нужда от помощ

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

нужда от помощ

Мнение от kanev000 »

здравеите купих си лодка зендер 360 въпросът ми е за какъв ботуш е тази лодка за къс или дълъг и още един въпрос предстои ми покупка на мотор но не мога да реша какъв да е 10 или 15 коня по принцип ще сме двама но със 10 коня дали ще излиза на глисаж не съм сигурен моля който има опит нека сподели нещо
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: нужда от помощ

Мнение от martin varna »

kanev000 написа:здравеите купих си лодка зендер 360 въпросът ми е за какъв ботуш е тази лодка за къс или дълъг и още един въпрос предстои ми покупка на мотор но не мога да реша какъв да е 10 или 15 коня по принцип ще сме двама но със 10 коня дали ще излиза на глисаж не съм сигурен моля който има опит нека сподели нещо

По принцип ако си закупил лодката нова би трябвало от магазина да те консултират за дължината на ботуша на двигателя, както и с какъв двигател ще е най удачно да я ползваш!?! Въпроса ти не е пълен в смисъл, лодката каква е : пластмасова, гумена или тип РИБ???
Лодката предполагам е гумена!? Което значи къс ботуш. Ако не сте много тежки двамата 100кг+ и 10 коня четиритактов двигател ще ви изкара на глисаж. Ако ще я ползваш само в язовир десет коня са напълно достатъчни.
Надявам се да съм бил полезен.
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

не лодката сам я купил на старо не е чисто нова да гумена е казваш значи е със къс ботуш.Еми не сме 100+ няма ли да се мъчи със 10 коня мотора.благодаря ти мартин
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

По принцип при моторите важи колкото повече толкова по-добре и по-голям кеф, но трябва да се съобразяваш и как ще го пренасяш понеже 15 коня мотор тежи доста за сам човек
който не лови, няма да яде :)
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

kanev000 написа:не лодката сам я купил на старо не е чисто нова да гумена е казваш значи е със къс ботуш.Еми не сме 100+ няма ли да се мъчи със 10 коня мотора.благодаря ти мартин
Лодката ако е с алуминиево дъно в сайта на вносителя е дадена че тежи 66-67кг при това положение със сигурност 10к.с. са ти достатъчни 15к.с. ще е по тежък ако не те бърка вземи си такъв. За мен лодката е за къс ботуш. Ако се чудиш толкова за дължината на ботуша обади се на вносителя и го питай ето ти сайта-
http://www.zanderbg.com/bd360.html" onclick="window.open(this.href);return false;
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

kanev000 написа:здравеите купих си лодка зендер 360 ....
Колега, kanev при първа възможност ще получиш отговор от извора, както се казва :D
Просто Тедо (ZANDER Team) е малко зает в момента.
Можеш обаче да му пише и на ЛС - Тедо
Поздрави и наслука!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Колега,аз сьм с двутактов 10 к.с. двигател,лодката е 3,80 м. и излиза на глисаж за секунди с двама човека.Така че 10 к. с. ти е достатъчен,независимо дали е двутактов или четиритактов.
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

Ей това е благодаря ви на всички за полезната информация ще чакам с нетърпение да се върна лятото отпуска да я тествам.Значи почвам да клоня повече към 10 коня мисля си за ямаха или сузуки вие какво ще кажете по въпроса кое е по доброто според вас
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”