Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Зимен риболов на щека на Панчарево
Модератор: Paublo_Eskobar
- Garbolino
- разбира нещата
Зимен риболов на щека на Панчарево
Здравейте,
Седя и се чудя дали няма да може да се лови тук (на това място на Панчарево, непосредствено преди моста) на щека. Там дълбочината е около 8 метра, много рязко става дълбоко, но не знам дали на 13тия метър ще е свършил склона и дали с щеката ще може се стигне подножието и по-равното дъно.

Идеята е ако се уцели ден с хубаво време (на това място си подухва), да се пробва на щека и да се види дали се достигат рибите.

Някой пробвал ли е зимата на това място на щека?
Седя и се чудя дали няма да може да се лови тук (на това място на Панчарево, непосредствено преди моста) на щека. Там дълбочината е около 8 метра, много рязко става дълбоко, но не знам дали на 13тия метър ще е свършил склона и дали с щеката ще може се стигне подножието и по-равното дъно.
Идеята е ако се уцели ден с хубаво време (на това място си подухва), да се пробва на щека и да се види дали се достигат рибите.
Някой пробвал ли е зимата на това място на щека?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Зимен риболов на щека на Панчарево
Няма да може да хванеш равното, поне след моста е така, склона влиза навътре, но обикновено има риболов месец преди да тръгне другаде по езерото.
Дръпни си от замунда филма на Калоян и Вальо Кольо "....бабушки....панчарево..." сниман е в дясно от моста, ранна пролет. Ловят на мач и щека и коментират дълбочини и дистанции.
Дръпни си от замунда филма на Калоян и Вальо Кольо "....бабушки....панчарево..." сниман е в дясно от моста, ранна пролет. Ловят на мач и щека и коментират дълбочини и дистанции.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако решиш да пробваш драсни едно ЛС, ще се включа с удоволствие 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
От риболов на щека не разбирам, ама през едни по-далечни години през декември сме били на леда на Панчарево и винаги бабите са се държали далеч от брега !!!
Дупчил съм и близо да брега, но без успех !
Дупчил съм и близо да брега, но без успех !
- Garbolino
- разбира нещата
Изгледах филмчето на Калоян и Вальо за риболов на бабушки през средата на март, на местата след моста. Нивото е било с около 2 метра по-ниско и сега съответно на дистанция от 13м дълбочината би била 9-10м и на дистанция от 22м дълбочината би била 11-12м, което е денивелация от 2м дълбочина на 9м, което е 22% (12.5°) наклон, което в крайна сметка не е малко, но не е и толкова страшно.

Ако предположим, че и на местата преди моста денивелацията е подобна, остава само рибите да са групирани по-близко до брега. От опит знаем, че през най-студените зимни месеци риби там са ловени на дистанции от около 25 метра. Остава въпросът дали има и риби на по-близко до брега или са групирани само по-навътре.
G.Petkov най-вероятно е прав и сега! Но нищо не пречи да се пробва и да се провери, какво е положението, когато няма лед и температурите са от -3° до +5°.

Ако предположим, че и на местата преди моста денивелацията е подобна, остава само рибите да са групирани по-близко до брега. От опит знаем, че през най-студените зимни месеци риби там са ловени на дистанции от около 25 метра. Остава въпросът дали има и риби на по-близко до брега или са групирани само по-навътре.
G.Petkov най-вероятно е прав и сега! Но нищо не пречи да се пробва и да се провери, какво е положението, когато няма лед и температурите са от -3° до +5°.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Остава само въпроса, ко праим при дълбочина 10м на щеките
Познавам един луд с директен 11м, май ще го взема за малко.
Ако сметнеш и затлачването на езерото, което последните години е много бързо, може да се окаже, че дълбочината е намаляла драстично и като нищо ръба ще е точно под върха на щеката.
Мислил ли си вариант, да ги пробваш по-близо до топлата вода?

Познавам един луд с директен 11м, май ще го взема за малко.

Ако сметнеш и затлачването на езерото, което последните години е много бързо, може да се окаже, че дълбочината е намаляла драстично и като нищо ръба ще е точно под върха на щеката.
Мислил ли си вариант, да ги пробваш по-близо до топлата вода?
- Garbolino
- разбира нещата
Мислех си и за място №2, дали евентуално там няма да е малко по-завет, щото най-много ме притеснява вятъра. Отделно нали сега е високо нивото, не знам дали ще има достатъчно място на места №2 и №3. Може в обедната почивка да се разходя до там да видя как е.

На място 2 и 3 не знам дали ще може да се разпъне щека, а при по-високо ниво дали може да се припари до там. И на 1 брега е стръмничък, но е по-"чисто".
- Garbolino
- разбира нещата
Така, сега се връщам от бързата обедна проверка на местата. Времето по обяд беше супер (2°, много слаб вятър, може да се лови на щека или директен с по-голяма дължина). Обходих и местата малко встрани. Ето карта за пояснение на снимките по-долу:

на място №1 положението е следното: може на щека, може и на директен

на място №2 положението е следното: може само на директен

на място №3 положението е следното: може само на директен

на място №4 положението е следното: може само на директен

на място №5 положението е следното: има място, може на щека (с малко зор, с изнасяне настрани), може и на директен

на място №6 положението е следното: има място, може на щека (с малко зор, с изнасяне настрани), може и на директен, има повече водорасли отпред

на място №1 положението е следното: може на щека, може и на директен
на място №2 положението е следното: може само на директен
на място №3 положението е следното: може само на директен
на място №4 положението е следното: може само на директен
на място №5 положението е следното: има място, може на щека (с малко зор, с изнасяне настрани), може и на директен
на място №6 положението е следното: има място, може на щека (с малко зор, с изнасяне настрани), може и на директен, има повече водорасли отпред
Нивото е с около 1 м. надолу. До кога ли ще е така? При последното ми посещение рибата беше започнала да се групира при кулата на стената. Ако още е така може може и да не се получи риболов по описаните места, но не се знае. Аз лично залагам на място №1. Успех.
- Garbolino
- разбира нещата
Това е добра алтернатива. Най-вляво, към кулата може и да може да се лови на директна 9/10/11-ка или щека. Не знам там как е дълбочината (за самия ъгъл, най-вляво, до кулата), ще може ли да се стигне по-равно дъно, на по-близка дистанция (12-13м)?miro253 написа:При последното ми посещение рибата беше започнала да се групира при кулата на стената.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
При това ниво и дълбочина на 5-6 коляно си става за щече навсякъде, но дали ще задържи още дълго така
На 4 не съм стъпвал от дете, чак ми се приходи, като го видях
Малко след 6 имаше една плоска скала, равна каменна площадка 2-3-4 метра широка. Беше ни любима - хем спирката на рейса е близо, хем няма как да ти досаждат и мястото си е само твое.

На 4 не съм стъпвал от дете, чак ми се приходи, като го видях

Малко след 6 имаше една плоска скала, равна каменна площадка 2-3-4 метра широка. Беше ни любима - хем спирката на рейса е близо, хем няма как да ти досаждат и мястото си е само твое.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да там става. Пред шлюза беше равно, май. Навътре към кулата също няма камъни и се лови на пружини без проблемGarbolino написа:[Не знам там как е дълбочината (за самия ъгъл, най-вляво, до кулата), ще може ли да се стигне по-равно дъно, на по-близка дистанция (12-13м)?

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пуснал съм цяла тема за моите терзания за панчарево, които бяха малко "по на" север от местата, които вие коментирате. 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!