Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от markas »

niki23 написа: Едва ли някой ще прелисти 48 стр. да види няколко снимки и да се чуди ккакви са тт данните.
Който го интересува, ще прелисти и още как :) Снимките лесно се откриват, данните си ги има, а и Къцата винаги отговаря на личните съобщения със съвет и предложение.
Колкото до създаването на сайт, това е личен избор, свързан с много разправии и финанси. :)
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

Принципно си прав, но в бизнеса неможе само събиране, трябва и изваждане отвреме навреме. Но както каза всеки си преценява сам
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

niki23 написа:Принципно си прав, но в бизнеса неможе само събиране, трябва и изваждане отвреме навреме. Но както каза всеки си преценява сам
Спомням си за твоето предложение и благодаря.Тогава отказах защото все още работех в МВР. Сега след 33 години в системата съм свободен.Съжалявам,че премахнах стария клип който беше гледан 25 000 пъти и сега не мога да го намеря да го кача отново.Там беше заснето от хвърлянето до удара.Като застанах на вира всичко се случи за половин час.Това може да се уреди и сега,но няма как да стана млад. :D От сегашна гледна точка пак бих отказал.Този сайт е направен от професионалисти и работят такива.Има правила и когато ние дето не разбираме от това кривнем от правия път те ни побутват от тук-там и ни вкарват в релсите. Още едно предимство на сайта е,че ползвам отстъпка по "ЕКОНТ"Що се отнася до изваждането,то все още е по-голямо от събирането и в близките 5-6 години ще е така.Не съжалявам за инвестицията защото запълвам времето си с нещо което обожавам.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

P1030069.JPG
P1030069.JPG (3.99 MiB) Преглеждано 1425 пъти
И аз търся евтини и добри воблeри за риби по 10-20кг ама кога ли ще намерим такива ? :D[/quote]

Много точно описание на "КЪЦА - КЪЛВЕ"
dolf123
новобранец
новобранец

Мнение от dolf123 »

Четох тая лансирана тема!КЪЦА!Не знам!Тоя триъгълник между тия матрични изделия що го показваш!То и как се използва не знаеш сигурно!Имам два твои фофлера!За игра го докарват!Но и китайчетата от 2лв го докарват на няква игра!Но за бои лакове?Тва май ти е чуждо!Кое как е!Виждам плюеш ръчните изработки!Ми от повечето имам ВОБЛЕРИ ми то баце на светлинно от тебе!А кое как ще издържи!Гаранция че ръчен от дураформ ще издържи на настъпване примерно!Но твоите тъпни не!Даже на ДЖАКОТО съм настъпвал стериопорените!ПОЛИСТИРЕНОВИТЕ!Нямаше ядове!Но твоите баламурки не вярвам!Когато си подобриш лопатките боите лаковете!Изобщо да имат лак!Тогава ок!Но ти си лансиран мега маистор!!!!!!!!!!!Ако искаш да си тежиш пред себе си самия!Постарайсе още малко!Подобри труд и материали!Вдигни цената според разходите!Но направи истински конкурентно способен продукт!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Пич , аз лично никъде не съм видял Къци да "плюе по ръчните изработки" както се изразяваш . Та в тоя ред мисли да те помоля да го даваш малко по-не-нервно , А ? Ти самият също имаш възможност да отвориш тема за твоите произведения , по-добре се възползвай отколкото да влизаш в конфронтации с други воблеро конструктори . Радвам се , че ме разбра .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
dolf123
новобранец
новобранец

Мнение от dolf123 »

Не съм очаквал че една от най уважаваните личности в спининга ще се намеси в тая дилема!Но това дали не е лансираност!Павел Иванов вие сте човек от темите на който съм се учил и уча!Но когато давам положителна критика!Това не е ли за добре!А да си и признаем истината!Едно нещо като е наполовина направено????По света е брак!Щом вие сте съветници!Еми вдигнете качеството!Цената се подразбира от самосебе си!Но само едно!!!!!!!!Не е нормално покритието на един воблер да ми се лющи в ръцете!Една ръка Лак щеще да реши тоя проблем!
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Dolf, от последните ти два коментара, а и по - старите такива в други теми, ми прави впечатление, че не изказваш мнение, а търсиш конфронтация... Приятелски съвет : Намали удивителните и въпросителните, също така се замисли за оправяне на правописа и използването на запетаи. Като добавиш и добрия тон, ще си спечелиш и повече симпатии :) Имам и въпрос, понеже съм неопитен... Като настъпваш различните примамки, това помага ли при риболова?
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

markas написа:Dolf, от последните ти два коментара, а и по - старите такива в други теми, ми прави впечатление, че не изказваш мнение, а търсиш конфронтация... Приятелски съвет : Намали удивителните и въпросителните, също така се замисли за оправяне на правописа и използването на запетаи. Като добавиш и добрия тон, ще си спечелиш и повече симпатии :) Имам и въпрос, понеже съм неопитен... Като настъпваш различните примамки, това помага ли при риболова?
Защо ли този поучителен тон ми е много познат? Омръзна ми да ме правят на шматка. Няма ли кой да удари спирачките....... то всяко нещо има някакви граници. Или просто някой да смени заглавието на раздела - спининг единствено и само с Къци Кълве. Тук там се намесва някой с различно мнение и го налазвате.... Излиза, че за тези произведения на изкуството трябва да се пишат или само похвали или нищо.
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Monev67 написа:
markas написа:Dolf, от последните ти два коментара, а и по - старите такива в други теми, ми прави впечатление, че не изказваш мнение, а търсиш конфронтация... Приятелски съвет : Намали удивителните и въпросителните, също така се замисли за оправяне на правописа и използването на запетаи. Като добавиш и добрия тон, ще си спечелиш и повече симпатии :) Имам и въпрос, понеже съм неопитен... Като настъпваш различните примамки, това помага ли при риболова?
Защо ли този поучителен тон ми е много познат? Омръзна ми да ме правят на шматка. Няма ли кой да удари спирачките....... то всяко нещо има някакви граници. Или просто някой да смени заглавието на раздела - спининг единствено и само с Къци Кълве. Тук там се намесва някой с различно мнение и го налазвате.... Излиза, че за тези произведения на изкуството трябва да се пишат или само похвали или нищо.
Извинявай, къде е критиката в цитирам : " Тоя триъгълник между тия матрични изделия що го показваш!То и как се използва не знаеш сигурно!" или " Гаранция че ръчен от дураформ ще издържи на настъпване примерно!Но твоите тъпни не!Даже на ДЖАКОТО съм настъпвал стериопорените!ПОЛИСТИРЕНОВИТЕ!Нямаше ядове!Но твоите баламурки не вярвам!"
Това е по - скоро явно заяждане с цел конфронтация, но в никакъв случай не може да се приеме като критика... Поразгледай по - старите страници, и ще откриеш истински критики, написани нормално, и целта им не е да накърнят нечие достойнство, а просто да помогнат подобряването на продукта.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Монев , преиграваш ми се струва . Раздела си е раздел , темата тема , та в случаят се пише в конкретна тема и лично аз като модератор на раздела няма до толерирам нарушения на :

Общи условия и правила на naRiba.com
...
2.3 - Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители.Гневни, заядливи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани, а създателите на такива постове баннвани и изгонвани от форума без предупреждение.
2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
...
2.6 - Избягвайте да отправяте забележки и критики към другите потребители относно неспазване на правилата. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани без предупреждение .
...
2.8 - Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън или отправят заплахи към други потребители, група потребители или сайта и форума, ще бъдат баннати или изгонвани без предупреждение.Правилото важи и за потребители,които обиждат или изказват нецензурни думи към други потребители ,модератори, администратор или сайта и форума.

В случаят не за първи път показваш негативно отношение към Къци , което в случаят е лично и съответно е за предпочитане да го отправяш на лични :idea:
Никъде не излиза че за воблерите на Къци трябва да се отправят само похвали освен в твоето въображение , лично аз не веднъж съм му отправял забележки , просто не толерира а и няма да толерирам безсмислено заядливи постове като твоят и този на dolf123 по-горе .
Нещо неясно ?

пп - markas , не задълбавай ако обичаш , че и ти почваш да нервиш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Тия дни реших да тунинговам малко едно воблерче на Къцата, от тия 6-7 см. щото исках да тествам някоя щука, пък щеше да стане по-бързо отколкото ако аз го дялкам.
Ей го какво стана, на един лак и все още без лопатка, която смених с такава от друг материал. Като я сложа и го завърша, ще направя една снимка накрая.
Хареса ми системата "сачма-грухалка" май е много ефективна. Пробвах я в работата. Колегите питаха какво е това. Отговарям: Да дразни рибата. Викат: То и нас ни дразни. :lol: :lol:

Изображение

Ето го, готов за проби:
Изображение

Изображение
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Monev67 написа:
markas написа:Dolf,
Защо ли този поучителен тон ми е много познат?
Това е така защото си го чувал много пъти от различни хора.Те ме защитават не,че съм убАв а заради воблерите.Ако знам,че като ги направя по-грозни ще ловят повече бих ги направил.Давам мило и драго да са уловисти и да печеля състезания.Ние всички можем да научим много от Павката,не само за спининга.Искам да благодаря на колегата който е направил това бижу!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

P1030078.JPG
P1030078.JPG (3.68 MiB) Преглеждано 1196 пъти
Павел Иванов написа:
Vid написа:...щото кефала на воблери не кълве......
А , кълве си , но по-рядко и основно на "пасивни" воблеретки .
До днес щях да оспорвам това твърдение.Имам един съвет.С поп,радио и Павката да не спорите. :D Имах още 5-6 удара,но хванах само един.То не може да се каже удар.Просто натежава и започваш да усещаш борбата на рибата.Трябва да водите много бавно.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Не съм ползвал от тези воблери, но съм доукрасявал от различни марки.
Ако воблера е здрав и добре направен, може да се поръча дори без оцветяване.
Копува няколко лака за нокти от магазина за лев и си го правим какъвто искаме.
Важното е да има творчество и настроение.
Така ,че не се подценявайте и наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”