.Те и без това ги изхвърлят.Има най-различни дебелини ,така че сам ще си прецениш какво ще ти е полезно.
Колкото до поносимостта към химикали,мога да потвърдя от опит,че няма да имаш никакви проблеми. Материалът държи на всичко, с изключение на горещ въздух /ако се нагрява прекалено дълго/. Успех!

П.П. Тези воблерчета не станаха много добри /в оцветяването/.Нещо съм загубил тренинг.Така е като не достига времето. :oops: :oops: :oops:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

:oops: :oops: :oops: :oops: Нещо се дублираха постовете. :oops: :oops: :oops: Май пак обърках нещо. :oops: :oops: :oops: :oops:
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Браво колега ! Доста си си поиграл .
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Мнение от 4o4o »

Привет и от мен.
Относно въпросите за материала – не знам дали се казва дураформ или друго яче, но чуруликпенчо е прав че е страхотен за целта материал. Аз не съм почнал да си правя воблерчета още щото нямам време, но в най-скоро време ще пусна снимчици и аз.
Та за този материал – представлява един вид микропореста пластмаса, много лека /с микро мехурчета/ и доста добра плуваемост. Един от най-добрите ми приятели има рекламно студио и го разпитвах наскоро. Материала се продава на листи и с различни дебелини – но си мисля за най-подходяща тази от 10 мм. Изключително лесно се обработва с макетно ножче, ама много лесно. Освен това за прорезите не е необходимо да се реже с трионче, а може с нагорещен на котлон стар нож да се направи това – за по голяма точност на прорезите. Освен това самата армировка на воблера може да се поставя също след като е нагрята, по лесно ще се позиционира. Не знам колегата с какво запълва прорезите после /може да сподели/, но съм виждал в ателието да слагат някакъв кит след сглобка на обемни букви. Относно използването на лепило момечето ми каза че ги лепят с ТАНГЕНТ – на принципа на разяждането на пластмасата, ставало толкова здраво че после се чупи от другаде но не и от слепката.
Относно боядисването е хубаво преди нанасянето на боя де се понапръска с ПЛАСТИФИКАТОР за пластмаса, продават ги в магазините за автобои, служи за един вид основа преди боята. Оттам на нататък – фентъзи.
Относно цената ако нямаш такъв човек, май ми беше казал че един лист от 10 мм. /може би квадратен метър с тая дебелина/ е около 60 кинта на склад. Ама сметни колко воблера могат да излезнат. Ако не иди в някое такова студио и спазари некви изрезки с хората – материала е перфектен.
Надявам се да бях полезен.
НАСЛУКА
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Чурулик, страхотни са и дано да се държат добре и във водата :wink:
Чочо, от теб научих доста нови неща на стари години :idea:
Желая ви ина двамата УСПЕХ :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Чурулик, направо ми счупи главата! :prayer: Супер са бе братко! Направо красота. Какво не им харесваш на боичките - станали са екстра, направо са корекомски :D ! Би ли споделил как ги правиш творбите си така красиви, в смисъл - какви бои и техниката на полагането им? И от къде може да си ги намерим, разбира се.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Аз работя основно с холографско фолио,а то придава този ефект на люспи.Върху него нанасям нитроцелулозен лак с предварително направени цветове. Има такива оцветители по китайските магазини,а също така и в магазин "Елитис". После запечатвам с яхтен лак.В общи линии,това е всичко.Ако ми остане повече време, ще пусна "step by step".Mоята технология на самата изработка на воблера е коренно различна от това,което се е показвало до този момент.Смятам,че ще бъде полезно и интересно на повечето от колегите. Успех!

П.П.Виж в галерията ми.Там има още разни нещица. Имам и още 40-50 бр.,които не съм пускал.Просто не достига време.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

чуруликпенчо написа:Аз работя основно с холографско фолио,а то придава този ефект на люспи.Върху него нанасям нитроцелулозен лак с предварително направени цветове. Има такива оцветители по китайските магазини,а също така и в магазин "Елитис". После запечатвам с яхтен лак.В общи линии,това е всичко.Ако ми остане повече време, ще пусна "step by step".Mоята технология на самата изработка на воблера е коренно различна от това,което се е показвало до този момент.Смятам,че ще бъде полезно и интересно на повечето от колегите. Успех!

П.П.Виж в галерията ми.Там има още разни нещица. Имам и още 40-50 бр.,които не съм пускал.Просто не достига време.
Определено има какво да научим от тебе!!!!
Аз лично съм виждал нещата на Ванката , а и съм горд притежател на няколко от тях и смело мога да заявя че в сравнение с неговите, мойте са имитациики...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Кърца,приятелю, чак се изчервих от хвалбите. :oops: :oops: :oops: :oops: Върти ми се нещо ново из главата за "дялкане". Като се избистри и го направя,ти ще си първия,дето ще го изпробва. Нали си ми ОТК ?! Стягай въдиците и бомбардите,че за тази година Нептун ми обеща да даде много зарган и лефер. :wink: :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Чурулик,ако имаш нетествани воблери,като се засечем някой път на буната като се постопли,ще ги тестваме заедно как играят,голям мерак имам.
Кажи от къде мога да намеря от тоя пресования стиропор и лесен ли е за обработка?С нетърпение очаквам да видя воите стъпки. :lol:

Изработени са по-добре от доста от марковите воблери,голяма красота.Аз лично те признавам за най-добрия в занаята/за момента де/ :wink: !
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Кажи от къде мога да намеря от тоя пресования стиропор и лесен ли е за обработка?С нетърпение очаквам да видя воите стъпки. Laughing
Имам доста от този стиропор и ще ти дам. Ще се договорим допълнително къде да се видим,че нещо ме затрупаха ангажименти. Може и да се използват мантари за мрежи. Има такива на риболовния магазин на Колхозния пазар.Като влезеш - в дясно в една купа са сложени.Имат и ушенце от тел.Май ги ползват и за плувки. По 20 ст. е бройката. Успех!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз ще вляза,ама от коя страна на пазара? :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Аз ще вляза,ама от коя страна на пазара?
:D :D :D :D :D :D Не на пазара,а в магазина като влезеш-щанда в дясно. :D :D :D :D Там , на стената са наредени прътите. На колхозния пазар не се сещам да има други риболовни магазини.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”