Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Янтра- всичко за и по реката
Не съм стъпвал на реката вече не помня от кога,както се очертава и тая седмица няма на ида.И тук никой нищо не пише,явно риболов няма. 

Много вода ,мътилка ,влачи треви и клони-с малко думи -не е за риболов .Това е по нашия край ,как е по други места ?
Късмет.Всичко е до късмет. 

-
- новобранец
Явно само по тази река риба не се лови???Никой в този регион не ходи за риба,а и да отиде една рибка не хваща и затова не се пише в темата с месеци????? То и не можеш да видиш жив човек по цялата река.....абе никой не стъпва на реката....???????
- begleca_sv
- кандидат преподавател
днес минавах край моста на Бяла и видях че и има народ , слязох да огледам какво става , ловят дребни морунажи ,някой кефалче и това е , някой да има информация за други участъци където излиза риба ?
- begleca_sv
- кандидат преподавател
някой знае ли какво се е случило на реката краи с.Пушево и как може предната седмица да са ловили скобари яко там а тая да неще да бутне дори местните ги няма ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- къца - кълве
- сериозен играч
stefan4etoo, уточнявай воблера.stefan4etoo написа:И аз днес за около час 8-9 кефалчета на воблер,още малко и остава да си върне нормалния цвят и ниво,ама май пак го дават дъжд ама дано не познаят

- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Нещо случва ли се по Янтра в участъка между село Янтра и Велико Търново ?
Бях решил да не пиша в този форум,ама ......!С изключение на минала та седмица по Янтра има много силен риболов,страшна месарщина е навсякъде,аз от 15 години живея в Търново и не помня такова нещо.Скобар се лови с чувалите от Търново до Пушево,набарат ли го няма прошка.Живарници не се ползват,директно в баката-отвратително.Гледам заможни хора с коли за по 50-60000лв. и нагоре и те гладни за скобар скубят яко.Аз лично от 3 излета имах един много успешен с много скобар и няколко морунажа и толкова кефал.Тази година мряната ми се губи ,местата се промениха от голямата вода и изчезна пустията,но опитите продължават. 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
да но какво стана с тва Пушево заради слънчевото време ли не кълве сега или са я били с ток ?
Рибата се влияе от промяната на температурата било то надолу или нагоре и спира да се храни.Там си е скобара просто не бута.В Търново е същото 6-7 човека изтичат един до друг и имат 5 риби, 3 от които закачени за тялото.Това означава,че рибата е там,но не се храни.begleca_sv написа:да но какво стана с тва Пушево заради слънчевото време ли не кълве сега или са я били с ток ?
- Joro Ekont
- новобранец
Някой има ли представа реката дали е замръзнала?
- майсторчето страхил
- сериозен играч
В краищата и по бързеите е замръзнало,а по тихите вирове има лед от край до край .Вчера от Разходката край Леденик .

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

как е положението по с.Пушево , дава ли нещо ?
- begleca_sv
- кандидат преподавател
май я изловиха там сега всеки ходи на р.Росица само парцали се вадят мрени над кило кефали до кило аз ходих но нямах слука ......