Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Radoslavgk
- новобранец
Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.
Здравеите колеги,
Доста изчетох от форума,но като че ли още повече се обърках
Предстои ми купуване на БОЛО (евтино около 75-80лв.,че сега го започвам този риболоб)което ще се ползва за риболов
на кефал,морунаж и общо взето каквото се закачи в най-долното течение на Марица.
Решил съм да е 6м. предпочитам стегната пръчка с акция нещо около 10-30гр.,доста поизчетох за
моделите на GLOBE- COSMO,GALAXY и NEW HUNTER, но при тях реалната дължината на 6 метрова била 5.60 и нещо си.
В ръка държах само COSMO–то и не ми се стори да провисва или да е много лигава (мнението ми за COSMO-то може и да не е
правилно,че съм супер бос).
Моля препоръчаите нещо в този ценови клас,нещо което сте ползвали и имате реални наблюдения.
Благодаря предварително,поздрави !!!
Доста изчетох от форума,но като че ли още повече се обърках

Предстои ми купуване на БОЛО (евтино около 75-80лв.,че сега го започвам този риболоб)което ще се ползва за риболов
на кефал,морунаж и общо взето каквото се закачи в най-долното течение на Марица.
Решил съм да е 6м. предпочитам стегната пръчка с акция нещо около 10-30гр.,доста поизчетох за
моделите на GLOBE- COSMO,GALAXY и NEW HUNTER, но при тях реалната дължината на 6 метрова била 5.60 и нещо си.
В ръка държах само COSMO–то и не ми се стори да провисва или да е много лигава (мнението ми за COSMO-то може и да не е
правилно,че съм супер бос).
Моля препоръчаите нещо в този ценови клас,нещо което сте ползвали и имате реални наблюдения.
Благодаря предварително,поздрави !!!
- batvanko1
- ще става разбирач
Re: Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.
Аз поне не знам болонеза която да отговаря реално на посочената на нея дължина. А относно пръчка в този ценови клас бих ти препоръчал FL Ultra Team - http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вземи си Osako, по добри са и от по скъпи модели
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Radoslavgk
- новобранец
Колега а знаеш ли реалната дължина и тегло на FL-a ?batvanko1 написа:Аз поне не знам болонеза която да отговаря реално на посочената на нея дължина. А относно пръчка в този ценови клас бих ти препоръчал FL Ultra Team - http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- batvanko1
- ще става разбирач
"Колега а знаеш ли реалната дължина и тегло на FL-a ?"
Не, съжалявам, само съм я разпъвал защото ми хвана окото. Пръчката не отстъпва по нищо на доста от марковите болонезета.
Не, съжалявам, само съм я разпъвал защото ми хвана окото. Пръчката не отстъпва по нищо на доста от марковите болонезета.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.
- Stamen1986
- новобранец
Здравей,
аз използвам New Hunter и съм доста доволен, особено за цената си. По стечение на обстоятелствата (имах спешна нужда от от такова боло на следващия ден и не го намирах в наличност никъде), стигнах до сайтовете за обяви и си намерих почти ново такова на скромната цена от 40 лв., редовната цена на болото е 60-70лв. Та, може и да огледаш какво се продава и по-тези места и да си вземеш нещо с клас нагоре за цената, която си приготвил.
Поздрави и наслука
аз използвам New Hunter и съм доста доволен, особено за цената си. По стечение на обстоятелствата (имах спешна нужда от от такова боло на следващия ден и не го намирах в наличност никъде), стигнах до сайтовете за обяви и си намерих почти ново такова на скромната цена от 40 лв., редовната цена на болото е 60-70лв. Та, може и да огледаш какво се продава и по-тези места и да си вземеш нещо с клас нагоре за цената, която си приготвил.
Поздрави и наслука

- Radoslavgk
- новобранец
Благодаря за предложенията (акъла),ще им обърна внимание и ще потърся още мнения и инфо за сопите които си ми препоръчал.Veleka написа:FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.
Варианта за втора ръка отпада, патил сам си от такива сделки,особено не ми се рискува с такива крехки въдици.Stamen1986 написа:Здравей,
Поздрави и наслука
Бих си купил такава въдица ползвана само от познат,а мойте авери си падат тролингисти,шаранджий и още какво ли не но болото не им е любимо

Благодаря на отзовалите се колеги.
П.С. Не се срамувайте да давате предложения,мнения и препоръки

- plamii
- фен клуб-скобар
+1Veleka написа:FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.

The Best
- Radoslavgk
- новобранец
Коя от двете имаш колега,FL BOLO ULTRA TEAM или ULTIMATE ?plamii написа:+1Veleka написа:FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.имам я ! Перфектна е !
-
- вече хвърля и на тежко
и аз иммам FL на 6 метра харесва ми това че дръжката при макародържача е гумирана и не се приплъзва
малко крачетата на водачите са къси но за цената е идеална
малко крачетата на водачите са къси но за цената е идеална
Някой знае ли къде в Пловдив може да се видят тези модели болонези?
Абсолютно съм съгласен с колегата Димитров, 6 метра на Осако, акция 15-30 грама с усилен анти ударен дизайн тежи около 300 грама, добре е балансирана и е перфектна за речни риби до 4 килограма. Малко е по -скъпа от твоя бюджет - идва 100-130 лева в магазините, но предполагам, че може да се намери и по-тънко. За качествата й - само +++Емил Димитров написа:Вземи си Osako, по добри са и от по скъпи модели
Колега, ако имаш възможност и си купиш въдица за 1000 лева, не си мисли, че лезултатът ше е по-добър от тази за сто лева. Зависи само от задвъдичното устройство, което може да счупи и двете още на първия излет

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Radoslavgk
- новобранец
Ако наистина някои знае къде в Пловдив могат да се видят тия тояги ще бъде страхотно, че утре имам път натамosp написа:Някой знае ли къде в Пловдив може да се видят тези модели болонези?

Благодаря на всички отзовали се колеги,мисля да се ориентирам към FL BOLO ULTRA TEAM, но искам да го подържа в ръка, а в мойте локални магазини наличните бройки на болонези са ...... почти нулеви.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://www.bulit2000.com/%D1%80%D0%B8%D ... 0%B7%D0%B8" onclick="window.open(this.href);return false;
До гара Филипово е склада,продават и на дребно.
До гара Филипово е склада,продават и на дребно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....