Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдица, макара и плетеняк
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг въдица, макара и плетеняк
Здравейте колеги! До миналата година практикувах почти всички видове риболов, освен спининга.
Не мислех че е ефективен риболов, докато не извадих първата ми щука със силиконово рибе.
Всичко се промени естествено, и се побърках по този вид риболов.
Реших да спра с по - евтините такъми и да се оборудвам с нещо по - сериозно. Преди да почна с пазаруването, мисля че е добре да се посъветвам с по - запознати от мен.
Спрял съм се на :
Въдица - Shimano Catana CX 2.70м. MH, тест 14 - 40 гр.
Макара - Shimano Catana RB, SRB
Влакно - Power Pro S8S brown 0.19
Говорим за риболов предимно на затворени водоеми за щука, бяла риба, костур, и евентуално кефал, но най - вече за щука.
Използвам предимно воблери, но понякога хвърлям по някоя блесна или силиконово рибе.
Общо взето, ми трябва такъм, който да е надежден, да ми прави кефа, и да е що - годе универсален
Всички мнения са добре дошли! Благодаря предварително!
Не мислех че е ефективен риболов, докато не извадих първата ми щука със силиконово рибе.
Всичко се промени естествено, и се побърках по този вид риболов.
Реших да спра с по - евтините такъми и да се оборудвам с нещо по - сериозно. Преди да почна с пазаруването, мисля че е добре да се посъветвам с по - запознати от мен.
Спрял съм се на :
Въдица - Shimano Catana CX 2.70м. MH, тест 14 - 40 гр.
Макара - Shimano Catana RB, SRB
Влакно - Power Pro S8S brown 0.19
Говорим за риболов предимно на затворени водоеми за щука, бяла риба, костур, и евентуално кефал, но най - вече за щука.
Използвам предимно воблери, но понякога хвърлям по някоя блесна или силиконово рибе.
Общо взето, ми трябва такъм, който да е надежден, да ми прави кефа, и да е що - годе универсален

Всички мнения са добре дошли! Благодаря предварително!
Последно промяна от markas на Пон Дек 08, 2014 5:04 pm, променено общо 1 път.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг въдица, макара и плетеняк
За момента идеално!
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- glarusa
- кандидат преподавател
Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Например?glarusa написа:Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.

Нещо на Дуел или Варивасmarkas написа:Например?glarusa написа:Аз само бих сменил PowerPro-то с нещо по-меко, че идва малко твърдо.
Макарата не става ,да не говорим ,че е с заден аванс
По -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
По -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас
[/quote] +1 За макарата...за пръчка използвам Salmo Diamond Power Pike 2.4м, 20-60гр с плетено влакно Trabucco Dyna-Tex Power Silk 0.16 ....много съм доволен Успех!

От както се помня, ползвам заден аванс, и хич не ми е удобен предния аванс.pampasa написа:Макарата не става ,да не говорим ,че е с заден авансПо -добре си вземи едно Риоби Екуисима - ако държиш да е в този ценови клас
Разбира се, ако по - запознатите от мен препоръчват предния, ще се примиря и ще опитам да му свикна, въпреки, че въобще не ми се ще.

За плетените влакна, благодаря за предложенията, ще прегледам всички.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Kaто бивш препатил собственик на Екусима и настоящ горд притежател на Катана смятам, че първата с нищо не е по- добра от втората, дори напротив. Ако ще е Риоби, нека поне да е Аплаус.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Здравей, колега. Ако си харесал комплект - купи си го, ползвай го и сам за себе си прецени кое в него ти пасва и кое не. Така се трупа опит, който не може да се придобие с четене... А моето мнение е, че пръчката и макарата са супер, с изключение на влакното. Бъди здрав и много риболовни емоции! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Моят съвет е да не взимаш упоменатият комплект а да събереш още малко и да си заприходиш друг . Още повече , че в случаят имаш с какво да ловиш , а си решил да се сдобиеш с нещо "по-сериозно" , като те чета оставам с впечатлението , че имаш предвид ценови клас . В случаят какво виждам да си харесал - тромава търмъкчийка съчетана с макара за дънен риболов и брейд с реален диаметър към 0.40мм , които си ги загледал само и единствено защото се казват Шимано . По-добре си карай със старият такъм и заделяй по малко четейки форума по-подробно в частите за видици , макари и линии , с цел да откриеш твоят комплект 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Аз съм с въпросната Катана- първата ми спинингова пръчка. Не е лоша, има момент на универсалност в нея. И аз съм решил да премина в по- горен клас, но като цяло въдицата ще ти върши работа за щука, както и на морето за блесни, воблери, чепаре от лодка и тролинг.
То зависи с какъв бюджет разполагаш
Аз например съм решил продавайки Катаната, да обърна внимание на Спиидмастъра на Шимано, или пък на някоя японка на Палмс. Много ми се ще да имам Шимано Аспайър ДХ, или Ямага, обаче там вече работата опира до много пари
То зависи с какъв бюджет разполагаш

Аз например съм решил продавайки Катаната, да обърна внимание на Спиидмастъра на Шимано, или пък на някоя японка на Палмс. Много ми се ще да имам Шимано Аспайър ДХ, или Ямага, обаче там вече работата опира до много пари

- jorro11
- ще става разбирач
И аз така когато започвах със спининга (преди 6-7г) предпочитах задния аванс и си мислех, че няма как да го сменя за преден такъв. Повярвай ми за спининг боравенето с преден аванс ще ти е много по-лесно и удобно.markas написа: От както се помня, ползвам заден аванс, и хич не ми е удобен предния аванс.
Разбира се, ако по - запознатите от мен препоръчват предния, ще се примиря и ще опитам да му свикна, въпреки, че въобще не ми се ще.
За плетените влакна, благодаря за предложенията, ще прегледам всички.
За макара от мен имаш също един глас за Рьобитата. Имам едно Фокамо и съм доволен от него. Преди съм имал Нексейв и Катана и не съм много доволен от тях.
Искам да изкажа благодарност към всички колеги, които коментираха досега по темата ми, и специални благодарности към нашия любим модератор - Павел Иванов. Много се надявах да е един от коментиралите, тъй като е всепризнат експерт в спининга. (почти бях сигурен че няма да е съгласен с избора ми на влакно и макара
)
Всеобщото мнение за Power Pro, разреши проблема. Насочих се към Варивас, по съвет от колегата mitko_aks.
Отделените пари за въдица и макара биха могли да се увеличат, при положение че такъмите ще ми доставят удоволствие, дълго ще бъдат с мен, и разбира се, да мога да разчитам на тях.
Обоснованите критики към избраните от мен такъми, биват приети без никаква обида и с огромна радост.
Алтернативните предложения, още повече, стига да бъдат съобразени с риболова към който съм се насочил.
Благодаря на всички още веднъж!
Главната ми цел, е да пресея всички мнения, и да видя кои са най - хвалените въдици, макари, и влакна, и по този начин да разбера кое би могло да си заслужава покупката, и кое да избягвам

Всеобщото мнение за Power Pro, разреши проблема. Насочих се към Варивас, по съвет от колегата mitko_aks.
Отделените пари за въдица и макара биха могли да се увеличат, при положение че такъмите ще ми доставят удоволствие, дълго ще бъдат с мен, и разбира се, да мога да разчитам на тях.
Обоснованите критики към избраните от мен такъми, биват приети без никаква обида и с огромна радост.
Алтернативните предложения, още повече, стига да бъдат съобразени с риболова към който съм се насочил.
Благодаря на всички още веднъж!
Главната ми цел, е да пресея всички мнения, и да видя кои са най - хвалените въдици, макари, и влакна, и по този начин да разбера кое би могло да си заслужава покупката, и кое да избягвам

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Разни хора - разни идеали.Ще прочетеш толкова различни мнения,че ще ти се завие свят.Модератора определено е капацитет,ако можеш да си го позволиш,послушай му съветите - няма да сбъркаш.Иначе по твоето питане - сина ми има същата пръчка Shimano Catana CX 2.70м. MH, тест 14 - 40 гр.Ловил съм няколко пъти с нея.Много-много не се разбира с дребни примамки,но иначе е сериозна сопа.Той я е окомплектовал с ЕКУСИМА 4000 и някакъв евтин брейд и е доволен.