Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Помощ за хавайско копие
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Помощ за хавайско копие
Искам да си направя хавайско копие.Бая време се рових из сайтове и форуми за да разбера какво ми е нужно.Разбрах че евтините са боклуци.Решил сам да го направя от щека за ски,имам едни 1,40.Ластик 10мм ,а за острие не мога да си намеря и какво трябва да е.Ако може да ми помогнете ще съм ви доста благодарен.Мерси предварително.
-
- новобранец
Re: Помощ за хавайско копие
Миналия месец изхвърлих купешкото, понеже му счупих върха и реших да си направя нова със сменяем връх. От Практикер си купих бронзова тръба 16мм с дължина 160см. Ластик 9мм и острие с 4 върха от Видракс. От там на стругар. Направи ми втулка с резба за върха и накрайник с отвор за ластика в другия край на тръбата. Всичко ми излезе 50 лв. Вярно че купешките са по 20лв. но са еднодневки.
Успех с начинанието
Успех с начинанието

Виж в подводния раздел,но според мен тръбата трябва да е лека и можеш да ползваш ластик за прашка.Втулката където навиваш върха трябва да хваща тръбата поне 10 см за да не се счупи,моята тръба е алумин и е дебела 2 мм,върха е с 5 бодила.
- kodek
- ще става разбирач
За какво се ползва това "нещо" хавайки ли лови?
Де да можеше,на къса дистанция трепе попчета и друга гад доближила прекалено близо,ама трябва видимост и топла вода щото си плуваш.Преставлява пръчка дълга около метър и педесе,тризъбец и на другия край ластик-закачаш го на палеца и придърпваш пръчката назад,хващаш я здраво и се прицелваш,после отпускаш хватката и пръта полита напред.Боя е до метър,но е незаменимо в плиткача и може да се направи приличен гирлянд и да се забавляваш до посиняване от студ,пък нека жената се пече до изгоряло на брега...
- kodek
- ще става разбирач
Ма т`ва оружие само за морето става?Къде у нашеио гьол бистра и топла вода?Па и жената на плажо,
жената у нивата коси трева я у гьола чекам риба. 

Бистър язовир е рядкост,при мен е Цонево,но е на 80 км.Друг вариант е малък лък и нагазване до чатала и все ще се мерне някоя подводница,стрелата вързана на шпула.
-
- разбира нещата
А това дали е разрешено ? 

- kostakosta
- научил се да хвърля
Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:Димитър Чаушев написа:А това дали е разрешено ?
5. харпун;
-
- разбира нещата
Аз знам ,питах по- горе пишещитеkostakosta написа:Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:Димитър Чаушев написа:А това дали е разрешено ?
5. харпун;

Хавайката в сравнение с харпуна е доста по слабо по ефект-няма далекобойност и сила,за едра риба е неприложима.Лъкът си е сериозно нещо,ама трудно се учи,засега е екзотика
-
- разбира нещата
Абе хора ,всичките тия неща са забранени
Какво ги коментирате още ! Хавайки ,тайландки , лъкове , стрели , арбалети , мускети , харпуни ,марпуни
всичко е равно на мрежа , демек ,БРАКОНИЕР 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не и в морето.....Димитър Чаушев написа:Абе хора ,всичките тия неща са забранени ............:

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Охоо,Чаушев само не истерясвай-абсурдно е сравняването на хавайка и другите с мрежа,условията за ловене са си почти невъзможни.
- kostakosta
- научил се да хвърля
КИРО написа:Не и в морето.....Димитър Чаушев написа:Абе хора ,всичките тия неща са забранени ............:
И там бачо. И там. Чете бре хора като не знаете!