Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
На Дебелец колега е най удобно за пускане на лодка. Пътя слиза до водата.
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Рибата е пръсната. На всякъде може да се хване, но е на дълбочина от 15-20 метра.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, ако не е късно, една подсказка от мен. За костур пробвай под Аспарухово (там също може да се пусне лодка) - има един метален кей, в района около него. Дълбочината, на която ловихме, бе 4-5-6 метра. Миналата седмица там имах късане от сериозна риба. Костуреца може да го потърсиш и около чудните скали и мостовете, вече отива на по-дълбокото гадината
Успех

- Georgi Duchev
- новобранец
В събота под първия мост хванахме 20 тина костура на малка силиконова запетайка.Пробвахме на жива рибка но кълвяха предимно дребни костурчета.Пуснахме лодка със сонар за да видим какво има пред нас и отчиташе хубави риби.Имаше две лодки които ловяха на джиг пред нас но не се видя да хващат нещо.На камшик трима местни хващаха дребни червеноперки.
- Прикачени файлове
-
- Ново изображение.JPG (1.17 MiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- Изображение0523.jpg (491.57 KiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- Изображение0524.jpg (495.61 KiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
Georgi Duchev: "В събота под първия мост хванахме 20 тина костура на малка силиконова запетайка."
Браво колега, ние бяхме в неделя на "Чудните скали" - пълно капо и се прибрахме. Пробвахме бабушки и уклей - нема и нема. После пробвахме същата схема на чакълената отбивка - капо, нямаше бутване. Реката беше много мътна и въобще не разпънахме да пробваме. Хайде със здраве и
Браво колега, ние бяхме в неделя на "Чудните скали" - пълно капо и се прибрахме. Пробвахме бабушки и уклей - нема и нема. После пробвахме същата схема на чакълената отбивка - капо, нямаше бутване. Реката беше много мътна и въобще не разпънахме да пробваме. Хайде със здраве и

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Инфо от днес: язовирът е вдигнал 1.5-2 м. нивото си. Днес сутринта мътилката от реката беше стигнала първия мост. Ловихме преди нея - пълно капо. Мрежарите обаче бяха там. Един с бургаска регистрация, без някой да го пита, обяснява как е пуснал вчера мрежи, но сега влизал да ги търси с котва, щото били отнесени от голямата вода. Други пък ни обясняваха, че предния е голяма гад, щото влизал и крадял чуждите мрежи....Поинтересуваха се къде точно сме го засекли с тон, предвещаващ саморазправа. Изобщо не се притесняват, не се крият и явно смятат заниманието си за съвсем нормално...Нямам думи просто... Такова нещо като на Цонево не съм виждал. 
П.С. Някой има ли представа за колко време горе-долу се поизбистря язовира след толкова кална вода от реката?

П.С. Някой има ли представа за колко време горе-долу се поизбистря язовира след толкова кална вода от реката?
Ееее, Ники - колко работи още не сме виджали, но се случват, и то не само там...Sleepwalker_ написа:......
На мен ми се е случвало да ми кажат и то учтиво, да внимавам с мотора на лодката за да не им закача мрежите...
Относно мътилката .... като гледам прогнозата може ида не се случи скоро, идната седмица дават по-обилни валежи...
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колеги, някой да е ходил или поне минавал покрай Цонево? Че нивото ще е високо, това е ясно, но ме интересува дали водата е мътна и става ли за риболов? Ще съм благодарен за всякаква информация. 

Абе ...разбирам ти мерака да пробваш новата пръчка, ма....баси упоритостта дето имаш (на устата ми е да кажа "инат" ама се въздържам, както виждаш...) 
Ако визираш неделя за излета - водицата ще да е годна според мен (прогнозата е за тихо и слънчево до тогава), ма "дали става за риболов..." - ти ще ни кажеш като се капотираш
На твое място ...... абе отивам бе, баси - иде зима, ще изкукаме пред тия компютри !
Наслука - и да не забравиш да пишеш как EX-fastа ги дъни бодливците !!
(не ме питай дали съм свободен - ще съм на покрива на блока, да правя ремонт на комин, че 5 етажа над мен имат черни кухни заради моята печка, и ако скоро ти пиша от травматологията, да знаеш, че някой/някои от тях - комшиите, не е издържал и ме е пребил)

Ако визираш неделя за излета - водицата ще да е годна според мен (прогнозата е за тихо и слънчево до тогава), ма "дали става за риболов..." - ти ще ни кажеш като се капотираш

На твое място ...... абе отивам бе, баси - иде зима, ще изкукаме пред тия компютри !

Наслука - и да не забравиш да пишеш как EX-fastа ги дъни бодливците !!
(не ме питай дали съм свободен - ще съм на покрива на блока, да правя ремонт на комин, че 5 етажа над мен имат черни кухни заради моята печка, и ако скоро ти пиша от травматологията, да знаеш, че някой/някои от тях - комшиите, не е издържал и ме е пребил)

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Еее, големи неволи бре Митко, посред зима комин...Гадничко, мамка му, дано го оправиш 
Пък за риболова...ми не е 100% заради новата сопа, просто ми се ходи за риба, а и вече навъртях няколко капота, та трябва мъст!
Пък и наистина, дет викаш, зима иде, кой знае колко време ще сме в бокса като завее и дойде снега, та гледам да ползвам всяка възможност.
Аз питам за прясно инфо, щото не знам дали за 3 дни без валежи гьола може да се поизбистри. Високата вода не ме притеснява толкова, те рибите трябва да са там...някъде, стига да не е кал.
П.С. Ако решиш да теглиш една на комшиите и да ги оставиш да се душат, докато ти плющиш костури, звънкай!

Пък за риболова...ми не е 100% заради новата сопа, просто ми се ходи за риба, а и вече навъртях няколко капота, та трябва мъст!

Аз питам за прясно инфо, щото не знам дали за 3 дни без валежи гьола може да се поизбистри. Високата вода не ме притеснява толкова, те рибите трябва да са там...някъде, стига да не е кал.
П.С. Ако решиш да теглиш една на комшиите и да ги оставиш да се душат, докато ти плющиш костури, звънкай!

- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Язовира от няколко дена прелива и около Чудните и Ченге е много мътен, но до Дебелец става. Само дето не са останали много места за риболов от брега. 

- rikitikitavi
- разбира нещата
Вчера цял ден силиконене из язовира. 30тина кълванета, един отхапан наполовина силикон, един отхапан заедно с куката силикон.Sleepwalker_ написа:Колеги, някой да е ходил или поне минавал покрай Цонево? Че нивото ще е високо, това е ясно, но ме интересува дали водата е мътна и става ли за риболов? Ще съм благодарен за всякаква информация.
Показания на сонара:Много пасажчета с малки рибки на няколко метра от повърхността.Белите риби са поеденично и по двойки по дъното край укрития. Щуките са в брега сами. Костурите са на малки групи.
Мирна риба много.
Платиките активно ровят в залива на козя река.
Водата с температура 6 до 8 градуса.
Калната вода е до жиците.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Ценно инфо !rikitikitavi написа:...
Ткс за което ! (не че ще ходя)
Но поне чух за втори път тази година позитивна информация за щуките за този язовир.
Цяла година се говори само, че незнайно как и къде щуката е изчезнала от там.
А и от излетите които самият аз имам там, надеждите ми за някое щукле винаги са били напразни. Докато предишните 2 години не беше така.
Поздрави и наслука на всички щастливци, които утре ще се възползват от хубавото време и ще отидат за риба !
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Реално, погледнато от една страна, щуката му дойде в повечко на този обезрибен язовир и нейната липса би се отразила благоприятно на другите (мирни) видове. Обаче от друга страна за нас, практикуващите спининговия риболов, още един вид хищник във водата ни носи повече благоприятни емоции. Та след като щуката в Цонево е нашественик, кажете да се радваме ли, че я има, или не?vinil написа: Но поне чух за втори път тази година позитивна информация за щуките за този язовир.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Цонево както и всеки язовир си е на цикли. Щука си е имало винаги ама тя си искаше водорасли. Като се увеличиха водораслите се увеличи и щуката. Реално няма как да се премахне щуката от язовира освен напълно да се източи. Все пак щуката се слави с промяна на обиталищата си при промяна на нивото. Не е само във водораслите както повечето хора мислят.pop_stavri_ написа:Реално, погледнато от една страна, щуката му дойде в повечко на този обезрибен язовир и нейната липса би се отразила благоприятно на другите (мирни) видове. Обаче от друга страна за нас, практикуващите спининговия риболов, още един вид хищник във водата ни носи повече благоприятни емоции. Та след като щуката в Цонево е нашественик, кажете да се радваме ли, че я има, или не?vinil написа: Но поне чух за втори път тази година позитивна информация за щуките за този язовир.
Мирната риба в язовира няма да намалее поради новия хишник. Ще намалее тревния костур. За сметка на него ще се увеличи популацията на дълбоководния. Дребната бабушка рязко ще свие популация което ще увеличи видимо отново платиките.
Само за новозасилената популация на речни кефали нямам идея как ще се намести.
Отделно няма как да кажем,че язовира е обезрибен. Вярно е,че се намали много бройките на големите хишници -тези над 2-3ккг. Други риби има много ама търсене си искат.
Е-книгата "Черноморски риболов"