Керамоти
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Керамоти
колега колко големи са били тези туни,защото ако ги има в пристананището е нормално да няма по малки хищници.нямате ли някое клипче или снимки да ги видим?А колкото до риболова днес бях на Порто Лагос и там е същата работа никой нищо не хващаше
За съжаление не можах да направя ,но направо излизаха на 4-5 метра от брега,голяма атракция.Ходих и аз на Порто лагос,после на Авдира навсякъде беше зле.niko81 написа:колега колко големи са били тези туни,защото ако ги има в пристананището е нормално да няма по малки хищници.нямате ли някое клипче или снимки да ги видим?А колкото до риболова днес бях на Порто Лагос и там е същата работа никой нищо не хващаше
-
- новобранец
Колеги,искам да поздравя всички за темата и информасиата .Мисля,че се запалих по морскиа риболов.Тук прочетох всичко и мисля,че има доста ценна информация.Когато утида на риба ще дам инфо и ще изкажа впечатлениа.Благодаря на всички и наслука.
- zxzx
- научил се да хвърля
Успех колега,но наблегни и на правописа и наслукаNikolai_Filev написа:Колеги,искам да поздравя всички за темата и информасиата .Мисля,че се запалих по морскиа риболов.Тук прочетох всичко и мисля,че има доста ценна информация.Когато утида на риба ще дам инфо и ще изкажа впечатлениа.Благодаря на всички и наслука.

Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
-
- новобранец
Колега щеше да дадеш имфо за твоя риболов от Фанариzxzx написа:Успех колега,но наблегни и на правописа и наслукаNikolai_Filev написа:Колеги,искам да поздравя всички за темата и информасиата .Мисля,че се запалих по морскиа риболов.Тук прочетох всичко и мисля,че има доста ценна информация.Когато утида на риба ще дам инфо и ще изкажа впечатлениа.Благодаря на всички и наслука.
-
- новобранец
С приятели на 24.10 бяхме за 3дни на Порто лагос,имаше лаврак и то на джуруми от 200-300гр.до към 1.500 играеше в пристанището,излизаше на бомбарда със силикон-гледката беше
/имаше и доста нашенци,някой от които за 2-3дни си тръгнаха с ЧУВАЛИ лавраци-кофтито е,че взимаха и най малките лаврачета а по закон не трябва да са под 25см.други пък заставаха на забранени места=дано гърците не ни изгонят от пристанището на Портото заради такива ''КОЛЕГИ''/.Иначе хванах и 5 октопода,можеше и да са повече но скъсах октоподиерата/на скалите/а не ми се ходеше до риб.магазин на пристанишето,защото започна да се стъмва.Хванах и 1 змиорка/мугри/ на полиангисто и друга ми се откачи,отказах се от тоя риболов/изкаше ми се да излезне нещо друго но.../.Общо взето съм доволен освен 1 и последния ден, доста валеше и беше студено за гърция,тогава наблегнахме на узото.http://www.nariba.com/forum/posting.php ... 93&t=79283#" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- новобранец
Здравейте колеги, към края на месеца имам път към Керамоти и искам да ви питам да се надявам ли по това време да хвана нещо и на какво точно да наблегна като стръв и видове такъми. Септември бях на плажа и заргана го ловях на бомбарда. а сега не знам на какво точно да наблегна. Ако може някой колега да обясни с по няколко думички ще му бъда благодарен пък като се върна ще дам инфо за положението.

колега,пробвай за сафрид или скумрия.ако си рано там може да пробваш за лефер или лаврак на воблери.по това време трябва да излиза риба.и моля те кажи как е положението на керамоти
Сафрид и скумрия напролет!
защо на пролет преди една седмица на Порто Лагос точно това хванахме на чепаре
Привет,колеги!
Темата е за Керамоти ,но аз ще споделя моя излет от 22.11 и 23.11 на Порто Куфос , Торони,Агиос Николаос и още няколко неизвестни места в Ситония.
Пълен провал!
За целия излет имам хванати два октопода на полиангистро и сардела , една дребна ципура и некво рибе чието име незнам. А бях се подготвил добре със различни видове стръв , воблери и силикони , въртях като бесен от 4 сутринта до 12 на обяд и съответно вечер до никое време. На плажа на Куфос бяхме около 15 човека , българи и гърци , и никой нищо не извади! Ебаси и каръка , ебаси и нямането! Времето беше хладно , но тихо и според мен идеално за риболов. По думите на местните риба няма и е странно ,че дори в този месец почти нищо не се улавя с изключение на професионалните риболовци,които ходят навътре в морето.
Незнам какво се случва и защо , но е факт,че напоследък нещо рибата по гръцко все намира трудно.
Темата е за Керамоти ,но аз ще споделя моя излет от 22.11 и 23.11 на Порто Куфос , Торони,Агиос Николаос и още няколко неизвестни места в Ситония.
Пълен провал!
За целия излет имам хванати два октопода на полиангистро и сардела , една дребна ципура и некво рибе чието име незнам. А бях се подготвил добре със различни видове стръв , воблери и силикони , въртях като бесен от 4 сутринта до 12 на обяд и съответно вечер до никое време. На плажа на Куфос бяхме около 15 човека , българи и гърци , и никой нищо не извади! Ебаси и каръка , ебаси и нямането! Времето беше хладно , но тихо и според мен идеално за риболов. По думите на местните риба няма и е странно ,че дори в този месец почти нищо не се улавя с изключение на професионалните риболовци,които ходят навътре в морето.
Незнам какво се случва и защо , но е факт,че напоследък нещо рибата по гръцко все намира трудно.
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Вчера и днес на Керамоти - пълна скръб. Епизодични кефали с малък размер. Имаше сигурно 30-40 рибари по цялото протежение от феритата до плажа на носа... дъно, плувка, червеи, риби, миди воблери, октоподиери, бомбарди - не видях никой да хване нищо. През нощта 2 делфина направиха по един тигел и си тръгнаха гладни според мен
Едни малки рибета по 15см се опитваха да поддържат надеждата жива. Още в 10 сутринта събрах багажа и...
Времето беше перфектно
Остана ни едната разходка.

Времето беше перфектно

навсякъде беше така ,бяхме с колеги на Мароня но там само един октопод.Имаше и други хора от Пловдив те бяха хванали 3-4 кефалчета само и нищо друго.
-
- научил се да хвърля
Koлеги,ако приемете един сьвет от мен може би ще имате по-голям успех.Захранвайте както при риболов на язовир или река.Приготвяте си от обикновената захранка и във нея слагате смляна половин кг прясна сардела или една консерва сардина/сардела/във олио.Успех

-
- научил се да хвърля
Само да допълня-това се прави на кейове и пристанища не на скали и плажове.Може да добавите и бял или пъстър 4ервей