Спининг въдица, макара и плетеняк

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Спининг въдица, макара и плетеняк

Мнение от markas »

Здравейте колеги! До миналата година практикувах почти всички видове риболов, освен спининга.
Не мислех че е ефективен риболов, докато не извадих първата ми щука със силиконово рибе.
Всичко се промени естествено, и се побърках по този вид риболов.
Реших да спра с по - евтините такъми и да се оборудвам с нещо по - сериозно. Преди да почна с пазаруването, мисля че е добре да се посъветвам с по - запознати от мен.
Спрял съм се на :
Въдица - Shimano Catana CX 2.70м. MH, тест 14 - 40 гр.
Макара - Shimano Catana RB, SRB
Влакно - Power Pro S8S brown 0.19

Говорим за риболов предимно на затворени водоеми за щука, бяла риба, костур, и евентуално кефал, но най - вече за щука.
Използвам предимно воблери, но понякога хвърлям по някоя блесна или силиконово рибе.
Общо взето, ми трябва такъм, който да е надежден, да ми прави кефа, и да е що - годе универсален :)

Всички мнения са добре дошли! Благодаря предварително!
Последно промяна от markas на Пон Дек 08, 2014 5:04 pm, променено общо 1 път.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг въдица, макара и плетеняк

Мнение от stanevJR »

За момента идеално!
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

glarusa написа:Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.
Например? :)
mitko_aks
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_aks »

markas написа:
glarusa написа:Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.
Например? :)
Нещо на Дуел или Варивас
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Макарата не става ,да не говорим ,че е с заден аванс :roll: По -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
kristo2
новобранец
новобранец

Мнение от kristo2 »

По -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас :wink:[/quote] +1 За макарата...за пръчка използвам Salmo Diamond Power Pike 2.4м, 20-60гр с плетено влакно Trabucco Dyna-Tex Power Silk 0.16 ....много съм доволен Успех!
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

pampasa написа:Макарата не става ,да не говорим ,че е с заден аванс :roll: По -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас :wink:
От както се помня, ползвам заден аванс, и хич не ми е удобен предния аванс.
Разбира се, ако по - запознатите от мен препоръчват предния, ще се примиря и ще опитам да му свикна, въпреки, че въобще не ми се ще. :D
За плетените влакна, благодаря за предложенията, ще прегледам всички.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Kaто бивш препатил собственик на Екусима и настоящ горд притежател на Катана смятам, че първата с нищо не е по- добра от втората, дори напротив. Ако ще е Риоби, нека поне да е Аплаус.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Здравей, колега. Ако си харесал комплект - купи си го, ползвай го и сам за себе си прецени кое в него ти пасва и кое не. Така се трупа опит, който не може да се придобие с четене... А моето мнение е, че пръчката и макарата са супер, с изключение на влакното. Бъди здрав и много риболовни емоции! :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Моят съвет е да не взимаш упоменатият комплект а да събереш още малко и да си заприходиш друг . Още повече , че в случаят имаш с какво да ловиш , а си решил да се сдобиеш с нещо "по-сериозно" , като те чета оставам с впечатлението , че имаш предвид ценови клас . В случаят какво виждам да си харесал - тромава търмъкчийка съчетана с макара за дънен риболов и брейд с реален диаметър към 0.40мм , които си ги загледал само и единствено защото се казват Шимано . По-добре си карай със старият такъм и заделяй по малко четейки форума по-подробно в частите за видици , макари и линии , с цел да откриеш твоят комплект :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Аз съм с въпросната Катана- първата ми спинингова пръчка. Не е лоша, има момент на универсалност в нея. И аз съм решил да премина в по- горен клас, но като цяло въдицата ще ти върши работа за щука, както и на морето за блесни, воблери, чепаре от лодка и тролинг.

То зависи с какъв бюджет разполагаш :fishing4:

Аз например съм решил продавайки Катаната, да обърна внимание на Спиидмастъра на Шимано, или пък на някоя японка на Палмс. Много ми се ще да имам Шимано Аспайър ДХ, или Ямага, обаче там вече работата опира до много пари :(
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

markas написа: От както се помня, ползвам заден аванс, и хич не ми е удобен предния аванс.
Разбира се, ако по - запознатите от мен препоръчват предния, ще се примиря и ще опитам да му свикна, въпреки, че въобще не ми се ще. :D
За плетените влакна, благодаря за предложенията, ще прегледам всички.
И аз така когато започвах със спининга (преди 6-7г) предпочитах задния аванс и си мислех, че няма как да го сменя за преден такъв. Повярвай ми за спининг боравенето с преден аванс ще ти е много по-лесно и удобно.
За макара от мен имаш също един глас за Рьобитата. Имам едно Фокамо и съм доволен от него. Преди съм имал Нексейв и Катана и не съм много доволен от тях.
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Искам да изкажа благодарност към всички колеги, които коментираха досега по темата ми, и специални благодарности към нашия любим модератор - Павел Иванов. Много се надявах да е един от коментиралите, тъй като е всепризнат експерт в спининга. (почти бях сигурен че няма да е съгласен с избора ми на влакно и макара :D )
Всеобщото мнение за Power Pro, разреши проблема. Насочих се към Варивас, по съвет от колегата mitko_aks.
Отделените пари за въдица и макара биха могли да се увеличат, при положение че такъмите ще ми доставят удоволствие, дълго ще бъдат с мен, и разбира се, да мога да разчитам на тях.
Обоснованите критики към избраните от мен такъми, биват приети без никаква обида и с огромна радост.
Алтернативните предложения, още повече, стига да бъдат съобразени с риболова към който съм се насочил.
Благодаря на всички още веднъж!
Главната ми цел, е да пресея всички мнения, и да видя кои са най - хвалените въдици, макари, и влакна, и по този начин да разбера кое би могло да си заслужава покупката, и кое да избягвам :)
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Разни хора - разни идеали.Ще прочетеш толкова различни мнения,че ще ти се завие свят.Модератора определено е капацитет,ако можеш да си го позволиш,послушай му съветите - няма да сбъркаш.Иначе по твоето питане - сина ми има същата пръчка Shimano Catana CX 2.70м. MH, тест 14 - 40 гр.Ловил съм няколко пъти с нея.Много-много не се разбира с дребни примамки,но иначе е сериозна сопа.Той я е окомплектовал с ЕКУСИМА 4000 и някакъв евтин брейд и е доволен.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”