Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

избор на пръчка за сом от брега
Модератор: sapuna
избор на пръчка за сом от брега
Здравейте взех си две макари EU Eugene 7000 сега ми остана да си взема две пръчки ще ги ползвам за риболов на сом от брега. Предложете нещо което си заслужава и да е много здраво
пръчките които ми харесаха са 1.Hakuyo Grazioso 2,70м,2.Diamant Alb Telescopic 3м някои ако ги е ползвал нека си даде мнението ако не си струват предложете нещо по-добро
пръчките които ми харесаха са 1.Hakuyo Grazioso 2,70м,2.Diamant Alb Telescopic 3м някои ако ги е ползвал нека си даде мнението ако не си струват предложете нещо по-добро
Re: избор на пръчка за сом от брега
А ве пич, ти направо ма разби, то не бяха мачове за шаран, болонези, някакви телескопични подобия на въдици с който щеше да ловиш, шарани, сомове и не знам си какво, преди това телескопи за плувка с който щеше да ловиш шарани по 15 кг. по едно време ако не бъркам и от тролинг се интересуваше, А питанията ти за макарите няма да ги изброявам. Очаквам в най-скоро време да се преориентираш и към спининга. Ако проявиш такива интереси, в което изобщо не се съмнявам, може да ми се обадиш. Знам за един невероятен комплект, въдица с макара.Въдицата е телескопична ( останах с впечатлението, че си фен на телескопите) а за макарата направо нямам думи.
Не те познавам и не знам на колко години си, но оставам с впечатлението че си млад и все още не ориентиран. Моя съвет е да си избереш един вид риболов и да настояваш на него поне няколко излета, а ако прецениш че това не е твоя риболов тогава се захващаш с друг. С това твое хаотично стреляне на посоки до никъде няма да я докараш. Интересуваш се от всякакъв вид въдици и макари, в което няма лошо, обаче аз оставам с впечатлението че си ги и купуваш, което е вече проблем. Проблем е защото в крайна сметка имаш един куп въдици и макари, а в същото време ни една за свяс. Парите който даваш за всичките тези боклуци, можеше да си купиш нещо читаво и като видиш, че това не е твоя риболов да го продадеш. След това добавяш още малко парички и си купуваш друг вид такъми и така докато уцелиш риболова който най ти допада. Никой не се е родил, шаранджия, плувкар, спинингист и т. нт. всеки е почнал от някъде и с времето е избрал неговия вид риболов.
Не те познавам и не знам на колко години си, но оставам с впечатлението че си млад и все още не ориентиран. Моя съвет е да си избереш един вид риболов и да настояваш на него поне няколко излета, а ако прецениш че това не е твоя риболов тогава се захващаш с друг. С това твое хаотично стреляне на посоки до никъде няма да я докараш. Интересуваш се от всякакъв вид въдици и макари, в което няма лошо, обаче аз оставам с впечатлението че си ги и купуваш, което е вече проблем. Проблем е защото в крайна сметка имаш един куп въдици и макари, а в същото време ни една за свяс. Парите който даваш за всичките тези боклуци, можеше да си купиш нещо читаво и като видиш, че това не е твоя риболов да го продадеш. След това добавяш още малко парички и си купуваш друг вид такъми и така докато уцелиш риболова който най ти допада. Никой не се е родил, шаранджия, плувкар, спинингист и т. нт. всеки е почнал от някъде и с времето е избрал неговия вид риболов.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- hshopov
- разбира нещата
Хахахах! Само да те питам...пусна 100 теми за какви ли не въдици и такъми и колегите се спукаха да ти дават съвети (май просто трябваше да ти прочетат постовете и темите) тааааа купи ли си ги всички(мачове,болонезе,шаранджийки и прочие)???? Почнах да си мисля,че или си млад или се бъзикаш с хората!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- begleca_sv
- кандидат преподавател
rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
Обичам природата, но не само на картинка !!!
колега ,колегата rado25 е отговорил на пича много точно.begleca_sv написа:rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
- hshopov
- разбира нещата
абсолютноianimar написа:колега ,колегата rado25 е отговорил на пича много точно.begleca_sv написа:rado25 ти от Марс ли падаш бе брат тва че има колеги които практикуват само един вид риболов има и такива като нас които ги взече всичко що е свързано с риболова мухахаха
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Don4o_62
- учете се от него
Уегените 700 между другото са много здрави макари,дърпали сме лодка с такава макара с монофил 1 м.м. и пръчка вибростъкло 2,70 акция 100 - 300 гр. та това е твойта пръчка,макарата я имаш
, на река ако ловиш сом само с въпросните параметри, но за стръв пърлено врабче....там е истината 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- кирил великий
- разбира нещата
В другия форум колегата пък издирва въдица за плувка - цък тука http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=64940. И колегите му обясняват яко. Обаче мисля, че трябваше тук да пита за плувката, а там за сома, защото там са много сомаджиите