Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Radoslavgk
новобранец
новобранец

Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.

Мнение от Radoslavgk »

Здравеите колеги,
Доста изчетох от форума,но като че ли още повече се обърках :)
Предстои ми купуване на БОЛО (евтино около 75-80лв.,че сега го започвам този риболоб)което ще се ползва за риболов
на кефал,морунаж и общо взето каквото се закачи в най-долното течение на Марица.
Решил съм да е 6м. предпочитам стегната пръчка с акция нещо около 10-30гр.,доста поизчетох за
моделите на GLOBE- COSMO,GALAXY и NEW HUNTER, но при тях реалната дължината на 6 метрова била 5.60 и нещо си.
В ръка държах само COSMO–то и не ми се стори да провисва или да е много лигава (мнението ми за COSMO-то може и да не е
правилно,че съм супер бос).

Моля препоръчаите нещо в този ценови клас,нещо което сте ползвали и имате реални наблюдения.

Благодаря предварително,поздрави !!!
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Избор на 6м бюджетно БОЛО за долното течение на МАРИЦА.

Мнение от batvanko1 »

Аз поне не знам болонеза която да отговаря реално на посочената на нея дължина. А относно пръчка в този ценови клас бих ти препоръчал FL Ultra Team - http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Емил Димитров »

Вземи си Osako, по добри са и от по скъпи модели
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Radoslavgk
новобранец
новобранец

Мнение от Radoslavgk »

batvanko1 написа:Аз поне не знам болонеза която да отговаря реално на посочената на нея дължина. А относно пръчка в този ценови клас бих ти препоръчал FL Ultra Team - http://megafishing.bg/product/3296/bolo ... -team.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега а знаеш ли реалната дължина и тегло на FL-a ?
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

"Колега а знаеш ли реалната дължина и тегло на FL-a ?"

Не, съжалявам, само съм я разпъвал защото ми хвана окото. Пръчката не отстъпва по нищо на доста от марковите болонезета.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
Stamen1986
новобранец
новобранец

Мнение от Stamen1986 »

Здравей,

аз използвам New Hunter и съм доста доволен, особено за цената си. По стечение на обстоятелствата (имах спешна нужда от от такова боло на следващия ден и не го намирах в наличност никъде), стигнах до сайтовете за обяви и си намерих почти ново такова на скромната цена от 40 лв., редовната цена на болото е 60-70лв. Та, може и да огледаш какво се продава и по-тези места и да си вземеш нещо с клас нагоре за цената, която си приготвил.

Поздрави и наслука :fishing12:
Аватар
Radoslavgk
новобранец
новобранец

Мнение от Radoslavgk »

Veleka написа:FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.
Благодаря за предложенията (акъла),ще им обърна внимание и ще потърся още мнения и инфо за сопите които си ми препоръчал.
Stamen1986 написа:Здравей,

аз използвам New Hunter и съм доста доволен, особено за цената си. По стечение на обстоятелствата (имах спешна нужда от от такова боло на следващия ден и не го намирах в наличност никъде), стигнах до сайтовете за обяви и си намерих почти ново такова на скромната цена от 40 лв., редовната цена на болото е 60-70лв. Та, може и да огледаш какво се продава и по-тези места и да си вземеш нещо с клас нагоре за цената, която си приготвил.

Поздрави и наслука :fishing12:
Варианта за втора ръка отпада, патил сам си от такива сделки,особено не ми се рискува с такива крехки въдици.
Бих си купил такава въдица ползвана само от познат,а мойте авери си падат тролингисти,шаранджий и още какво ли не но болото не им е любимо :)

Благодаря на отзовалите се колеги.
П.С. Не се срамувайте да давате предложения,мнения и препоръки :) :drinkers:
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

Veleka написа:FL BOLO ULTRA TEAM на 6м. е един много добър избор за нискобюджетно болонезе. В този ценови диапазон едва ли ще намериш нещо по-добро. Ако си готов да надхвърлиш бюджета си с 10лв. обърни внимание и на ULTIMATE 6.00M. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=988" onclick="window.open(this.href);return false; Имах възможността да я подържа в магазин "Щука" в София и останах очарован от пръчката. Болонезката е изпъната, лека, много добре балансирана, има си издължени СИК-водачи и прекрасен дизайн. За съжаление в момента местят магазина и не са оставили новия адрес.
+1 :) имам я ! Перфектна е !
Изображение

The Best
Аватар
Radoslavgk
новобранец
новобранец

Мнение от Radoslavgk »

plamii написа:
+1 :) имам я ! Перфектна е !
Коя от двете имаш колега,FL BOLO ULTRA TEAM или ULTIMATE ?
gogata7904
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogata7904 »

и аз иммам FL на 6 метра харесва ми това че дръжката при макародържача е гумирана и не се приплъзва
малко крачетата на водачите са къси но за цената е идеална
osp
новобранец
новобранец

Мнение от osp »

Някой знае ли къде в Пловдив може да се видят тези модели болонези?
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Емил Димитров написа:Вземи си Osako, по добри са и от по скъпи модели
Абсолютно съм съгласен с колегата Димитров, 6 метра на Осако, акция 15-30 грама с усилен анти ударен дизайн тежи около 300 грама, добре е балансирана и е перфектна за речни риби до 4 килограма. Малко е по -скъпа от твоя бюджет - идва 100-130 лева в магазините, но предполагам, че може да се намери и по-тънко. За качествата й - само +++
Колега, ако имаш възможност и си купиш въдица за 1000 лева, не си мисли, че лезултатът ше е по-добър от тази за сто лева. Зависи само от задвъдичното устройство, което може да счупи и двете още на първия излет :drinkers: :drinkers:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Radoslavgk
новобранец
новобранец

Мнение от Radoslavgk »

osp написа:Някой знае ли къде в Пловдив може да се видят тези модели болонези?
Ако наистина някои знае къде в Пловдив могат да се видят тия тояги ще бъде страхотно, че утре имам път натам :)

Благодаря на всички отзовали се колеги,мисля да се ориентирам към FL BOLO ULTRA TEAM, но искам да го подържа в ръка, а в мойте локални магазини наличните бройки на болонези са ...... почти нулеви.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

http://www.bulit2000.com/%D1%80%D0%B8%D ... 0%B7%D0%B8" onclick="window.open(this.href);return false;
До гара Филипово е склада,продават и на дребно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”