Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Помощ за хавайско копие
Модератор: emo vasilev
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Помощ за хавайско копие
гледам заглавието на темата,kostakosta написа:Закона не може да предвиди какви точно идеи ще хрумнат на изобретателния български бракониер.
Затова в него са упоменати разрешените средства за любителски риболов и са изброени известните до сега бракониерски средства.
Ако утре някой почне да ги трепе с лазер да речемсъщо си е бракониер макар и средството да не е забранено.
Като сте толкоз ербап почвайте с каквото ви хрумне да ловите и се обадете на ИАРА да дойдат - да видим какво ще стане.
гледам и какво си написал....
ми и една дума не виждам да си пасва..
ако можеш замисли се...
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- kostakosta
- научил се да хвърля
Това да ти се вижда по темата? Или заглавието?rikitikitavi написа:Не ми се иска много да се намесвам в тази интересна дискусия ама има няколко неща дето е добре да знаете.
Та:
1. в Черно море са разрешени всички харпуни. Все още нямаме точно описание какъв трябва да е харпуна. В този смисъл даже и с лък може да си стреляте като единственото условие е да е потопен целия във водата. С харпун на сушата е ЗАБРАНЕНО да се стреля
2. правилно направеното хавайско копие е идеално за големи риби. Има един недостатък и той е от малката скорост на стрелата му и паразитното движение на ръката.
3. калкана е напълно забранен за нашево брата харпунджия и глобите са големи. Есетрите и моруните май са пък наврени в червената книга-трябва да се провери преди да се стрелят)
4. ми на равен брой! и да не забравите снимки тук да пускате. Може и по няколко думи към снимката..
Разликата м/у теб и мен е че аз мога и го правя.
Ползвайте си там копията, харпуните, лъковете ама надейте да ги рекламирате че са разрешени ( за сладководната част), че някой може и да изгори заради глупостите ви. И не само това.
Възпитавате бракониерски начин на мислене.
Дайте да заобиколим закона щото видите ли той не се е сетил да впише нашите велики идеи да си начешем Бай Ганьовското его.
И кой чел-недочел кой разбрал-неразбрал нарамил каквото му хареса и хукнал по водоемите да опоска каквото е останало
.Защото ти може да не си ама аз съм виждал как напролет по плиткажа по време на мръстенето орди орки със вили, копия и колове изтребват де що набарат да мърда.
-
- разбира нещата
kostakosta написа:Това да ти се вижда по темата? Или заглавието?rikitikitavi написа:Не ми се иска много да се намесвам в тази интересна дискусия ама има няколко неща дето е добре да знаете.
Та:
1. в Черно море са разрешени всички харпуни. Все още нямаме точно описание какъв трябва да е харпуна. В този смисъл даже и с лък може да си стреляте като единственото условие е да е потопен целия във водата. С харпун на сушата е ЗАБРАНЕНО да се стреля
2. правилно направеното хавайско копие е идеално за големи риби. Има един недостатък и той е от малката скорост на стрелата му и паразитното движение на ръката.
3. калкана е напълно забранен за нашево брата харпунджия и глобите са големи. Есетрите и моруните май са пък наврени в червената книга-трябва да се провери преди да се стрелят)
4. ми на равен брой! и да не забравите снимки тук да пускате. Може и по няколко думи към снимката..
Ползвайте си там копията, харпуните, лъковете ама надейте да ги рекламирате че са разрешени ( за сладководната част), че някой може и да изгори заради глупостите ви. И не само това.
Дайте да заобиколим закона щото видите ли той не се е сетил да впише нашите велики идеи да си начешем Бай Ганьовското его.
И кой чел-недочел кой разбрал-неразбрал нарамил каквото му хареса и хукнал по водоемите да опоска каквото е останало
.Защото ти може да не си ама аз съм виждал как напролет по плиткажа по време на мръстенето орди орки със вили, копия и колове изтребват де що набарат да мърда.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Това е първия пост,където колегата пита.dankata_kz написа:Искам да си направя хавайско копие.Бая време се рових из сайтове и форуми за да разбера какво ми е нужно.Разбрах че евтините са боклуци.Решил сам да го направя от щека за ски,имам едни 1,40.Ластик 10мм ,а за острие не мога да си намеря и какво трябва да е.Ако може да ми помогнете ще съм ви доста благодарен.Мерси предварително.
Не виждам да казва че ще го ползва в сладководни места.
По-назад пуснах част от закона,който казва че е разрешен харпуна в Черно море.kostakosta написа:Това да ти се вижда по темата? Или заглавието?rikitikitavi написа:Не ми се иска много да се намесвам в тази интересна дискусия ама има няколко неща дето е добре да знаете.
Та:
Тук ти правиш разни своеволни интерпретации,което не помага на младите членове на форума.
А Рикитавито,първо се запознай с него,за да му говориш по този начин.
На светлинни години е пред теб.
И още нещо:
Подводния риболов е световна спортна дисциплина.
Има Българи,които са докоснали призови места в този спорт.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аве к'во са прайте на големи светци ве...
Тоя щял да е...е мамата, оня щял да е...е мамата.
Нали ги гледам и въдичарите, същите лайна и те.
1.Отива да кльонка за сом, ама мине през някое заливче да загради с мрежичката, колкото за 5-6 костура за стръв.
2.Напали вечерта огиня , ама мине ей така с грибчето, колкото да има някоя риба за мезенце.
3.Има още 10 дена до падането на забраната, ама той разпънал бивака с въдиците отпреде и варди място, че и от върба до върба опънал сигнална лента, ше речеш, че язовира му е бащиния с нотариален акт.
4.Насвяткал един живарник с шаранчета по 700 грама и още толкова скрил отзаде в тръните.
5.Отишъл три деня ял, пил, срал и накрая само си тръгнал. Подире му два чувала със смет пълня.Нахвърлил си шишетата от бирата в изгасналия огън и очистил нашия.
6.Където и дасе обърнеш - кутийки от бели червеи, от земни и торни червеи, от бири, от Фанти...
7.Пуснал сонара на голямата лодка и трали. Ха види нещо по-така на екрана и включва тока. Демек електровъдицата. После се питаш к'ви са тия воблери, дето кълват 20 килограмови амури на тях. А - ха
случайно го закачила рапалата с тройката за гърба викаш.
8....
На един харпунджия (ако има днеска в язовира) се падат по 500 въдичари, поне 50 от които са мърлячи. Дай да си говорим право в очите.
Някой щял да е..е мамата. Как ше стане тая работа. Много ми е интересно.Ами ако се паднеш на 2 метров харпунджия 120 кила, с шамари като баници, пак ли ще си толкова смел?
Възпитавали сме бракониерски начин на мислене. Мамин сладък. От къде ти хрумна тая блескавица ?
1.Отива да кльонка за сом, ама мине през някое заливче да загради с мрежичката, колкото за 5-6 костура за стръв.
2.Напали вечерта огиня , ама мине ей така с грибчето, колкото да има някоя риба за мезенце.
3.Има още 10 дена до падането на забраната, ама той разпънал бивака с въдиците отпреде и варди място, че и от върба до върба опънал сигнална лента, ше речеш, че язовира му е бащиния с нотариален акт.
4.Насвяткал един живарник с шаранчета по 700 грама и още толкова скрил отзаде в тръните.
5.Отишъл три деня ял, пил, срал и накрая само си тръгнал. Подире му два чувала със смет пълня.Нахвърлил си шишетата от бирата в изгасналия огън и очистил нашия.
6.Където и дасе обърнеш - кутийки от бели червеи, от земни и торни червеи, от бири, от Фанти...
7.Пуснал сонара на голямата лодка и трали. Ха види нещо по-така на екрана и включва тока. Демек електровъдицата. После се питаш к'ви са тия воблери, дето кълват 20 килограмови амури на тях. А - ха

8....
На един харпунджия (ако има днеска в язовира) се падат по 500 въдичари, поне 50 от които са мърлячи. Дай да си говорим право в очите.
Някой щял да е..е мамата. Как ше стане тая работа. Много ми е интересно.Ами ако се паднеш на 2 метров харпунджия 120 кила, с шамари като баници, пак ли ще си толкова смел?
Възпитавали сме бракониерски начин на мислене. Мамин сладък. От къде ти хрумна тая блескавица ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- разбира нещата
Това което казваш за въдичарите за съжаление е така , Факт , но Факт е че харпуна е забранен от закона , не се напъвай да го изкараш законен или по-малко вреден от въдицата ,смешно е . Два метра харпунджияgunman написа:Аве к'во са прайте на големи светци ве...
7.Пуснал сонара на голямата лодка и трали. Ха види нещо по-така на екрана и включва тока. Демек електровъдицата. После се питаш к'ви са тия воблери, дето кълват 20 килограмови амури на тях. А - хаслучайно го закачила рапалата с тройката за гърба викаш.
8....

Започна зимата и се разхвърчаха искри за нещо което намаше нужда,недоумявам защо Гънмена ми се люти-толкова категорично че ме слиса.
- emo vasilev
- сериозен играч
Точно така момчета - няма нужда от внасяне на напрежение в темата .Кое е забранено и кое не го пише в закона - кой ще го наруши и кой не си е негова работа .Ако продължаваме в същият дух ще се наложи темата да се заключи с цел избягване на неприятни последствия .
Благодаря ви за разбирането !
Благодаря ви за разбирането !

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Даааа,исках да помогна като цитирам законовите точки,Димитър Чаушев написа:......... почнахме да си ги мерим ,не ми харесва на къде отиваме затова...... спирам .
но тук и аз съм съгласен с теб.
Просто по темата нямам какво повече да кажа де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- kostakosta
- научил се да хвърля
Боже колко мъка има по тоя свят, Боже!!! ( забравил съм от кого беше това)
И още колко ще има да си сърбаме попарата дето си я дробим...
Връщаме се към каменната ера . Дарвин е открил еволюцията . Ние сме на път да открием и претворим в дела деволюцията
Каквото исках да кажа го казах.Стоп.
И още колко ще има да си сърбаме попарата дето си я дробим...
Връщаме се към каменната ера . Дарвин е открил еволюцията . Ние сме на път да открием и претворим в дела деволюцията
Каквото исках да кажа го казах.Стоп.
Никой не се люти по темата.
Коце, това за мъката го е казал Муканина.
Хваща ме яд, че в един момент всеки хуква да бие някого. Да е...е някого и т.н. и т.н.
Основната причина за нямането на риба не са ви харпунджиите, а мрежарите и лодкаджиите. Може да не сте съгласни с мене, но е факт, че основните зулуми се правят с лодки и срекмета. Това мрежи, това ток... без лодка не става. Друг е въпроса, че във всеки регион има по двама трима "хубавци", дето всички ги знаят,дето нищо друго не работят и дето пускат по 2 км. мрежи всяка вечер и са основно закриляни от тези, които уж трябва да се борят с тях. Така е било в последните 20 години и така ще бъде още доста време.
Изгарят случайните, а не избраните. От мен да го знаете.
Не е проблема да се обадиш за мрежа. Проблема е, че утре ще си намериш гумите пред блока нарязани. Проблема е , че още утре тия същите мрежи пак ще са във водата.
Проблем е и свинщината която остава след като някоя групичка отпочинали и доволни "колеги" вдигне бивака.
Бой ли? ... Само да замръзнат ей сега язовирите и да се групира рибата. Виж какво се казва бой тогава. С чувалите. И това не са харпунджии. От мен да го знаете.
А вие си си налитайте още един на друг на бой, с послания от клавиатурите. Тука е лесно
Коце, това за мъката го е казал Муканина.
Хваща ме яд, че в един момент всеки хуква да бие някого. Да е...е някого и т.н. и т.н.
Основната причина за нямането на риба не са ви харпунджиите, а мрежарите и лодкаджиите. Може да не сте съгласни с мене, но е факт, че основните зулуми се правят с лодки и срекмета. Това мрежи, това ток... без лодка не става. Друг е въпроса, че във всеки регион има по двама трима "хубавци", дето всички ги знаят,дето нищо друго не работят и дето пускат по 2 км. мрежи всяка вечер и са основно закриляни от тези, които уж трябва да се борят с тях. Така е било в последните 20 години и така ще бъде още доста време.
Изгарят случайните, а не избраните. От мен да го знаете.
Не е проблема да се обадиш за мрежа. Проблема е, че утре ще си намериш гумите пред блока нарязани. Проблема е , че още утре тия същите мрежи пак ще са във водата.
Проблем е и свинщината която остава след като някоя групичка отпочинали и доволни "колеги" вдигне бивака.
Бой ли? ... Само да замръзнат ей сега язовирите и да се групира рибата. Виж какво се казва бой тогава. С чувалите. И това не са харпунджии. От мен да го знаете.
А вие си си налитайте още един на друг на бой, с послания от клавиатурите. Тука е лесно

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.