Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Дайте някво инфо за Дунав при гр.Козлодуй, утре мисля да топна червея, а брата е решил да пробва някой друг разпер.Идеята е да акостираме на пристанището.
Има ли смисъл с това ниво в момента.Аз ще съм с болонезата и може би фидер, подхранване с бял с прашка и ако брата направи нещо ще вадя и аз спининга.
Та ако някой има инфо ще ми е полезно.Мерси!!!
Има ли смисъл с това ниво в момента.Аз ще съм с болонезата и може би фидер, подхранване с бял с прашка и ако брата направи нещо ще вадя и аз спининга.
Та ако някой има инфо ще ми е полезно.Мерси!!!
Последните няколко дни Дунава качи доста, според мен ще е мътен за спининг. Чух за скобари, но точно на пристанището не знам как е. Пиши как е било, моля.
Пазете природата!
Поне до вчера не беше мътен.ristich написа:Последните няколко дни Дунава качи доста, според мен ще е мътен за спининг. Чух за скобари, но точно на пристанището не знам как е. Пиши как е било, моля.

ristich написа:Последните няколко дни Дунава качи доста, според мен ще е мътен за спининг. Чух за скобари, но точно на пристанището не знам как е. Пиши как е било, моля.
Прав си ristich беше мътен за блесна!
Обаче с брата пристигнахме в Козлодуй към 12:30 и рибарските магазини бяха затворени за обедна до 14:30.Нямаше от къде да си купим бял и захранка, та се наложи да повъртим с блесните.Не колкото да хванем нещо колкото,да пробваме новите попълнения как се държат в течение, то самата гледка на мътна, бърза и влачеща клони вода ни обезвери.
Преди да започнем атаката с железата с брата погледахме хората ловящи от дясната страна на бетона на плувка, излизаха уклей и морунажчета.
Разпънахме спинарките и почнахме да сменяме блесна след блесна, за всеобща изненада след 10 минути на брата му удари един разпер към 2 кила

Желязото беше Mepps lusox 3, малко щукарска блесна ама свърши работа и то добра

За съжаление беше това за днес, след 14:30 ходих за захранка и бял, минахме на плувка без особен успех, поне нахранихме дебелите котки на пристанището

Има и снимки но не можах кача.
Към горни цибър някоиходил ли е, имам предвид дигата.
-
- новобранец
На Горни и Долни Цибър-вчера и днес риболова е много слаб.Водата качва и на спининг излизат дребни распери.
Здравейте колеги, давам информация за местата около Загражден . Риболова върви добре, излизат морунажи, скобари и мрени. Аз лично хванах морунажи и скобари, а тези които нощуват хващат и мрени от половин кило до три кила. Чух и за по големи мрени но не съм ги видял.Наслука на всички.
Интересно, аз лично мислех, че при температура на водата под 11 градуса вече позамира кълването на тези видове. Явно не е така! Благодаря много за хубавата информация и наслука!
Пазете природата!
на дъбован същата работа. мрени, скобари и морунажи. аз лично мряна не видях. хванах около десетина скобара само на фидер, повод около 60 см на кокален.
Как е положението по реката ?
Излиза ли Хищник ?
Ако някой може да даде информация по-подробно за риболова в Ломско
Излиза ли Хищник ?
Ако някой може да даде информация по-подробно за риболова в Ломско
- begleca_sv
- кандидат преподавател
тези дни край Свищов реката беше леко замътена нямаше удар на риба ......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Уикенда ходих на топлия канал на АЕЦа ама за жалост не си намерих място
, но видях доста интересен монтаж за распер (работещ) - бомбарда и след нея 2 - 3 мухи от чепаре , човека имаше 2 извадени риби около кило и доста дребосъци които си пускаше...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хм...интересно...io6kata написа:... бомбарда и след нея 2 - 3 мухи от чепаре..

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
io6kata написа:не
Ами к'во му държи линията опъната?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!