Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
И Daiwa-та и Dragon-на стават,лично аз бих избрал първата ама 2.40 м 2 - 14 гivanst написа: По принцип както отбелазах основният начин по който се лови в залива е леко дъно като придърпваш от време на време все едно джиг риболов ... то като има риба може да се лови с всичко дори и с обикновен телескоп за дъно с големите акций ... но кефа си е друг като усетиш кълването по върха на пръчката ... аз не претендирам че разбирам много ... то за това и питам де ... все пак чакам да чуя мнение за предложените от мен снинги или пък дайте други примери.
Благодаря!!!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно съм съгласен, ама тая пръчка и счупиха доста колеги и то още при първия си риболов с нея... Та, затова..... Нещо не и е наред на тази гега..stanevJR написа:Все пак говорим за достъпни въдици или иначе всеки да може на момента да отдели и да си я закупи без това да му навреди сериозно. Тук пръчката е горе долу такава!
Въобще не мисля така. Ще си ги отремонтирам сам, щото имам много карбонов матриал от стари пръчки, че и вече си купих черна смола...tinoo написа:Според мен,Вид,просто трябва да намериш читав сервиз
и да дадеш Кроато да ти го отремонтират...
Защо мислиш така? Защото ще ловиш само костур на джиг или ще я ползваш и за воблери и блесни за кленове? А и защо трябва да усетиш кълването на рибата само във върха на пръчка, защо да не го усетиш по цялата бланка??? Имам две такива пръчки, но не ги ползвам вече. Това щото риболова е и блеене в небето, приказка с колегите, а в сумрака нищо не можеш да видиш, може дамо да усетиш в ръката си... А, инак си прав- класната пръчка за костур на джиг е тази с плътен връх-жило.ivanst написа: би било хубаво върхът да е плътен ...
Затова те съветвам за "звънка" пръчка с кух връх. От вариантите на кои си се спрял- Дайвите в та ценова категория ги забрави изцяло. Rapture са много мудни и тежки, Dragon Express са добри пръчки на добра цена-препоръчвам ги... А, твоята пръчка за джиг на тВа Щъркелово гнездо е с дължина 2,70 и тест от сорта на 5-25...
Умишлено няма да предложа пръчка щото "по вкус и цвет, товарищей нет". Всичко що е пръчка задължително се пипа и тръска в магазина преди да се купи.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Малко е като сопол в интерес на истината, строя не е екстрафаст според мен, но за 60 копейки съм напълно доволен! Според мен чупенето на пръчка е от немърливост, не толкова от липса на качество. Това са нежни пръчки и когато им сложиш конец, работата става далеч по-отговорна..
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- robber_79
- ще става разбирач
Здр. колега .Имал съм Драгон-а но на 2,44 с тест 5-25. Прилична въдица за парите си ,купих я точно за твоите цели ..но от лодка .Освен това Работи добре с блесни 2-ри номер Mepps, воблери и кастмастери . Ако ще купуваш Драгон, съвета ми е дa се ориентираш на 5-25.ivanst написа:Забравих да го отбележа ... ще се ползва най-вече за улов на костури в яз.Искър или по точно залива Щъркелово гнездо ... там се лови най-вече на леко дъно с малка тежест според акцията вирбел и повод с кука.На жива рибка ... по принцип ще я ползавм и за блесни или воблери за кленове.Ще се лови от брега.Няма да я полвам в реки.Язовир Искър или затворени водоеми.По принцип така се лови в залива и с подобни такъми.karaburov написа:Кажи за какво ще се ползва пръчката?ivanst написа:Понеже не получих отговор на питането по горе за спиниг пръчка ... та за това ще питам пак.Параметрите по които търся са следните ... дължина 2.60 - 2.80 макс ... акция примерно 3-18 или подобна ... би било хубаво върхът да е плътен ... бюджета 80-100лв ... може и малко повече стига да си заслужава.Насочил съм се към тези модели :
- http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56" onclick="window.open(this.href);return false; за съжаление тази с дължина 2.60 е свършила и за това 2.80
- http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56" onclick="window.open(this.href);return false;
- http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/" onclick="window.open(this.href);return false; тази пръчка надхърля малко бюджета но ако си струва бих я взел - тук избрах моделите с акция 3-15 или 4-20.
И къде,реки,язовири,корекции с много растителност и т.н и т.н !
За съжаление дължината която търся 2.60 - 2.70 с акция до 20р я няма ... има но по високият клас от 140лв ... това обаче надвишава парите които мога да дам и за това си взех Rapture Needle Tip Spin 2.60 с акция 3-15.Чакам утре да ми доставят и макарата ... заедно с плетеното влакно ... като я пробвам ще пиша.
Благодаря все пак!!!
Благодаря все пак!!!
Здравейте , надявам се да ми помогнете да направя правилния избор на пръчка.
Ще се използва предимно по реки , с малки блесни и воблери до 6-7 грама.
Спрял съм се на две пръчки Едната е Pezon Michel Hiker Micro Chek 2.10m Акция:1,5-10грама. Ето и линк към нея http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=9256" onclick="window.open(this.href);return false;
Втората е : Sert exceed spinning 2s - 1.8m Акция - 3-10грама. Ето и линка : http://www.megafishing.bg/product/4239/ ... ng-2s.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще съм много благодарен на тези , които напишат мнение и ми помогнат в избора

Ще се използва предимно по реки , с малки блесни и воблери до 6-7 грама.
Спрял съм се на две пръчки Едната е Pezon Michel Hiker Micro Chek 2.10m Акция:1,5-10грама. Ето и линк към нея http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=9256" onclick="window.open(this.href);return false;
Втората е : Sert exceed spinning 2s - 1.8m Акция - 3-10грама. Ето и линка : http://www.megafishing.bg/product/4239/ ... ng-2s.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще съм много благодарен на тези , които напишат мнение и ми помогнат в избора

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ползвам серта и мога да кажа че за парите си е една чудесна въдица, здрава, дуракоустойчива и за начало е супер избор. Взимай серта ако питаш мен
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
1,20 см. сом shimano catana 3-15 gr.
https://www.youtube.com/watch?v=XH6HYigz698" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=XH6HYigz698" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Само не знам по какво съдиш за параметрите на въдицата и най-вече за дължината на сома
Не друго ами ми мина едно дежавю от типа на "ква риба изпуснах , барем десет кила на око беше" , ми се завъртя в главата
Иначе при същите условия , повечето въдици със същите параметри биха се справили по същият начин .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Тук съм длъжен да спомена коректността на представителя- Алтмекс за въдиците Спортекс.
Ползвам една такава от 5-6 години.
Въдиците Спортекс са такива с 10 г. гаранция и вече се убеждавам, че тя е реална такава. За кВо иде реч- счупих върха на моя Карбофлекс миналата година, признаха ми гаранцията и си получих новата върхова секция... Преди месец кВо стана, пак счупих новия ми пратен, това стана при джигов риболов и закачка съпроводена с напъни и тръскане на пръчката, и счупих върховата секция при най долния водач..., де да знам карЪк ли съм или кВо? Хората ми признаха гаранцията за това второ счупване и очаквам новия връх след новата година...
Хората от Алтмекс ми казват, че пращат снимките на техните партньори от Германия и те решават дали това е дефект ли е, или пръчката е счупена при настъпване, врата, багажник на кола и пр...
Не зная това, и не ме интересува (пръчките де чупя са само при риболов, а инак много ги пазя при транспортиране), за мен важно е, че гаранцията от те 10 г. е реална такава и фирмата представител на марката е изключително коректна към клиентите си. Нищо общо с пръчките Кроа, де обещават доживотна гаранция, все едно утре съм решил да умирам..., и след проблем с тия Кроа ми се заявява, че гаранцията не важала за това или онова и да си взема да пия "една студена вода" и да си живея живота....
Това ми мнение не е реклама на въдици Спортекс, а реална житейска ситуация в БГ, коя по скоро прилича не на такава, а на такава случваща се в нормалните европейски държави...
п.п. Не познавам никой от фирмата представител, най малко собственика. Дори тази пръчка си я поръчах както казах преди 5-6 г. по нета...
Затова препоръчвам тези пръчки за по хард спининг, кои са много чувствителни, с реален тест, строй модерен полупараболик, т.е. при водене работят с върха, а при закачена риба работят с цялата бланка и реална 10 г. гаранция...
Ползвам една такава от 5-6 години.
Въдиците Спортекс са такива с 10 г. гаранция и вече се убеждавам, че тя е реална такава. За кВо иде реч- счупих върха на моя Карбофлекс миналата година, признаха ми гаранцията и си получих новата върхова секция... Преди месец кВо стана, пак счупих новия ми пратен, това стана при джигов риболов и закачка съпроводена с напъни и тръскане на пръчката, и счупих върховата секция при най долния водач..., де да знам карЪк ли съм или кВо? Хората ми признаха гаранцията за това второ счупване и очаквам новия връх след новата година...
Хората от Алтмекс ми казват, че пращат снимките на техните партньори от Германия и те решават дали това е дефект ли е, или пръчката е счупена при настъпване, врата, багажник на кола и пр...
Не зная това, и не ме интересува (пръчките де чупя са само при риболов, а инак много ги пазя при транспортиране), за мен важно е, че гаранцията от те 10 г. е реална такава и фирмата представител на марката е изключително коректна към клиентите си. Нищо общо с пръчките Кроа, де обещават доживотна гаранция, все едно утре съм решил да умирам..., и след проблем с тия Кроа ми се заявява, че гаранцията не важала за това или онова и да си взема да пия "една студена вода" и да си живея живота....
Това ми мнение не е реклама на въдици Спортекс, а реална житейска ситуация в БГ, коя по скоро прилича не на такава, а на такава случваща се в нормалните европейски държави...
п.п. Не познавам никой от фирмата представител, най малко собственика. Дори тази пръчка си я поръчах както казах преди 5-6 г. по нета...
Затова препоръчвам тези пръчки за по хард спининг, кои са много чувствителни, с реален тест, строй модерен полупараболик, т.е. при водене работят с върха, а при закачена риба работят с цялата бланка и реална 10 г. гаранция...
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Като цяло отношението към гаранциите си е най-вече от според вносителят . Много ме кефи как определен вносител , на Кроа примерно , може да разпознае "44ти номер обувка" върху бланката само и само да откаже гаранция
Иначе ми е интересно как чупите тия въдици при риболов
За цялата ми риболовна практика не ми се е случвало такова нещо , с изключение на един таласкоп Балцер Магна , който буквално си се разбрида .

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Ми казвам ти направо- кога държиш такава въдица в ръце с тест 15-35 и може и бая нагоре до към 50-70, дърпаш и тръскаш здраво, щото очакваш късане на влакно или откачка, което се случва в 90% от случаите, ама понякога се случва и другото.. Е, все пак диаметъра на влакната е разумен, не ползваме сезали, а такива с диаметър 1.0 - 2.0...Павел Иванов написа: Иначе ми е интересно как чупите тия въдици при риболовЗа цялата ми риболовна практика не ми се е случвало такова нещо , с изключение на един таласкоп Балцер Магна.
Леките пръчки не ги чупим, щото при закачка и леко стръскане, правим следното- насочваме върха към закачката, хващаме шпулата на макарата и дърпаме... до късането....
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Ми дръжте се и с "по-тежките" като с леките 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Павел Иванов написа:Ми дръжте се и с "по-тежките" като с леките

Сенека
Сенека
Тия от Алтмекс ще фалират от такива като теб
Няма как да скъсаш влакно 2 с тази пръчка 15-35!!! Много се смея на такива коментари

Няма как да скъсаш влакно 2 с тази пръчка 15-35!!! Много се смея на такива коментари