Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Пари събират от другата страна
Днеска никой не е събирал-нямаше пазачи на паркинга.
Иначе,в района на Ресторанта-може да искат за кола,ако си паркирал-щото Паркинга и Ресторанта са-под наем.
Но долу до водата-не може никой да ти иска нищо-Язовира е на Всички.
Иначе,в района на Ресторанта-може да искат за кола,ако си паркирал-щото Паркинга и Ресторанта са-под наем.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
А от там може ли да се пуска надуваема лодка без колесар или е много трудно? До сега съм пускал от Камелот и от към филмовата, а за към нея пътя става все по-ужасен.
Може има пускало до моста,но се минава през Бариерата на паркинга за ресторанта.
Пускалото още не е циментирано от паркинга до водата-за лодки с колесар,но
ако видят че ще вадят пари от това-ще го циментират и по 10 кинта на лодка с кола-така беше обявено досега.
Тая година опитаха с багер да правят нещо като плаж от към залива,сложени са някакви подготвителни работи-ако има далавера-ще го направят.
Сега си мисля че ако има постояна охрана,ще трябват няколко поста да има-да се хваща видимо целия язовир.
Стената си има охрана.
След нея има от към резервата къщичка на горските-те виждат цялата площ от вододайната зона и са срещу вилната зона-тоест ще виждат и дали се пускат мрежи от към вилите с помоща на бинокли за нощно виждане-тия 2 поста покриват дълбоката част на язовира,а и пазят дивеча,в резервата тоест 2 в 1.Ако им сложат и стимули за добре свършена работа-всички ще са доволни,
ама Много.
Устието се покрива от мястото къде е пускалото за лодки-кръчмата,или от Филмовата къща.
Шипоченския залив е по-проблемен-но при добро желание,става.
Един пост на Будното око-Вижда всичко до Щъркела-с Хубав Бинокъл.
Ако ни взимат по 1-2 лв допълнително от Риболовните билети за Охрана-парите ще са достатъчни,
За Професионална охрана.При хванат бракониер-глоба и 30 процента за фонд Охрана.
Други предложения-Давайте.
Така го помислих Аз,но повече хора мислят-По добре.
Пускалото още не е циментирано от паркинга до водата-за лодки с колесар,но
ако видят че ще вадят пари от това-ще го циментират и по 10 кинта на лодка с кола-така беше обявено досега.
Тая година опитаха с багер да правят нещо като плаж от към залива,сложени са някакви подготвителни работи-ако има далавера-ще го направят.
Сега си мисля че ако има постояна охрана,ще трябват няколко поста да има-да се хваща видимо целия язовир.
Стената си има охрана.
След нея има от към резервата къщичка на горските-те виждат цялата площ от вододайната зона и са срещу вилната зона-тоест ще виждат и дали се пускат мрежи от към вилите с помоща на бинокли за нощно виждане-тия 2 поста покриват дълбоката част на язовира,а и пазят дивеча,в резервата тоест 2 в 1.Ако им сложат и стимули за добре свършена работа-всички ще са доволни,
ама Много.
Устието се покрива от мястото къде е пускалото за лодки-кръчмата,или от Филмовата къща.
Шипоченския залив е по-проблемен-но при добро желание,става.
Един пост на Будното око-Вижда всичко до Щъркела-с Хубав Бинокъл.
Ако ни взимат по 1-2 лв допълнително от Риболовните билети за Охрана-парите ще са достатъчни,
За Професионална охрана.При хванат бракониер-глоба и 30 процента за фонд Охрана.
Други предложения-Давайте.
Така го помислих Аз,но повече хора мислят-По добре.

Риболовци.
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Паркинга и ресторанта бяха под наем, който не се плаща повече от гопдина и е пркратен, сега се водят дела относно самонастаняване на въпросните тарикати. Казвам го това защото работих във дружеството на което е апортиран в капитала въпросния имот. На мен не ми взимаха пари понеже си имам приказка с "наемателя"lusienn написа:Днеска никой не е събирал-нямаше пазачи на паркинга.

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пичове, мислим с жената да се разходим до язовира за костур. Та ако може да дадете малко инфо. Ще ловим на джиг. И най-важното-никога не съм ходил за риба на язовира та наистина ми трябва малко пояснение, къде да отидем, кълве ли костура, па и бяла от брега ако може да хвана ще е супер изживяване.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Не съм ходил от 2 седмици , че правя ремонти в нас иначе дава костур и уклей , по инфо на приятели
Д.Граховски написа:Пичове, мислим с жената да се разходим до язовира за костур. Та ако може да дадете малко инфо. Ще ловим на джиг. И най-важното-никога не съм ходил за риба на язовира та наистина ми трябва малко пояснение, къде да отидем, кълве ли костура, па и бяла от брега ако може да хвана ще е супер изживяване.
Колега на джиг за да ловиш успешно-трябва да днаеш къде има Бяла риба,или костур стадо.
А такива се откриват с лодка и сонар.
Най успешно се лови в момента на жива рибка-костура.
Излизат и по едри до 300 гр-рядко по големи.
Тая година се пуснаха-35 000 малки бели риби.За тях се дариха-10 000лв-от
Хора които искат да има такава риба в Язовира.Ако порастнат половината до кило-може,
и да се промени ситуацията,и да се ловят успешно и от брега,където ще търсят храна-но дотогава,
ще почакаш.
Обаче написал си 2500 мнения в тоя форум-и да не посетиш язовира досега,
А пише че си от Дупница-много учудващо

Дупница е много близо,а яз Искър-е хубав язовир-направо не мога да повярвам.
Като начало-отиди на Щъркелово гнездо и опитай на жива стръв и гледай около тебе какво ловят.

Риболовци.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Нямам ни лодка, ни сонар, ни плувкарски такъм, само спинингарски.lusienn написа:Д.Граховски написа:Пичове, мислим с жената да се разходим до язовира за костур. Та ако може да дадете малко инфо. Ще ловим на джиг. И най-важното-никога не съм ходил за риба на язовира та наистина ми трябва малко пояснение, къде да отидем, кълве ли костура, па и бяла от брега ако може да хвана ще е супер изживяване.
Колега на джиг за да ловиш успешно-трябва да днаеш къде има Бяла риба,или костур стадо.
А такива се откриват с лодка и сонар.
Най успешно се лови в момента на жива рибка-костура.
Излизат и по едри до 300 гр-рядко по големи.
Тая година се пуснаха-35 000 малки бели риби.За тях се дариха-10 000лв-от
Хора които искат да има такава риба в Язовира.Ако порастнат половината до кило-може,
и да се промени ситуацията,и да се ловят успешно и от брега,където ще търсят храна-но дотогава,
ще почакаш.
Обаче написал си 2500 мнения в тоя форум-и да не посетиш язовира досега,
А пише че си от Дупница-много учудващо![]()
Дупница е много близо,а яз Искър-е хубав язовир-направо не мога да повярвам.
Като начало-отиди на Щъркелово гнездо и опитай на жива стръв и гледай около тебе какво ловят.
А до сега съм го мислил, мислил и все на друго място залитам.
Па мани другото и у Младост живея, не е кой знае колко далеч. Мислим утре да отидем до Щъркелово гнездо, ако няма риба поне разходка да си направим и пикник нещо.
И също така имам и друг въпрос- чул съм че от време на време разбиват коли, та има ли къде да си прикарам количката около мен да е или поне да я наблюдавам.

Е къде може да си паркираш количката.
.
Купи си плувкарски-такъм.Влакно,плувка,оловца и куки и си навий на резервната шпула на макарата,влакното.
Слагаш един ваглер,и мяташ пред понтона в средата за костур,като стръвта с живата рибка да е по средата на залива и изнесена в началото му.
Сега понтона не е на това място,което се вижда на снимката.
И си вземи щипоци за стръв.
Скоро-не съм чувал за разбити коли на щъркела.
.

Купи си плувкарски-такъм.Влакно,плувка,оловца и куки и си навий на резервната шпула на макарата,влакното.
Слагаш един ваглер,и мяташ пред понтона в средата за костур,като стръвта с живата рибка да е по средата на залива и изнесена в началото му.
Сега понтона не е на това място,което се вижда на снимката.
И си вземи щипоци за стръв.
Скоро-не съм чувал за разбити коли на щъркела.
.

Риболовци.
На щъркела мисля че не смеят да разбиват коли, моита я разбиха по нагоре на римския мост.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А къде в отбивката за това място че нещо не мога да го намеря. Ако има будни да ме светнат

Около пътя има заведения от двете му страни и след тях мост. Това е района на Щъркелово гнездо. Преди моста завиваш в ляво и влизаш в комплекса, там вероятно след като се разсъмне ще ти вземат такса 2-3 лв. за колата.
Нещо-голяма тишина колеги 

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Слаба работа на всякъде Люси,на язовира също явно.Много високите води ,намалелите рибни запаси си казват думата.Преди години на Щъркела беше панаир.А и друго е вярно,много хора нямаме време,такъв стана живота за съжаление.
Всичко може,но не всеки го можe.