Всеки с късмета си

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Всеки с късмета си

Мнение от geibriel »

Здравейте колеги.Мислех да не пускам тема, а да пиша в раздела за Пазарджишкия регион, но там явно никой не чете.Та реших да нахвърлям в тема няколкото дни обикаляне из Пазарджишките дебри.Първата дестинация беше река Марица до Костенец.Очакванията ми не бяха високи тъй като никога не съм посещавал тази част на реката по това време на годината.Изображение
Нивото на реката беше добро но рибата не беше там , карай здраве да е.
Продължих надолу към Пазарджик с втората си цел, Лозенския гьол и реката под него.
Изображение
Изображение
Изображение
Както се вижда от снимките водата беше много реката мътна,колеги имаше но всички казваха едно,че рибата не кълве.Но аз бях решил да си изпробвам на реката новата плувка Cralusso Surf,за жалост не успях изобщо да и намеря цаката, и задържането с нея се оказа мисията навъзможна.
Вечерта реших да огледам и да разпитам колегите застанали по реката(Марица след гр. Пазарджик).Оказа се че кефала и алая ги няма но за сметка на това излезе тоя звяр щука 2.5кг.
Изображение
Това е местото на което се ловят тия рибоци.
Изображение
На следващия ден отивам на канала до луда яна,но и там греда още е топло и се лови само дребосък.Хванах си малко уклей и кротушки за бирата и се прибрах.
На следващия ден пак на реката и пак късмет щука над 3те килца.Да отбележа само че аз съм само зрител, и не съм участвал в хващането на тия зверчета. :)
Изображение
В допълнение ще кажа че още е топло и риболова по каналите покрай Пазарджик е слаб,но се лъже по някое рибе на торен и тесто.Щуките по марица се ловяха на малки каракудки а кефлета излизаха на златно мънисто.Като в момента се ловят и щуки с трофейни размери по Марица, до село Говедаре преди няколко дена се е извадила щука около 7кг.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Re: Всеки с късмета си

Мнение от pano64 »

Браво за щуката и приятния репортаж.
Изображение
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Другия път и ти да си хванеш такава щука! :wink: :D
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Не си сбъркал, че я пусна в този раздел. Тук съпричастните към твоя излет ще са много повече. Благодаря за информацията.
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво !!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Екстра!Ама за алая не си прав, точно сега започнаха да го правят спрял :wink: И то близо до града.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”