Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Обиколи водоемите за да ги обикнеш!
- azareus
- ще става разбирач
Обиколи водоемите за да ги обикнеш!
Така днес всичко започна с добре планира излет на езеро Рабиша и завърши с риболов на яз.Полевтковци, а как се случи всичко това ами ето така!!! Още от предната вечер багажа беше готов с планиран и подготвен излет. Сутринта разкарване кой на ясла, кой на работа и направо в рибарският купувам бял, торен, пинки и една черна червеноперка на Мондила. Във Видин имаше сериозна мъгла с нож да режеш ще го изхабиш! 
Така беше само до първият баир, където вече беше пролет, слънце и температури около 10-те градуса. С наближаването на езеро Рабиша през село Толовица ми се изясни, че там няма да се лови риба. На тъпя имаше доволно снежец, лед и тук там коловози. Но понеже съм предвидливо копеле, бях предвидил подобен сценарии и директно се отправих към язовир Полетковци. Там на пръв поглед нещата бяха трагични, плитчините са обхванати с лед ... Директно отидох на планираното и единственото достъпно място, понеже и там бая снежец и калчица, разпънах такъмите и нащраках няколко снимки за цвят. Риболова започна доста късно заради всичките премеждия и общо взето продължи около 3 часа. Ползвах пикер Шимано Венджънс на 2.70 с основно 0.20,монтаж (подвижна кошничка) с повод 60см. 0,12 и кука Оунър Фуна 14-ка. Храната беше Модиал черна червеноперка и МВДЕ - Динамик фидер 50/50 с добавена смес от изпънат бял и пинки. След доста безуспешни тестове на стръвта се оказа, че риболова е само и единствено на 2 червени пинки и на нищо друго! Не ми се беше случвало до сега да взима само на една единствена комбинация от стръв. За тези около 3 часа имах около 15-на баби от един калибър, като риболова започна след първия час и продължи до края с различна успеваемост. Дистанцията бе около 15-на метра (започнах с дистанция 25-30м. но там беше бяла тишина), дълбочината около 2,50-3м. Та така приключи тазгодишният риболов на язовир. Време за празници и приятни емоции! 
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Re: Обиколи водоемите за да ги обикнеш!
Красота. И трудни риби на пикер. Какво повече да иска човек.
Снимките ми напълниха душата с носталгия по моя роден край.
Снимките ми напълниха душата с носталгия по моя роден край.
- Garbolino
- разбира нещата
Много хубав зимен риболов!
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Браво! Другия път вече на лед! 

- azareus
- ще става разбирач
Така е! За мен всеки момент на водоема с риба или без си е емоция ! Весели празници!!!pano64 написа:За сезона и това е доволно.Весели празници.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/