Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fusion)
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fus
Браво!Голяма тръпка.
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Тези са се паднали на снимката такива, главите за силиконите в момента за бяла (само нея търся) на силикони от 7 до 12 см са 13 , 17 и 20 гр. В смисъл имам на всеки тип по трите вариации и в зависимост от мястото слагам избран грамаж. Ако ми трява по голям закачам още една глава да кажем 18 +13 = 31. В случаите с много закачки слагам най леката която усещам. По принцип предпочитам по тежки обаче защото бързо потъватmaranzika написа:Чудя се само защо мяташ с такива тежки глави.Дистанцията ли е голяма или дълбочината?

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Браво градски
супер си се справил! За от брега едва ли може повече. Дано само бялата да продължи да дава и януари,че и аз да си хвана някоя като си дойда в отпуска.
Поздрави и на слука.

Поздрави и на слука.
- maranzika
- сериозен играч
Ти ме преби.....webfusion написа:Ако ми трява по голям закачам още една глава да кажем 18 +13 = 31

- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Викам да по-закрием година вече, гледaм че отдавна не съм пускал, за това по накратко с по хубавите риби и излети.
Основно на Жребеца, между 26.11 и 28.12.2014г.
и
26.11.2014
Жребеца, студ на кутийки, някоя друга риба привечер за 1 час.

29.11.2014
Малко риби, много пиене и ядене:) Жребеца
Заранта закачихме 2-3 риби и около 4-5 маломерни, пуснати в водоема обратно
Къде обяд дойде габровската група и запалихме скарата, снимките нямат никаква последователност хахахах
То и много риба не ловихме щото имаше много за пиене, имаше една по хубава риба ма я изтървахме докато се мъчихме да снимаме... пък и тя много мърдаше нещо

Тва си беше супер излет, мерси колеги!
07.12.2014
Една бърза тройка и някоя друга дребна бяла, времето мечта. Жребеца

20.12.2014
Жребеца

Позабравил съм мирните риби ма трябва да е муронаж и забележете клъвна си кът пич

Гвоздея на излета, бяла 6.500кг, 85 см. (за съжаление къса и дебела), удари доста навътре беше голям кефа

23.12.2014
За бързо на Жребеца + някоя скромна риба

25.12.2014
Оризово, понеже бях на село малко. Яд ме е само че не отидох до Тракиец да го видя тоя язовир, ма другият път съм там.
Риба не хванах, но за сметка на това почети полудях от бради. Макарата е ПЕН САРГУС 4000 ВЛАКНОТО ГОСЕН 4 НИШКИ ПЕ3 150МЕТРА, ВЪДИЦАТА БЪРКЛИ 2,7.... ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ЗА 2 ЧАСА ОТ 150 МЕТРА ОСТАНАХА САМО 30 МЕТРА, БРЕЙ ПО ТРИ БРАДИ НА ХВЪРЛЯНЕ ... ЗНАЧИ МНОГО МАЛКО ОСТАНА МАКАРАТА ДА Я РАЗМАЧКАМ ПО КАМЪНИТЕ , ТО МАКАРАТА ЛИ Е КОНЕЦА ЛИ ЕБ*А ЛИ ГИ МА ПОЛУДЯХ ТОЯ ПЪТ НАЦЯЛО. чак толкова не ми се е случвало, ПЪК БЯХ СА НАТОЧИЛ ЗА ТРОФЕЙ
Както и да е гьола имаше около 50 лебеда и 20 видри, живота кипеше, ма щуката като цопне до нея бягаше ....

28.12.2014
Жребеца, студ сутринта беше -6, две три риби и една две отървани

Ми колеги за тая година толкова май, абе може днес и утре да се мръдна малко ма НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е НА 01.01.2015 хахах
ПОЖЕЛАВАМ ВИ В НОВАТА ГОДИНА МНОГО, МНОГО МА МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВАС И ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАТЕ!
АЙДЕ И НЯКОИ ЛЕВ ПОВЕЧЕ
Основно на Жребеца, между 26.11 и 28.12.2014г.
и
26.11.2014
Жребеца, студ на кутийки, някоя друга риба привечер за 1 час.

29.11.2014
Малко риби, много пиене и ядене:) Жребеца
Заранта закачихме 2-3 риби и около 4-5 маломерни, пуснати в водоема обратно
Къде обяд дойде габровската група и запалихме скарата, снимките нямат никаква последователност хахахах

То и много риба не ловихме щото имаше много за пиене, имаше една по хубава риба ма я изтървахме докато се мъчихме да снимаме... пък и тя много мърдаше нещо

Тва си беше супер излет, мерси колеги!
07.12.2014
Една бърза тройка и някоя друга дребна бяла, времето мечта. Жребеца

20.12.2014
Жребеца

Позабравил съм мирните риби ма трябва да е муронаж и забележете клъвна си кът пич

Гвоздея на излета, бяла 6.500кг, 85 см. (за съжаление къса и дебела), удари доста навътре беше голям кефа

23.12.2014
За бързо на Жребеца + някоя скромна риба

25.12.2014
Оризово, понеже бях на село малко. Яд ме е само че не отидох до Тракиец да го видя тоя язовир, ма другият път съм там.
Риба не хванах, но за сметка на това почети полудях от бради. Макарата е ПЕН САРГУС 4000 ВЛАКНОТО ГОСЕН 4 НИШКИ ПЕ3 150МЕТРА, ВЪДИЦАТА БЪРКЛИ 2,7.... ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ЗА 2 ЧАСА ОТ 150 МЕТРА ОСТАНАХА САМО 30 МЕТРА, БРЕЙ ПО ТРИ БРАДИ НА ХВЪРЛЯНЕ ... ЗНАЧИ МНОГО МАЛКО ОСТАНА МАКАРАТА ДА Я РАЗМАЧКАМ ПО КАМЪНИТЕ , ТО МАКАРАТА ЛИ Е КОНЕЦА ЛИ ЕБ*А ЛИ ГИ МА ПОЛУДЯХ ТОЯ ПЪТ НАЦЯЛО. чак толкова не ми се е случвало, ПЪК БЯХ СА НАТОЧИЛ ЗА ТРОФЕЙ
Както и да е гьола имаше около 50 лебеда и 20 видри, живота кипеше, ма щуката като цопне до нея бягаше ....

28.12.2014
Жребеца, студ сутринта беше -6, две три риби и една две отървани

Ми колеги за тая година толкова май, абе може днес и утре да се мръдна малко ма НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е НА 01.01.2015 хахах
ПОЖЕЛАВАМ ВИ В НОВАТА ГОДИНА МНОГО, МНОГО МА МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВАС И ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАТЕ!
АЙДЕ И НЯКОИ ЛЕВ ПОВЕЧЕ
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Много добре човек! Имам да ви гоня в личните си репортажи бая.. Успехи и догодина!!
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- emo vasilev
- сериозен играч
Браво Валка , голяма красота ,па и риби си хванал !
- StaAnt
- ще става разбирач
Наистина голяма красота.
.А за пожеланието да ти се връща двойно. 

Продължавай в същият дух.
- antivik
- кандидат преподавател
Сопри се малце бре
, то дойдоя празници и студове ти хойкаш по водите, я по празнувай кат хората
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Webfusion, аз съм със абсолютно същото в 1.2 размер и нямам проблеми.
Поздрави!
За тези пари мислих за варивас - светло синьото, обаче ми трябваше спешно и не ми се чакаше и прибегнах до госена. Като го поизнося ще пробвам и Варивас. Поздрави!

"Над нещата."
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега на първият риболов които проведохме на 02.02.2015 единият от колегите беше точно със същото в размер 1.2... макарата е мичел маг про 4500 размер. Значи разказа му се играта много стабилно, брадъ след брадъ... от 150 метра останаха едва 50 може и по малко.stanevJR написа:Webfusion, аз съм със абсолютно същото в 1.2 размер и нямам проблеми....
Сега нещо важно, забелязахме че влакното прави бради при желание за макс кастинг, тоест ако не напъваш много при хвърляне проблем няма (то и това не е сигурно де, понеже не сме тествали много време...). Това влакно за мене има проблем, може би е прекалено абразивно и закача по някакъв начин ли де да знам. Макарите не са лоши и двете, горе долу гледаме шпулата като навиваме за проблем евентуален (тоест вина на задвъдичното устройство).
Това мога да кажа за влакното, надявахме се че ще е ок понеже е 150 метра на 28 лева японско ала бала ма нъцки
- maranzika
- сериозен играч
Вие вече ловите в бъдещето...webfusion написа: на първият риболов които проведохме на 02.02.2015

Сега за брадите.Точно това вчера си говорихме с един колега за твоите проблеми.И аз си мисля точно това.Че се мъчиш да направиш някакъв невероятен кастинг(над 80м.) и когато това се комбинира с тънко влакно и тежка глава(над 20гр.) и става мазало.Също така има значение и самата проводка.Дали е само с макарата или и с пръчката.Доколко успяваш да навиваш опънато самото влакно при обирането.Все "дребни" неща,но краиният резултат е гаден..
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Да , много са факторите и така е трудно да се коментира - не на момента и не на място. Аз моята е пробвах със блесна 16 грамова на мепс и почти го развих! Колко да е развитото влакно с точност обаче
.. Макарата е изписана - 0.18мм. - 130м. и ако това е така , плетеняка го сложи 0.187 или 0.19 да кажем навит директно съответно предполагам - сто или по малко дори метра.. И почти го развих с 16 грамова блесна, при спокойно време без грам вятър! Бях го смазал с лосион за тяло(олио) и така. Майната им на тия работи, гледам че ги ловиш и че имаш голяма усмивка и сигурно си го заслужаваш! Радвам се, когато хората са положителни и усмихнати, какво по-важно от това.. Поздрави и Наслука!

"Над нещата."
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Илиянски, ползвам плетени влакна от вече 6 години близо, 90% от случаите се мъча да хвърля далече, ма такова брадясване чак пък (говоря за силикон на язовир).maranzika написа:Вие вече ловите в бъдещето...webfusion написа: на първият риболов които проведохме на 02.02.2015![]()
![]()
![]()
Сега за брадите...
Тази година съм смлял:
Варивас джиг 1 размер, (нямаше бради просто се скъса по средата по тъп начин), подарих го на един френд остатъка.
Спайдър стелт 0,12 мисля, с него изкарах доста обаче и то намаля естествено от късане в камъните често, продадох го на един приятел.
След това заприходих дуел 4 нишково светло синьо незнам как се води 1.2 размер и на другата шпула в 1.5, сега тука пак 1.2 свърши бързо заради лед на язовира в единият ръкав (за един риболов точно) ко да го направя

Сега съм с дуел едно с различни цветове на метрите 4 нишково за джиг 1.2 размер 200 метра, ще видим колко ще изкара.
Както и да е с тия влакна имам не повече от 3 бради и то от невнимание (между другото имам над 60 риболова, макар и повечето не по цял ден), тези които са сменени са сменени не заради брадите, това означава само едно че влакното просто е проблемно и не само тънкият размер по горе съм описал и за PE 3 на същото.
Вярно че и аз не съм китка ма то пък неможе толкова лошо да се държи с мен

+10stanevJR написа:Радвам се, когато хората са положителни и усмихнати, какво по-важно от това.. Поздрави и Наслука!