Инфо за язовирчета около Ихтиман ?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

peterbul
новобранец
новобранец

Инфо за язовирчета около Ихтиман ?

Мнение от peterbul »

Здравейте,
Искам да попитам за енди гьолчета около Ихтиман, които видях. Някой има ли информация за тях?
Благодаря предварително.
Прикачени файлове
riba.jpg
riba.jpg (209.08 KiB) Преглеждано 1586 пъти
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Инфо за язовирчета около Ихтиман ?

Мнение от Paublo_Eskobar »

За първите две се носят легенди за големи риби,за третия нямам представа,какво има там в полето.
Много са симпатични първите две на пръв поглед!
На номер 1 е сигурно,че е пълно с раци-единствено там съм мятал и то преди 2 години.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Нема раци... И язовир нема вече...

А за другите две и на мен ми е интересно...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Кърцата написа:Нема раци... И язовир нема вече...

А за другите две и на мен ми е интересно...
Джурджин дол приключиха ли го съвсем? Лятото ми се видя, че нещо са го източили и пътя нагоре заравняваха, та се надявах поне нещо за платен да го глАсят... :(
На онова в полето местните изкопчват по някоя сулчица-писалка кой знае от къде дошла и по някоя каракудка, но нищо кой-знае какво. А онова малкото до магистралата и на мен ми е интересно...
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Здравей колега!
Номер едно го източиха до сухо преди около 1,5 години (ако не се лъжа). Не съм го виждал лично, но баджанака ходи на него през пролетта на 2013 год. и каза че няма грам вода. Как е в момента - не знам, но едва ли ще има нещо, дори и да са го напълнили отново.
Номер две май е зарибен, но не дават да се лови. Това ми каза един местен през лятото на тази година. Около него има табели, видими от пътя (не магистралата, а успоредния на нея път, който минава покрай гьола), но не съм спирал да ги чета. Не съм виждал хора около него.
Номер три се намира под един мост на магистралата и от време на време съм виждал по някой ентусиаст да седи, но не знам какво се случва. Прави ми впечатление, че няма много хора. Може би не е лесно достъпен с кола или няма особено добър риболов.
На югозапад от номер три има още един язовир, който се вижда най-лесно от магистралата, защото е най-голям в района (не броим Веринско). На снимката ти изглежда с много ниско ниво. В момента е много пълен. Преди години имаше каракуди, но през последните две години беше с много ниско ниво и някъде четох, че го мрежарели здраво, та не знам какво е останало. И там в последно време не съм виждал ентусиасти.
Все пак, ако решиш да ходиш, сподели къде си бил и какъв е бил резултата.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
100yan
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от 100yan »

Здравейте, да кажа и аз.
Номер 1 е пълен до горе и се стопанисва от местната ловна дружина, нямам представа какво има в него.
Номер 2 е разрешен за свободен риболов като се лови основно дребна каракуда, и се носят легенди за големи шарани и бяла риба.
За номер 3 нямам никаква информация.
За последно минах покрай 1 и 2 края на октомври.
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Май инфото на Стоян е най-прясно. Аз съм минавал покрай № 2 през месец Юни, а покрай № 1 преди 2 години (тогава лових на лед). № 3 го виждам почти ежедневно, но не съм ловил никога на него.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
peterbul
новобранец
новобранец

Мнение от peterbul »

Благодаря за информацията!
При първа възможност ще се напваи един излет в района, пък да видим ще има ли слука.
Наслука на всички
(bubsa)
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от (bubsa) »

Номер 1 има само няколко водни кокошки и никаква риба!Доскоро беше източен до капка,а сега е пълен до горе.
Това,че ловната дружинка има "хижа" до него не значи,че се стопанисва от тях.И не се.
Често ходя на кариерата над номер 1 и само миналата година имаше рибари и то рядко.Не съм виждал някой да хваща.
За 2 и 3 не знам нищо.
Аватар
pano1964
новобранец
новобранец

Мнение от pano1964 »

В Джурджин дол преди 10-11 години пуснах 3-4 Дунавски сомчета около 1 килограмови и сега разбирам че,е източен,значи всичко е било напразно. :drinkers: Но,да сме живи и здрави.Весели празници. :drinkers:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”