Спининг около Плевен.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг около Плевен.

Мнение от gergi762 »

Ей,къде сте бе спинингисти,ходите ли.То май само аз и freeman пишем тук,та да повдигна малко темата.Днешното посещение на реката започна доста зле,въпреки хубавото време и ниво на водата.Изредих няколко воблера,но нищо не ме отразява,няма зурита,екогиъри и ала-бала,но накрая нещата си дойдоха на местото.Започнах с добра риба,около 30те см.и продължих с по-скромни но многобройни.Към 17.30 се почна хвърлям вада,хвърлям вада,даже спрях и да хвърлям,само вада :lol: Така до 18 часа когато внезапно отряза.Но за един час доволно.Ма много комари има,два пъти се мазах с антикомарин,няма ли да мре таа гад или да спи или каквото и да прави там в студа,баси :shock:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Остави само стъпки
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Браво!

Само един съвет смени вирбелчетата,че тези са лабави и да не стане :? До колкото виждам от снимките :roll:
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

pi4a94 написа:
Само един съвет смени вирбелчетата,че тези са лабави и да не стане :? До колкото виждам от снимките :roll:
Вирбелчета ползвам от доста време и тия не са слаби ама никак,а и са по-удобни за малки воблери.
Остави само стъпки
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес преди работа, реших да си замъкна телесата малко по-надалеч с надеждата да зашия някой дърт кефалюга. Дестинацията бе река Искър при село Пелово. Паркирам до моста след селото и тръгвам срещу течението, а то само път и храсталаци.
Изображение
Чувам реката, но не я виждам (мисля си:-Бай Ганьо къде ще търсиш дъртаците като не си стъпвал тука). Продължавайки напред, след един завой се озовавам най-накрая пред вода.
Изображение
Страхотна лащава със три метров отвесен бряг(никаква перспектива за пробив). И така продължавам все така напред и вече текът 25 минути по реката без да топна примамка, а толкова ми трябваха да дойда от градъ. Тъкмо взе да ме обхваща някакво чувство на отчаяние, и стигнах до едни старателно изкопани стъпалца. Най-накрая стъпих до водата и започнах да я обстрелвам яростно с пластмаса. Изредих арсенала но пак Салмо Тини ме отърва от капото.
Изображение
Изображение
Тини-то реализира две педарки и доста почуквания, но на фона на цялата картинка с непознатата местност, да не съм капо ми се стори доста добре. Но след като над главата ми започнаха трайно да се настаняват фидеристи всичко приключи. Тръгнах да се връщам към колата, и открих пътека която те изкарва на един дълбок бързей. След като заех позиция за атака над водните твари забелязах във водата пред мен доста натръшкали се рибенца. Веднага си помислих, че са минавали от енергото, но нали беше второто ми достъпно място нямаше как да не го пробвам. Така на трето замятане със Зурито на куката се озова ей това Расперче.
Изображение
Изображение
Понеже ми е първия распер доста се изкефих. Дет съ вика "Размера няма значение" :D Повъртях още но нямах втора слука, а на няколко пъти избухаха мощно на пет метра от мене. Определено това обясни ситуацията, защо има натръшкали се рибета във водата. Та такива от мен (дърти кефали на непознати води ще търся).
Последно промяна от freeman.bg на Чет Окт 16, 2014 9:30 am, променено общо 1 път.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

По заблуждаващ репортаж не бях чел :twisted: Не стига че е било град, а не село, ами не било и Пелово, а Искър :D Шегувам се, ако не си ми свикнал на изказа, да не се обидиш. За там където си спрял, посоката е на долу. По край брега се гази, ако голямата вода тази година не е променила ситуацията де, че не съм ходил скоро.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Да грешката е вярна, преди беше село Пелово, а сега е град Искър. Явно ме е обхванала някаква грандомания с провинционален характер :lol: Благодаря за инфото. Другия заход по Искъра мисля да е по Оряховица, но и там имам същата дилема. От моста нагоре или надоло, и кой бряг да избера.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Нагоре! :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес стандартен заход по река Вит. Сутрешно ставане, бистра и ниска вода + много листа. Единственото интересно беше, че ей този малък дзвер
Изображение
отбеляза втори 40см. кефал.
Изображение
Изображение
И опит за заснемане на релийза
Изображение
Та това при мен. На слука!
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Малко инфо. от днес за река Вит. Водата е студена и бърза, реката е вдигнала и най-сетне след двуседмични перипетии успях да стигна до реката. Сигурно заради хубавото време бреговете са осеяни от плувкари като ято корморани, търсещи групирани скобарчета. Но аз ги подминавам с надеждата, че ще намеря пусти брегове с групирани кефалчета във водата. Поради високата и бърза вода риболова беше доста тегав, но все пак успях да излъжа с Chubby 38f една тупалка около 45см. може би по-точно 43. Но както и да е, хубавото засега е, че размерът расте прогресивно със всеки излет.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Хайде бе хора, никой ли не лови щуки, бели риби и костури. Аз днес ходих да мъча зъбатките на ясенските блата, но гредЪ. След това се изместих и на реката да ги мъча и там гредЪ, но поне отървах капото с един кефал на 5см. шад Орка. Най-малко очаквах, че първата ми риба на силикон ще е кефалец. Но хич не му се разсърдих, че ме отърва от капото.
Изображение
Изображение
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Кво става :D ? Никой ли не лови? Аз имах доста тегава седмица. Бях в отпуска която естествено бе предвидена за риболов, но като се почна капо след капо.
Понеделник: спининг по р.Вит-БРАДъ
Сряд: джиг на язовирите в Кайлъка-ГРЕДъ
Четвъртък: отново джиг, отново там-Цъ
Днес спининг по блата с намерение за някоя щуча среща,но отново ГРЕДъ. Все пак реших отново да проверя как са кефалчетата по Вита, но ги и няма и няма. Преди да застана на последна лащава която ми е известна с кленски домакини, вече си мислех, че съм сформирал велика компилация от класически капа. Но за мое щастие взе, че ме огря с един мерен кефал.
Изображение
Кълването беше толкова леко, че и аз не знам как го засякох. След него последваха още два на същия воблер през няколко обирания, с отново много плахи кълванета и работата се закучи. Смених с ей това Зури
Изображение
и още с първото подаване последва лек удар, но при засечка от моя страна рязко взе аванс и след няколко мощни тръсвания се откачи. Яд, яд, но явно не била моя, хвърлях още половин час и капитулирах. Та такива от мен.
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Колега freeman

Както се вижда от репортажите ти, кефалите във Вит (и не само там разбира се), кълват и се ловят на воблери и в студените есенно-зимни месеци.

Трябва обаче да проявиш упоритост в търсенето им, тъй като в студените месеци кефала е концентриран само на определени места в реката, по-пасивен е и доста придирчив.
Трябва също да подбереш опитно воблера който би ги предизвикал.
Трябва също и малко познаване на конкретния водоем.
Това да фактите и моят опит го потвърждава!

Споделяш че кълванетата са много плахи. И това е така, доста по внимателно взима примамките. Ако обаче си с една по-лека въдичка и с по-тънко влакно, със сигурност ще усещащ по-добре какво се случва и ще ти е от голяма полза. Рибата не е толкова борбена, така че запас от мощност не е необходим. Пробвай да облекчиш такъма и ще се убедиш сам.

Ще си позволя да отправя една лека забележка накрая:
Смятам че трябва да смениш вирбелите с по-малки и с по-друга конфигурация!

Поздрави и успех!
.........!
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Да горе-долу точно към това се стремя, но според джоба засега май съм облекчил такъма на макс. Дето се вика "едно е да можеш, съвсем друго е да имаш мераци". Сега съм със Серт на 2.10 и ми се струва, че влакно по-малко от 0.18 Варивас което съм навил, ще му е малко слабичко. Интересно, че Рйобито в размер 3000 го балансира, но това сигурно се дължи на дългата дръжка. Относно вирбелите изпокъсах малките Owner-и и малките карабинки, та тези са временни. Иска ми се да скоча на едно Авидче на 2 метра с един Заубер1000, но да видим какво ще хартиса след ИЗПРАЗНИЦИТЕ, че май за мен пак няма да остане. Не мога да си представя каква ще е разликата щом съм на мнение, че Серта е доста чуствителен :D . Поздрави и нека всички ковнем по едно трофейче, за завършек на годината.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес по обяд се замъкнах на река Вит барем открия вече и изпреваря новата серия от дъждове. Бях с надежда, че след като не е валяло цяла седмица реката е влезнала в нормите, но само с надеждите си останах. Все още е бърза и влачи, а след дъждовете положението сигурно ще още по-зле. След това ще дойде и забраната, и така като гледам май ще се разпиша с някое хайванче чак на лято. Все пак един воден обитател уставно ми захапа тройката колкото хич да не е без нищо.
Изображение
Май ще сменям дисциплината с мида на спининг! :fishing8:
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес, съгреших приятели!
Всичко се разви по следния начин: След като от началото на годината имам два излета на кръст, помислих си, че днес времето е идеално за щуки. Веднага събрах чантичката, награбих въдицата и след 10мин. вече се бях изтипосал на реката. Започна се едно обстрелване, с лайт примамки за щука, но до слука така и не се стигаше. По едно време забелязах един щъркел на отсрещния бряг и започнах да го снимам. Ей го и пича:
Изображение
И той като мене търсеше да ковне някое рибенце криейки се зад тръстиката!
Изображение
След като го нащраках, запалих една цигара и се замислих да си ходя ли, или да се бъхтя още малко. Обаче вниманието ми се прикова от едни доста познати кръгове във водата, и просто като хипнотизиран закачих Голдито и го метнах. Още при второто завъртане на куката се заши ей този палавник:
Изображение
Докато го щраках ми стана тъпо, върнах го, събрах си нещата и газ на обратно.
Така традицията се спази. За трета година, първата ми риба е на това Голди. Вече открих годината и дано имам повече време за хобито, че с три излета за шест месеца, забравих от коя страна се държи въдицата :D . Поздрави, и наслука на откриването! :fishing12:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”