Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Случайна слука
Модератор: dantho.mihov
Случайна слука
Предполагам всеки един риболовец с повечко стаж има хванати риби, които не е търсил целенасочено и е бил изненадан от улова си
. Няма значение дали става въпрос за нехарактерна стръв или за риба уловена във водоем в който не сме очаквали, че я има. Моите случайни риби са - шаран хванат на парче рибка,попче на царевица, морунаш и карагьоз на въртяща блесна. Относно карагьоза изумлението ми бе пълно, тъй като е морска риба,а аз го улових в един бързей на р. Велека, който е отдалечен на около 15-20 км. от морето.

- Николай Неделков
- учете се от него
Ами аз имам уклей на царевица на дъно и то доста едър над 15 см , а иначе имам шаран 1.300 на плувка , на земен червей на кука № 16 на р.Конска - клъвна между кротушките
никога не съм чувал някой друг да е хващал там шаран , а и същия път когато извадих шарана , хванах и малка дъгова пъстърва , също неочаквано точно за района в който бях на риболов - помпената станция при с.Сопица 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не се карайте,защото аз имам говедарка от Янтра,хваната на въртяща блесна №1!
Адаш,не се чуди за карагьоза,той се лови единствено на вътряща блесна и на чепаре,както знаеш.Ако по Велека до мястото,където си го ударил,няма прагове,нищо чудно.На Камчия баща ми е вадил карагьоз на блесничка,докато е търсел кефалите.Дунавска скумрия му викат,не се чуди,че влиза в реките,рибата е преходна.

Адаш,не се чуди за карагьоза,той се лови единствено на вътряща блесна и на чепаре,както знаеш.Ако по Велека до мястото,където си го ударил,няма прагове,нищо чудно.На Камчия баща ми е вадил карагьоз на блесничка,докато е търсел кефалите.Дунавска скумрия му викат,не се чуди,че влиза в реките,рибата е преходна.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- петър власев
- разбира нещата
Аз пък съм имал случаи на грахово зърно да хвана костур и на рапала уклей, а и една костенурка на бял червей.
Последно промяна от joroNH на Пон Фев 25, 2008 5:56 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Николай Неделков
- учете се от него
Поборников написа:На Лобуш преди 8г.хванах сулка на жито,тогава имаше ириба там.
че сега няма ли

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не е за учудване , че си хванал карагьоз на Велека. И в Камчия се хващат. Просто,карагьоза си хвърля хайвера в реките.Там се и излюпва. Поради тази причина в хрилете на малкия карагьоз /харип/ има натрупана тения. След време ,тенията постепенно пада от морската вода.Относно карагьоза изумлението ми бе пълно, тъй като е морска риба,а аз го улових в един бързей на р. Велека, който е отдалечен на около 15-20 км. от морето.
За нанизаните риби на оловото ,също е много често срещано явление. Особено ако се ползва пилкер вместо олово. Дали не го прави,за да си чисти хрилете от тенията?
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".