избор на пръчка за сом от брега

Модератор: sapuna

hrrt
новобранец
новобранец

избор на пръчка за сом от брега

Мнение от hrrt »

Здравейте взех си две макари EU Eugene 7000 сега ми остана да си взема две пръчки ще ги ползвам за риболов на сом от брега. Предложете нещо което си заслужава и да е много здраво
пръчките които ми харесаха са 1.Hakuyo Grazioso 2,70м,2.Diamant Alb Telescopic 3м някои ако ги е ползвал нека си даде мнението ако не си струват предложете нещо по-добро
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: избор на пръчка за сом от брега

Мнение от rado25 »

А ве пич, ти направо ма разби, то не бяха мачове за шаран, болонези, някакви телескопични подобия на въдици с който щеше да ловиш, шарани, сомове и не знам си какво, преди това телескопи за плувка с който щеше да ловиш шарани по 15 кг. по едно време ако не бъркам и от тролинг се интересуваше, А питанията ти за макарите няма да ги изброявам. Очаквам в най-скоро време да се преориентираш и към спининга. Ако проявиш такива интереси, в което изобщо не се съмнявам, може да ми се обадиш. Знам за един невероятен комплект, въдица с макара.Въдицата е телескопична ( останах с впечатлението, че си фен на телескопите) а за макарата направо нямам думи.

Не те познавам и не знам на колко години си, но оставам с впечатлението че си млад и все още не ориентиран. Моя съвет е да си избереш един вид риболов и да настояваш на него поне няколко излета, а ако прецениш че това не е твоя риболов тогава се захващаш с друг. С това твое хаотично стреляне на посоки до никъде няма да я докараш. Интересуваш се от всякакъв вид въдици и макари, в което няма лошо, обаче аз оставам с впечатлението че си ги и купуваш, което е вече проблем. Проблем е защото в крайна сметка имаш един куп въдици и макари, а в същото време ни една за свяс. Парите който даваш за всичките тези боклуци, можеше да си купиш нещо читаво и като видиш, че това не е твоя риболов да го продадеш. След това добавяш още малко парички и си купуваш друг вид такъми и така докато уцелиш риболова който най ти допада. Никой не се е родил, шаранджия, плувкар, спинингист и т. нт. всеки е почнал от някъде и с времето е избрал неговия вид риболов.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Хахахах! Само да те питам...пусна 100 теми за какви ли не въдици и такъми и колегите се спукаха да ти дават съвети (май просто трябваше да ти прочетат постовете и темите) тааааа купи ли си ги всички(мачове,болонезе,шаранджийки и прочие)???? Почнах да си мисля,че или си млад или се бъзикаш с хората!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
Обичам природата, но не само на картинка !!!
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

begleca_sv написа:rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
колега ,колегата rado25 е отговорил на пича много точно.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

ianimar написа:
begleca_sv написа:rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
колега ,колегата rado25 е отговорил на пича много точно.
абсолютно
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Уегените 700 между другото са много здрави макари,дърпали сме лодка с такава макара с монофил 1 м.м. и пръчка вибростъкло 2,70 акция 100 - 300 гр. та това е твойта пръчка,макарата я имаш :D , на река ако ловиш сом само с въпросните параметри, но за стръв пърлено врабче....там е истината :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

В другия форум колегата пък издирва въдица за плувка - цък тука http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=64940. И колегите му обясняват яко. Обаче мисля, че трябваше тук да пита за плувката, а там за сома, защото там са много сомаджиите :fishing12:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”