мачете?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: мачете?

Мнение от refab »

Има ли някакъв проблем и особености при носенето на мачете?... Може ли да си го държиш спокойно в колата и да ходиш сред природата - извън твоя имот, с него?...Предполагам, че особено за населени места има някакви категорични правила - не може да вървиш по улиците с мачете!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

То и в колата си не можеш да го носиш, имаше ако не се лъжа ограничение в размера на острието около 5 см което може да носиш в колата или в себе си :) . Но за спининг при толкова ходене къде го носите това мачете? на колана ще е неудобно.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Не съм имал проблем , а си седеше в колата . Лятото не бях в бг и го свалих сега не помня де съм го бутнал
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Калъфка с ремичка и през рамо.
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

Д.Граховски написа:То и в колата си не можеш да го носиш, имаше ако не се лъжа ограничение в размера на острието около 5 см което може да носиш в колата или в себе си :) . Но за спининг при толкова ходене къде го носите това мачете? на колана ще е неудобно.
Знаеш ли къде мога да си купя мачете с размер на острието 5 см.? ;) :D :D Все пак, засега никой не дава отговор относно това дали има законово положение (регламент
) относно носенето на мачете и какво е то... :(
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Е то мачете 5 см :D бав го у мачетето :D макет. Ама комшията ми е полицай та един път като ме видя какъв нож нося у колата и ми заобяснява ама така и не го запомних добре.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Преди време и аз си бях направил мачете, острие около 50см + дръжката.
Тогава ходех по каналите на Дунав. Багажа в раницата на гърба, мачетето в "кобур" на колана, привързан за крака. Точно като в каубойските филми :D
Идеята беше с едната ръка да се сече а другата да е свободна.

Наистина с острие две педи, няма как да се разкарва човек из града, па макар и скрито под якето :D
При мене максималната разрешена дължина на острието е 12см. От там нагоре се води оръжие. Ако те проверят на водоема и се сети някой да ти премери ножката може да стане :axe: Ножка, рулетка и бухалка за зашеметяване на уловената риба са задължително оборудване на риболовеца :mrgreen:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Колеги, смятам, че се вкарвате в някакви американо-английски филми. Ако някой ми покаже приет и действуващ нормативен текст на Република България - официален (дори и подзаконов), в който да се третира правото за носене на ножове или мачете под или над определени сантиметри, има от мене едно шише "Джони Уокър" за Коледа. Сериозно го казвам, ще му го купя!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Д.Граховски написа:То и в колата си не можеш да го носиш, имаше ако не се лъжа ограничение в размера на острието около 5 см което може да носиш в колата или в себе си .
това ,ако някой си е помислял да го въведе със закон ,си е една от най-големите простотии.(то май нашите законотворци са на първо място по тъпотии,нямаме аналог.)
примерно:купуваш си от магазина нож,потегляш с колата и те спират за проверка,оп изгорял си.
отиваш на касъплък,носиш си ножа(няма със зъби да го душиш прасето),пак си изгорял.
а за ловджиите какво да кажем,те да не би със парашут да ги спускат във гората :lol:
има закон ,който се отнася за самолетите ,и то само за ръчния багаж.
кирил великий написа:Ако някой ми покаже приет и действуващ нормативен текст на Република България - официален (дори и подзаконов), в който да се третира правото за носене на ножове или мачете под или над определени сантиметри, има от мене едно шише "Джони Уокър" за Коледа. Сериозно го казвам, ще му го купя!
:smt023 :smt023 :smt023
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

НАРЕДБА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС

Чл.3. Забранява се:
1. (нова, Протокол № 9/22.05.2008 г.) носене или ползване на хладни оръжия на обществени места, освен когато се касае за културни и спортни нужди или за военни цели;

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

2. (нова, Протокол №9/22.05.2008 г.) По смисъла на тази наредба „хладните оръжия" са предмети, пригодени за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела и предназначени за лична отбрана или нападение.

ГЛАВА ШЕСТА
САНКЦИИ И КОНТРОЛ

РАЗДЕЛ I
Общи разпоредби
(Нов, Протокол №24/17.09.2009 г.)

Чл. 34. (1) (изм. Протокол №39/29.09.2006 г.; изм. и доп. Протокол №24/17.09.2009 г.; изм. Протокол №47/24 и 29.03.2011 г.) На физическите лица, извършили или допуснали извършване на нарушение на разпоредбите на тази наредба, се налага глоба, в размер до 5000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер до 50000 лева с изключение на разпоредбите на Раздел ІІ „Контрол и принудителни административни мерки в зони с режим на платено паркиране”.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

svetlio7878 написа:НАРЕДБА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС

Чл.3. Забранява се:
1. (нова, Протокол № 9/22.05.2008 г.) носене или ползване на хладни оръжия на обществени места, освен когато се касае за културни и спортни нужди или за военни цели;

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

2. (нова, Протокол №9/22.05.2008 г.) По смисъла на тази наредба „хладните оръжия" са предмети, пригодени за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела и предназначени за лична отбрана или нападение.
Еми и Наредбата за София е същото, риболовът е спортна нужда, не влизаш в Театъра с ножа, не пише, че не можеш да си го пренасяш в колата и за никакви сантиметри не става въпрос. Естествено, че в Операта, или някое в Министерство, или на мач няма да те пуснат с нож и, ако случайно те спипат, може да отнесеш глоба. Но за колата, за трънаците, дето ги сечеме с "бразилките", няма съд, който да наложи наказание. И слава Богу, че не сме се превърнали ептен в полицейска държава. Не че е късно де.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Освен мачетето си носете и лозарска ножица,върши перфектна работа,особено ако са храсти.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

Тази наредба беше във връзка с ..."Ако някой ми покаже приет и действуващ нормативен текст на Република България - официален (дори и подзаконов), в който да се третира правото за носене на ножове или мачете"...Важи само за Бургас,а ако не се лъжа и още един морски град беше с подобна.На национално ниво от '98 няма такъв закон.http://atlas-bg.eu/shcho-e-khladno-orzh ... u-nas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

Прекрасна идея на колегата butnik :) Вече съм сигурен, че ше е Трамонтина това вече е явно, но се колебая още за модел. Мерси за кативността :fishing7:
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

Бях решил да си купя мачете, но засега нямало нов внос на Трамонтина, а са останали малко видове по магазините. Днес се сдобих с ето тази туристическа брадвичка - шведска, ръчно кована, с хубава кожена... кания ли ще се нарече... Магазинерът ми каза, че тези брадвички са хит на пазара, и понякога е продавал по пет на ден

http://www.husqvarna.com/bg/accessories/564465/566270/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”