Релакс край водите на яз Ст.кладенец...;)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Релакс край водите на яз Ст.кладенец...;)

Мнение от Vesko1 »

Здравейте колеги.
След като успешно приключих шаранджийския сезон с доста извадени класни риби прибрах цялото шаранджийско оборудване,грижливо почистено да чака следващия сезон.Нямах никакво намерение да стъпвам на водоем поне до м. януари...но едно е да го мислиш..а друго се получава на практика.Днес към 8 сутринта..чух гадния звук на прахосмукачка....съпругата яхнала "електрическата метла" рано рано :lol: ....това веднага ме наведе на мисълта че трябва да си бия камшика от къщи час по скоро.
Запалих талигата...купих 10-тина каракудки ,бял и червен червей...и към най близкия бряг.Бях се зарекъл да не стъпвам на яз Ст.кладенец...но то затова човек не трябва да се зарича...инфото беше, че вадели бяла и костур до с.Широко поле.
Брега ме посрещна намръщен и мъглив...голема влага.Но луд-умора няма.. :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бърз монтаж за хищник с по една каракудка...и двете сопи бяха опънати за броени минути.

Изображение

Още на 10-тата минута костура атакува стръвта.Ей няма отърване от тия пущини...размножили са се в невероятни размери.За нула време надърпах 7-8 броя,неголеми но настървени яко.
Изображение

Изображение

Понеже не носех живарник,откачах си и директно ги връщах обратно.По едно време ми омръзна а и заръмя гаден дъжд ...сложих една импровизирана софричка...зер да закуся и аз като хората.. :lol:

Изображение

Изображение

Така неусетно стана към 11ч....ясно беше ,че бяла риба през този ден няма да удостои със присъствието си моите монтажи...полека лека събрах багажа и си тръгнах.По пътя обаче реших че е още рано да се прибирам и посетих едно заливче,...викам си да похвърлям там на фидер.Отивам....гледам няма много народ явно и тук рибата я няма...но все пак разпънах фидеро....

Изображение

Изображение

3 кошнички захранка..и мартеничка бял и червен на куката...Започнаха да излизат едни бръмбъзъци още втората рибка гледам..мустачки има...шаранчеее :wink:
Ей Богу не повярвах,на този язовир ние сме свикнали да му викаме "езерото на каракудите"...а сега 100 грамови шаранчета...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На 3-тото 4то шаранче..реших че не е случайност,явно в язовира се развива местна популация...дано оцелеят хайванчетата поне до кило,че като знам онези местните с парашутите..майко мила,прошка няма.

Веднага смених тактиката,за да не убождам дребосъка с куки,да са живи и здрави хайваните да пораснат...викам си щом дребните кълват,ще дойдат и батковци.Веднага голяма кошничка...кука № 6 ,маггот клипс с грозд бял и повдигачи на косъм....и я набухах във водата.10 прашки бял с лепило... и водата завря от дребосък.4-5 пъти сменях стръвта...НО нито един шарански батко не се излъга да налапа стръвта,имаше доста индикации, но явно дребосъка смучеше червеите от клипса.Не са будали те...шараните...особено големите нищо че им поднасяш протеин :wink:
Така неусетно стана към 14ч...събрах багажа и си тръгнах зареден с енергия за предстоящата работна седмица...и щастлив,че в този отписан от мен язовир,се е развила популация от шаранчета,които дай Боже да оцелеят и след няколко години да радват риболовците .
Та така мина днешният няколкочасов риболов...малко ,но от сърце.

НАСЛУКА КОЛЕГИ... :drinkers:
Последно промяна от Vesko1 на Нед Ное 09, 2014 6:41 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Релакс край водите на яз Ст.кладенец...;)

Мнение от Баш Щукар »

браво! :D
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Готин излет.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

А, сега! Дойде ли най-накрая на нащо дередже !? Видя ли на нас какво ние дето хващаме само малки шарани ? :lol: :lol: :lol:
catch a fish or die trying !!!
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Браво мой. Пак си на вода. И пак шаран
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Chromeo написа:А, сега! Дойде ли най-накрая на нащо дередже !? Видя ли на нас какво ние дето хващаме само малки шарани ? :lol: :lol: :lol:
Така е ..нема ли здрава подготовка ,време и оборудване....само с разходката си остава човек.Само едно ще кажа....сонара е ПОНЕ... 50% от успешния шарански риболов колеги.Не го подценявайте..;)
А относно днешното Капо-чино...аз съм си предоволен...;)
1.Не успяха да ме хванат да тупам килими...изнесох се кат пръдня из гащи при първите позивни..;)
2.Бях на вода...пих бира..ядох генно-модифициран салам...пих нескафе,ядох и ...подобие на хляб от фуражно брашно-КВО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕК.. ;)
3.Хванах...бе...риби некви там...НО ,това че се убедих с очите си, че делото на Кърцата със 700 000-те хиляди шаранчета не е било напразно,има ги..че и поколение са дали явно....е от тоя кеф по голям няма и деня ми не е нахалост

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=49723" onclick="window.open(this.href);return false;

..респект Кърца... :D
Петър Недев написа:Браво мой. Пак си на вода. И пак шаран
Пете...шаранчен-це или костурляче..важното е да си чешем крастата.Шараните вече...догодина ако сме живи и здрави в юни месец ги подкарваме пак...;)
Последно промяна от Vesko1 на Нед Ное 09, 2014 9:51 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Казах ти на кораба,на уклейка :mrgreen: Той ми отишъл в залива срещу Звезделина и ми мята на каракуди :lol:Това не може да са на Кърцата шаранчетата,те трябва да са по килограм,ако са останали :mrgreen:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

pacho109 написа:Казах ти на кораба,на уклейка :mrgreen: Той ми отишъл в залива срещу Звезделина и ми мята на каракуди :lol:Това не може да са на Кърцата шаранчетата,те трябва да са по килограм,ако са останали :mrgreen:
Бе на кораба панаир беше бре...не мога са мешам аз с разни...извънземни..па и водата мътна..заеби.Искам си релакс-а.... :lol:
А това е поколението от на Кърцата зарибявката....един пич беше писал преди време,че хванал над 150 броя на ваглер и си ги е пуснал обратно .. на Звезделина.Значи има надежда за тоя язовир... :wink:
ИзображениеИзображение
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Един пуска -3-ма не пускат Веско. Миналата есен на кораба един педерас обясняваше каква хубава кайма ставала от тях
Когато няма риба.......не кълве!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Дано , ама надали ще се запазят
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Петър Недев написа:Един пуска -3-ма не пускат Веско. Миналата есен на кораба един педерас обясняваше каква хубава кайма ставала от тях
Аз ако бях на тебе..щях да ида и да му обърша 2 юмрука на тоя.. консерваджия.Това вече си е направо за бой...айде ако е мерен- вземи 1 брой...ама да унищожаваш зарибител и да се хвалиш..не ми го побира акъла
ИзображениеИзображение
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Веско, пореден хубав излет и традиционно прекрасен пост, благодарско за споделянето! Колкото до хайванчетата, дано наистина се запазят милите, че кой знае на какви безчинства са подложени ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

Точно на това заливче бях писал преди месец ,че беше пълно с шаранчетата.Явно още са си там.Хубавото е ,че местните нещо ги няма там и дано да оцелеят малчоците.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt038
Изображение
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”